Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 12:48 pm [03x02] War Is The H-Word
Sezon: 03
Odcinek: 02
Nr produkcyjny: 2ACV17
Numeracja DVD: 02x18
Data emisji: 26.XI.2000
Scenariusz: Eric Horsted
Reżyseria: Ron Hughart
Gościnnie wystąpili: (brak)
Fry i Bender postanawiają zostać żołnierzami, aby móc korzystać z rabatów wojskowych.
Gdy nadchodzi wojna, stają w obronie Ziemii. Zostają przyłączeni do armii dowodzonej przez Zapp'a Brannigan'a...
Futurama 03x02.jpg
Plik ściągnięto 1010 raz(y) 12.09 KB
rogercieslar [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 7:38 am
6/10
odcinek nie był aż taki nudny
tylko zapp brannigan.
plusy.
+watek z wojna .
+leela w przepraniu menzczyzny.
minusy.
-zapp brannigan nie mogli wybrać innego przywódce niż takiego nieudacznika.
-zakończenie gdy sie okazało ze to ludzie zaczęli wojnę.
wtedy naprawdę sie wstydziłem bycia czlowiekem.
Bardzo fajny odcinek Wojskowe motywy no i ten wątek z bombą aktywowaną przez słownictwo! Najlepsze było oczywiście pod koniec gdy Bender szukał słówka, którego nigdy nie używa!
Ale najbardziej rozwalający fragment odcinka to ten w którym Fry śpiewał "I'm walking on sunshine" kiedy mył tyłek Kif'owi! Śmiałem się wtedy na głos!
Plusy:
+Bender: "To największa zniewaga w dziejach świata! Zniewaga MNIE!!"
+Bender i Fry: "Czy możemy jedynie dostać kartę rabatową, a potem już wypisać się ze służby?" (sorka jeśli coś przekręciłem, ale troszkę zmęczony już jestem)
+Profesor Farnsworth: "Pamiętaj Fry, jeśli kogoś zabijesz to zjedz jego serce"
+Fry: "W tej gumie są same kości!"
+Zapp: "Te istoty powiedziały, że wyglądacie jak pawiany!"
+Fry połyka tabletkę na namiot i ten namiot otwiera mu się w gębie!
+Kosmiczna pinata z cukierkami
+Fry i Bender się obijają podczas ćwiczeń
+Zapp klepie zakamuflowaną Leelę po pośladku
+Zapp o Leeli: "Twoje ręce są gładkie jak pupa niemowlaka"
+Karmienie Nixona
+Leela: "Nie mam się czego krępować, w końcu są tu tylko przepoceni, włochaci i śmierdzący faceci."
+Wyzywanie Leeli przez Bendera
+żołnierz do Fry'a: "To cisza przed bitwą! Najgorszy moment!", Fry: "Czyli bitwa nie jest już taka zła?", żołnierz: "Ano tak, zapomniałem o bitwie"
+"Czwartego! Powtarzam: CZWARTEGO! Znaczy się... piątego..."
+Dr Zoidberg chirurgiem w wojsku! No i oczywiście tutaj jak zwykle walił prześwietnymi tekstami, aczkolwiek nie przebiły one śpiewania Fry'a "I'm walkin' on sunshine"
+Pacjent śmiejący się z Zoidberga
+Pacjent: "Ej przecież ja jeszcze żyję!", Zoidberg: "Ej sorry, to ja tu jestem lekarzem, i to ja o tym decyduję!"
+Zoidberg: "Ej to mój kawał! Zabiję Cię!"
+Kółka inwalidzkie Bendera
+Kif wydzierający się na Fry'a
+Zapp każe myć swoje plecy Kif'owi: "Niżej niżej niżej... ZA NISKO!"
+A w tym samym czasie Fry robi to samo Kif'owi i do tego śpiewa przy tym "I'm walkin on sunshine!" Normalnie najlepszy fragment całego odcinka!
+Goły Zapp przed Leelą
+Richard Nixon do Zappa: "Ej, nie przeżyłem 1000 lat i nie przebyłem tysięcy mil, żeby oglądać teraz jakiegoś siusiaka!"
+Leela skonfuzjowana pod prysznicem
+Słówka Bendera w bazie danych - heh, w sumie spodziewałem się o które słówko chodziło" No ale w każdym razie pomysł z mechanizmem wybuchu bomby od jednego słowa był normalnie zabójczy!
+Fry: "Hej! Zrobiłem to!... Ej zaraz zaraz to nie ja!"
+Leela: "Fry, nie poznajesz mnie?", Fry: "Hermes?"
+Bender: "Chwileczkę... gdzie się wsadza piłce?"
+Fry: "Puścisz mnie?", Leela: "Już to zrobiłam!" - scena podczas skoku ze spadochronem
+Fry podniecający się jazdą na piłce
+"Masz oddech świeży jak szynka latem" - ale zapomniałem już kto to powiedział
+"KONIEC WOJNY. JAJA DOKłADNIE WYLIZANE"
+Bender: "Cześć frajerzy i frajerki"
+Bender: "Co to za życie gdy nie mogę używać słowa 'dupa'" - i jak się skapnął że to wypowiedział!
+Zmienienie hasła Benderowi na takie którego nigdy nie używa
+Bender wyszukuje słówka których nie używa i bomba po jakmiś czasie nagle wybucha
Minusy:
-Nudzi mnie prawdę mówiąc gdy w jakimś odcinku jest występ głowy jakiegoś byłego prezydenta USA w słoju z formaliną(czy co to tam jest).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum