Sezon: 02
Odcinek: 01
Nr produkcyjny: 1ACX08
Data emisji: 23.IX.1999
Scenariusz: Chris Sheridan
Reżyseria: Jeff Myers
Gościnnie wystąpili: Fairuza Balk, Bill Escudier, Gregory Jbara, Robin Leach, Alex Thomas
Lois dziedziczy dom po zmarłej ciotce. Peter sprzedaje dom w Quahog i rodzina Gryffinów zaczyna korzystać z luksusów...
No to dopiero było coś!!!
Klasyk już na samo otwarcie nowego sezonu!
Nie dość że lubię takie klimaty dla bogaczy, wyższe sfery i w ogóle(choć kiedyś nie znosiłem) to jeszcze nieźle pokręcony był ten odcinek, zwłaszcza sprzedaż domu w Qahog i przemiana Petera - nieźle absurdalne i bezcenne! Śmieszne, a nawet ironiczne było też w tym to, że pomimo zmian na lepsze Lois wyraźnie przestała się podobać nowa rzeczywistość i nowy image Petera.
Oby dalsze odcinki trzymały równie wysoki poziom.
Znów znalazłem kilka nawiązań do Simpsonów, albo chociaż skojarzeń - mamy tu na myśli odcinki [11x12] Mansion Family(samo zamieszkanie w bogatej rezydencji) oraz [01x04] There's No Disgrace Like Homer(terapia wstrząsowa Petera) i chyba coś jeszcze, ale nie mogę sobie w tym momencie przypomnieć za bardzo co...
Plusy:
+Historia jak Peter i Lois się poznali
+Peter: "Cześć, Nazywam się ręcznik i dam Ci zaraz Petera"
+Piosenka na powitanie Griffinów
+Echo w rezydencji
+Peter zaczyna opowiadać nietaktowne i obsceniczne rzeczy w klubie jachtowym
+Ważne przesłanie Lois o miłości
+Stewie każe lokajowi pokroić mleko
+Stewie każe lokajom walczyć ze sobą
+Terapia wstrząsowa Petera z telewizorami i dwoma różnymi serialami w nich
+Odmieniony Peter
+Pijany Brian
+Lois i Meg siedzą przy jednym stole, ale rozmawiają ze sobą przez telefon
+Koń gadający sam do siebie
+Peter do Lois: "Masz, kup sobie więcej pieniędzy!"
+Peter wymyślający różne dowody na obecność w tym domu Jezusa - aby udowodnić, że ma długą historię.
Minusów żadnych się tutaj nie dopatrzyłem. I dobrze! Oby tak dalej!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum