Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 5:04 pm [03x05] Amazon Women in the Mood
Sezon: 03
Odcinek: 05
Nr produkcyjny: 3ACV01
Numeracja DVD: 03x01
Data emisji: 04.II.2001
Scenariusz: Lewis Morton
Reżyseria: Brian Sheesley
Gościnnie wystąpili: Bea Arthur (jako Fem-puter)
Po nieudanej podwójnej randce, statek z Leelą, Amy, Zappem i Kifem na pokładzie,
rozbija się na planecie Amazonia, zamieszkałej przez kobiety olbrzymy.
Fry i Bender wyruszają im na ratunek, niestety i oni zostają pojmani do niewoli...
Futurama 03x05.jpg
Plik ściągnięto 1081 raz(y) 12.29 KB
rogercieslar [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 7:42 am
5/10.
plusy.
+stroje zoidberga.
+sekretarka mówi połączenie nie jest możliwe dlatego ze statek rozbił sie na innej planecie.
+stres kifa przed amy.
minusy.
-zapp branningan i jego głupota on tylko umie na wszystkich sprowadzić kłopoty.
Motyw z kobietami olbrzymami jakoś nie przypadł mi do gustu :/
Ale co ciekawe rozwalał mnie w tym odcinku Zapp, którego raczej nie lubię
No i oczywiście Zoidberg! Swoją drogą mogli trochę jednak poszerzyć jego wątek
Plusy:
+Kula włosów Nibblera
+Zoidberg bez skorupy
+Amy: "Zoidberg to nie chipsy tylko moje paznokcie!", Zoidberg: "Jak świętować to świętować!"
+Mała komórka Amy i dyszenie w niej - A już myślałem, że ktoś po prostu robi se z niej jaja, a tymczasem to Kif wstydzi się jej coś wyznać Kurczę, pamiętam że ja też miałem z dziewczynami kiedyś takie kłopoty - co prawda miłości im nie wyznawałem, ale zawsze wstydziłem się do nich dzwonić a jak już dzwoniłem to nie wiedziałem co powiedzieć no i się rozłączałem
+Zapp: "Idę do męskiej ubikacji i potrzebuję wspólnika... A nie, Ty jednak płaczesz jak kobieta"
+Zapp: "Negocjacje rozpoczęte! Weźmy 10 randek" no i to całe targowanie się
+Zapp: "Słodycze? Słodycze są dla głąbów! Dawaj to!" i sam je zjada
+Leela poprawiająca Zappa na randce
+Karaoke - najlepsze było w wykonaniu Zappa
+Kif: "Amy czy jeśli powiem, że masz urocze ciało, to zdejmiesz dla mnie majteczki i zatańczysz ze mną?"
+Katalog skorup dla Zoidberga
+Bender wyprodukowany w Meksyku
+Bender i Fry orientują się że stoją pomiędzy nogami kobiety gigantki a nie w krzaczorach no i się jej przyglądają
+Bender albo Fry albo Zapp: "Pewnie wszyscy faceci poumierali tu od zrzędzenia kobiet!"
+Klaps dla Zappa w tyłek
+Zapp do Kiffa: "Co się boisz? Pedałem jesteś?"
+Bender: "Ja nie jestem facetem! Spójrzcie na krocze! Nic tam nie mam!"
+Bender do Leeli: "Może połączysz się z moim tyłkiem poprzez ugryzienie go?!"
+Walenie kobie-putera
Minusy:
-Motyw z kobietami gigantkami był raczej nudny a i to gadanie w kółko 'snu-snu' też mnie przynudzało
Dość zabawne motywy szownistyczne w żartach Fry'a, Bendera i Brannigana. Wyjątkowo w tym odcinku Zapp był bohaterem znośnym, jednak odcinek do najlepszych nie należał. Zapp bywa irytujący w swoim stosunku i podejściu do Leeli, ale z Benderem i Fry'em wydaje się rozumieć świetnie. Może czasem warto byłoby w tą stronę poprowadzić jego postać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum