Wiek: 14 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 658 Skąd: Springfield
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 7:59 pm
Fajny epizod.
+ Bart mający grupę krwi 0- jak Burns
+ Smithers nie wiedzący kogo uściskać
+ "Nowy Burns
8/10 (nie wiem dlaczego, kilka poprzednich odcinków również tak oceniłem)
Świetne, świetne! Kilka rzeczy mnie tu rozłożyło... Motyw z listem, reakcja Burnsa i... Smithers wymiatający na banjo - ta mina. Też końcówka, jak Marge na siłę stara się znaleźć morał. Dziwię się, że Simpsonowie nie sprzedali tej głowy - na pewno coś by zyskali
Dziwię się, że Simpsonowie nie sprzedali tej głowy - na pewno coś by zyskali
Pewnie sprzedali bo jej więcej nie widać
Bardzo fajny odcinek, oczywiście pisanie listu wymiata ale fajnych momentów jest tu naprawdę sporo, sen Homera, spotkanie z listonoszem, obraz na poczcie, tytuł książki Burnsa, Smithers gotowy oddać krew natychmiast
Jedynie ten prezent był lekko nietrafionym i za to lekki minus.
Dobry odcinek na zakonczenie sezonu. Dla mnie scena na poczcie przeszla do historii. Sporo smiesznych scen i ogolnie fabula ciekawa i nie nudzaca. Smitthers i jego poswiecenie. Potem jego wspolczucie dla Homera. Pisanie listu. Moments przy skrzynce na listy i teks Homera "pewnie zna pani moj adres" "tak" "i tak zaryzykuje" i w nogi
Świetny odcinek! Idealny na skończenie sezonu 2, które pozostawia dobre wrażenie o tym sezonie (mimo kilku słabych odcinków). W tym odcinku dostaliśmy dużą dawkę witaminy H (humoru oczywiście ). Najlepszy był "bezinteresowny" Homer oraz prezent, który podarował Burns w podziękowaniu za oddaną przysługę (ach gdyby wiedzieli ile ten posąg jest wart ). Mało nie wybuchłem ze śmiechu kiedy Homer poszedł z Bart'em na pocztę i chciał odebrać list, który sam wysłał do Burns'a. Ogólnie rzecz biorąc nie mam czego się przyczepić, dlatego i ocena będzie wysoka.
Ocena: 10/10
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 6:39 pm
Krawat napisał/a:
Cytat:
Dziwię się, że Simpsonowie nie sprzedali tej głowy - na pewno coś by zyskali
Pewnie sprzedali bo jej więcej nie widać
A właśnie że widać :p Nie pamiętam dokładnie w którym odcinku, ale w którymś z późniejszych sezonów widzimy głowę podczas jakiejś akcji w piwnicy.
Co do odcinka to na pewno zasługuje na 9/10. Gagi bardzo dobre i dość dużo ich, szczególnie próby odzyskania listu zawsze i opowieść 'biblijna' Homera o Lwie i Herkulesie zawsze mnie rozbawiają.
Jedyny zgrzyt to pod koniec gdy pojawia się 'olmecka' głowa - trochę mnie to zmierziło bo nie dość że wykonana jest w stylistyce majańskiej (którzy nie wykonywali wielkich głów) to jeszcze Burns mówi że ma ponad 3 tysiące lat, Boże widzisz i nie grzmisz? Wiem że Simpsonowie nie są serialem edukacyjnym ale scenarzyści mogliby sobie wziąć na wstrzymanie i nie robić podobnych 'kwiatków' bo potem jakiemuś dzieciakowi utkwi w głowie że Olmekowie się rozwijali ponad 3 tysiące lat temu i tylko się ośmieszy
+ "Oddałbym krew ale mi się nie chce"
+ Opowieść Homera o Herkulesie i lwie
+ Otto
+ Sen Homera
+ Barney
+ Springfield Post Office
+ Homer jako Burns
+ Moe znów daje się nabrać na telefoniczny żart
+ Lisa uczy Maggie
Na minus:
- Powtórka couch-gag
- List od Burnsa - wyjątkowo wredne
Ten odcinek według mnie był rewelacyjny najbardziej mi się podobało tablica informacyjna, Smithers gotowy się poświęcić dla Burnsa, opowieść Homera, Bart mający prawo zachować milczenie, odżycie Burnsa, wściekłość Homera, list od Homera, sen Homera, Homer na poczcie, Homer chcący zalać skrzynkę pocztową, skrucha Smithersa i Burns i Smithers w supermarkecie
ogólnie daje odcinkowi 10/10
10/10
-"Cześć Ty w brązowych butach"
-Homer wyrzucający rachunki do kosza
-reakcje homera podczas snu na poduszce
-Homer podszywający się pod Burnsa
-Bart dzwoniący do Moe
-prezent
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum