Sezon: 04
Odcinek: 14
Nr produkcyjny: 4ACX17
Data emisji: 06.XI.2005
Scenariusz: Alec Sulkin, Wellesley Wild
Reżyseria: Dan Povenmire
Gościnnie wystąpili: Maurice LaMarche, Phil Lamarr, Keith Ferguson
W telewizji zostaje wprowadzona cenzura, dlatego Peter postanawia założyć własną telewizję...
Początkowo miało być 9, no ale pod koniec odcinka zdecydowałem się podciągnąć notę do pełnej 10-tki.
To był jeden z absolutnie najbardziej absurdalnych i pokręconych odcinków jakie w życiu widziałem!
Już sam wstęp z Bin Ladenem i Al-Kaidą rozłożył mnie na łopatki, a i nie przeszkadzało mi to, że był taki długi, a wręcz przeciwnie - była okazja do tego by się wreszcie trochę dłużej pośmiać! Nieźle potem ich wszystkich Stewie znokautował.
Intro z tą muzyczką i Stewiem na rowerku też było niezłe, a najlepszy to był Homer Simpson pod sam koniec! Co ciekawe narysowany był w oryginalnym stylu a nie tą Family-Guy'owską kreską.
Telewizja jaką założył Peter też była niczego sobie, niezłe programy nadawała nie powiem(najlepsze to było jak Peter się załatwił na samochód Lois znad kładki ), ale najlepsze to było dopiero wtedy gdy FCC zaczęło cenzurować normalne życie Griffinów! A wcześniej dobra była jeszcze ta piosenka o FCC(tak albo mam deja vu, albo już kiedyś słyszałem gdzieś tą melodię...), zwłaszcza z tymi nagimi klipami z poprzednich odcinków FG, choć szkoda, że absolutnie wszystkich nie wykorzystali i nie pokazali.
Potem niezły był jeszcze ten transparent "PETER'S RIGHT", balony dookoła i martwy od 15 lat klown, a raczej jego szkielet.
Następnie wizyta w Waszyngtonie i porównywanie przez Petera waszyngtońskich budowli do narządów płciowych.
Dobry był jeszcze ten serial na końcu jak ta dziewczynka chwaliła się swoją kupą, czy czym tam(nie wiem dokładnie bo oglądałem odcinek bez napisów).
O i jeszcze byłbym zapomniał - na samym początku odcinka tuż po wstępie i tym specjalnym intro rozwaliło mnie gdy Lois kazała mówić Peterowi, że lubi jeść czerwone dywany, czy jakoś tak.
Fajna była też retrospeckcja z przedstawienia Meg z 1. klasy podstawówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum