The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 02x14, charming, principal

[02x14] Principal Charming

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
2%
 2%  [ 1 ]
5
7%
 7%  [ 3 ]
6
9%
 9%  [ 4 ]
7
16%
 16%  [ 7 ]
8
26%
 26%  [ 11 ]
9
21%
 21%  [ 9 ]
10
16%
 16%  [ 7 ]
Głosowań: 42
Wszystkich Głosów: 42

Autor Wiadomość
And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Sro Kwi 13, 2005 3:43 pm   [02x14] Principal Charming

Sezon: 2
Odcinek: 14
Nr produkcyjny: 7F15
Data emisji: 14.II.1991
Scenariusz: David M. Stern
Reżyseria: Matt Kirkland
Gościnnie wystąpili: (brak)

Patty chodzi na randki z dyrektorem Skinnerem, co Bart natychmiast wykorzystuje.

14 (Custom).JPG
Plik ściągnięto 1907 raz(y) 9.07 KB

owieczka
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sie 24, 2005 2:03 pm   

Bombowy odcinek niezle sie usmiałem bez zastanowienia daje 9/10

El Bozo
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 24, 2006 12:19 pm   

Recenzja: Kolejny dobry odcinek. Ciekawa fabuła, dobre zakończenie (wywiązanie wątków) i humor. IMO ten odcinek trzeba obejrzeć dla dwóch wyśmienitych gagów: "Homer Sexual" i "Cheer up Homer, you make 'Happy Hour' bitterly ironic". Pozatym poznajemy Groundskeepera Williego... Jednym słowem klasyk! Jedno mnie tylko drażniło... Nie wpłynie to na ocenę, ale napiszę o tym w uwagach (wreszcie czymś je zapełnie).
Ocena: 9/10 (Ocenę stawiam tak jakby późniejsze serie nie wyszły)

Dlaczego nie dziesięć: Nie jest dziesiątkowy. :)

Uwagi: Patty i Selma to bliźniaczki... Więc czemu nie próbowały się podmienić? Patty zbytnio nie chciała się spotykać ze Skinnerem. W końcu bliźniaczki są identyczne (prócz jednej nieistotnej rzeczy - fryzur), więc w czym problem? Zdaję sobie sprawę, że gdyby wydarzenia się potoczyły tak jak ja mówię, to prawdopodobnie skończyłoby się jedną z tych 'Dużych Zmian'. No cóż... W każdym razie nie można narzekać na mały potencjał odcinka.

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 8:03 pm   

Ósemka.

Bardzo dobry, solidny odcinef. Fajna fabuła i dużo humoru. Pare bardzo pomysłowych ujęć z nawiązaniem do klasyki kina.

Najlepsze były poszukiwania przez Homera faceta dla Selmy.

peter1310  
Grampa

Wysłany: Sob Cze 03, 2006 11:45 am   

Nie lubie odcinków z Patty and Selma, ale ten jest całkiem fajny. 8/10

eelbe
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 29, 2006 8:23 pm   

9/10 bardzo fajny odcinek, świetna scena całowania patty ze skinnerem :D

kshychopata  
Lisa

Wysłany: Sob Lip 08, 2006 5:52 pm   

Duza 9. Barney byl czarujacy "z tym, sznapsem" :lol:

Maro
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lip 22, 2006 11:19 am   

8/10
Odcinek całkiem fajny.
Było sporo momentów fajnych m.in. jak Homer poszukiwał męża dla Selmy. Pozatym świetna rola Skinnera w tym odcinku.

Byłaby Dziewiątka ale niestety nie przepadam za Patty i Selma

Technik Nadzoru  
Grampa

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 11:04 am   

Bardzo dobry odcinek: dużo akcji, ciekawe budynki w Springfield: jak obrotowa restauracja z Berlina i dzwonnica z "Zawrotu głowy" Hitchcocka.

Swietne teksty Homera jak np.: "To była bezpodstawna obietnica"

Rewelacyjne ujęcie pocałunku Skinnera i Patty przez wizjer w drzwiach zniekształcający perspektywę.

9/10 ode mnie.

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Pon Mar 26, 2007 8:17 pm   

+Barney dzwoni do Homera
+Homer Sexual
+obrotowa restauracja
+pocałunek
+Selma łamie serce Barneyowi

Nie lubie Patty i Selmy

5/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 8:19 pm   

No no Pati i Selma nawet nie są takie złe :]
Generalnie: jeden z najśmieszniejszych odcinków jakie widziałem :lol:
Dużo fajnych tekstów... :lol:
A to nieporozumienie na linii 'Bart-Moe' z Homer-sexualistą... ale były jaja jak do słuchawki dobrał się Skinner :lol:

W ogóle to już na początku odcinka Homer 'nieźle' się prezentuje po powrocie z tej nowej restauracji co mu ją zareklamował Barney - przed Selmą wyskakuje mu ze spodni jego bardziej olbrzymie niż zwykle brzuszysko! :mrgreen: a to dobre... :]
No i te poszukiwania przez Homera męża dla Selmy... te wady i zalety... dobre było to: "Zaleta - palacz :lol: Wada - to tylko reklama", lub przy Skinnerze: "Zaleta - (...)nie lubi Barta(...) - no ładna mi zaleta... hehe :lol: , wada - to prawdopodobnie Homer-sexualista" :lol: - ten tekst mógł dla mnie lecieć częściej :lol: ale jedno mnie zastanawia, mianowicie przy Apu, bo wyświetlił się Homerowi przed oczami komunikat że wadą Apu jest niebezpieczna praca... nie wiem o co chodziło mu z tym niebezpieczeństwem...
No i jak niespodziewanie Skinnerowi pomyliły się siostry Marge i zalecał się do Pati zamiast do Selmy... i tu też podobnie jak ktoś wyżej (nie wiem jaki ma nick, ale to ten user z zieloną meduzą na avatarze czy czymś tam) zastanawiam się dlaczego Pati nie mogła się podmienić z Selmą, skoro żyje w celibacie... a może to taka siostrzana rywalizacja? Może chciała dokuczyć Selmie z jakichś powodów?
Kurcze... złego słowa użyłem... skoro żyje w celibacie to oczywiście nie chce rywalizacji... chciałem powiedzieć że być może zależy jej na dołowaniu swojej siostrzyczki... jakby chciała ją na każdym kroku dewaluować... a kto wie może Pati czułaby się pożądnie zazdrosna i zrezygnowała z celibatu gdyby Selma miała cudownego kochającego męża?

Ale dobra koniec tej małej dygresji...
Fajowska scena była jak Selma przyfasoliła z piąchy Skinnerowi :lol:
No i scena jak Barney się chce zaprezentować Selmie... ale palant :lol: - ale za to właśnie go lubię... a jak się jeszcze Barney ucieszył że po odejściu Selmy ma cały kufel już tylko dla siebie :lol:
Scena z całowaniem przez wizjer też wypadła nieźle... fajnie powykręcane mordki :lol: pamiętam że sam kiedyś w podobny sposób narysowałem jakąś całującą się parę...
I tak jestem ciekaw... bo Pati jakoś większego zainteresowania nie wykazywała Skinnerem... wiedziała też że Selma go potrzebuje... i tu nagle Selma patrzy przez wizjer a oni się całują... podejrzewam że to nie zbieg okoliczności tylko to o czym pisałem wcześniej... Pati chciała chyba dopiec Selmie...

A z tym wybrykiem Barta to ja czegoś nie rozumiem... po co wypalał na trawie swoje inicjały? A potem pokazywał po sobie że boi się kary... dziwne... ja na jego miejscu wypaliłbym cudze inicjały... kogoś kogo nie lubię...

Daję ocenę 10 temu odcinkowi :] Jeszcze chciałbym dodać na koniec że uwielbiam odcinki w których ktoś kogoś swata, bo mogą wyniknąć z tego niezłe jaja i śmieszne nieporozumienia. :lol:
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Wto Lip 28, 2009 4:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Czw Sie 02, 2007 5:03 pm   

Ciekawy odcinek, chociaż nie lubię Patty i Selmy, dużo fajnych scen

7/10

The Simpsons  
Profesor

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 8:09 pm   

Odcinek średni... Jedynie w nim podobało mi się wykorzystywanie przez Barta tego ,że Skinner umawia się z jego ciocią... :D Moja ocena to 6/10 ... :D

idoleq  
Grampa

Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 4:14 pm   

Mi się podobało. Zdecydowanie najlepszy w odcinku był Moe ;) Szczególnie jak się wystraszył Skinner'a. Odcinek udany.

+Celownik w oku Homer'a,
+Homer Sexual,
+Wizjer w drzwiach.

8/10.

skalpel  
Homer

Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 11:50 am   

4/10

Przede wszystkim nie przepadam za Patty i Selmą :P Poza tym, to niezbyt mnie rozbawił ten odcinek :roll: Szkoda, że szukanie męża było takie krótkie, bo to był najlepszy moment w odcinku.

Odpowiedz do tematu