The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 06x08, ice, lisa

[06x08] Lisa On Ice

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
4%
 4%  [ 1 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
7
16%
 16%  [ 4 ]
8
24%
 24%  [ 6 ]
9
16%
 16%  [ 4 ]
10
40%
 40%  [ 10 ]
Głosowań: 25
Wszystkich Głosów: 25

Autor Wiadomość
And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Czw Maj 19, 2005 5:50 pm   [06x08] Lisa On Ice

Sezon: 06
Odcinek: 08
Nr produkcyjny: 2F05
Data emisji: 13.XI.1994
Scenariusz: Mike Scully
Reżyseria: Bob Anderson
Gościnnie wystąpili: (brak)

Bart i Lisa są w przeciwnych drużynach hokejowych i konkurują o miłość rodziców.

0608.jpg
Plik ściągnięto 1385 raz(y) 36.76 KB

Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Pią Lip 22, 2005 6:21 pm   

Co prawda nie przepadam za odcinkami z dzieciakami w rolach głównych, ale ten, trzeba przyznać, nie jest najgorszy. Niemniej jednak, jak dla mnie, troszkę za grzeczny, no i ta chwytająca za serduszko końcówka... powiedzmy 7.

owieczka
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sie 12, 2005 11:11 am   

Ja wręcz przeciwnie lubie odcinki z Lisą i Bartem w głównych rolach ale ten był taki sobie mało naprawde smiesznych momentów.Najbardziej mi sie podobał moment z Uterem w szatni :D Kiepskie zakończenie ogólnie jednak spoko 8/10

sachen
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 01, 2006 2:42 pm   

nawet fajna historia :)
-półwysep potworów :P
-świnie :P
-osobiście lubie hokej :)
-marnowanie cennego czasu nauczyciela :D
-homer i jego milosc do syna :D
-jeśli przypadkiem cie zjem :D .. D'oh!
-światło w sypilni lisy :P
8/10

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Sie 19, 2006 11:41 pm   

4/10. Tak cztery.

Końcówka dla niektórych wzruszająca a dla mnie po prostu głupia. Nagle sobie przypomnieli ich wspólne wspaniałe chwile. Oh darujcie

Odcinek był prawie w ogóle nie śmieszny. Raptem kilka śmiesznych scen jak Homer i ciasto lub Uter w szatni.

Ale masa tych kiepskich jak śpiew Krustyego czy Wiggum wypuszczający ludzi z więzienia. Wiem Wiggum to idiota ale nawet On jak słyszy, że więzień odmawia obietnicy poprawy nie powinien wypuszczać go na wolność.

Podsumowując. żenada i oby jak najmniej takich odcinków.

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Wto Sie 29, 2006 10:13 pm   

Dziesiątka.

Świetny odcinek a o ocenie przesadziła świetna końcówka. Ja bardzo lubię łzawe zakończenia Simpsonów, należą one do pewnego schematu tego serialu, i jeszcze mi sie nie znudziły. Ogólnie nie zgadzam sie z zarzutami w ocenie tomeczek, no ale każdy ma swoje zdanie. Jak dla mnie ten odcinek jest super. dodatkowym jego atutem jest kolejne ,,przełamanie" postaci , tym razem Lisy. Od tej strony jej jeszcze nie widziałem.

P.S.

Nie żebym sie czepiał, ,,instrukcja" oceniania odcinków powstała później, ale 4/10 to dość wysoka ocena, coś takiego może chyba grozić ostrzeżeniem.

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Sie 29, 2006 10:51 pm   

air chris napisał/a:
Nie żebym sie czepiał, ,,instrukcja" oceniania odcinków powstała później, ale 4/10 to dość wysoka ocena, coś takiego może chyba grozić ostrzeżeniem.

Słusznie ale już wprowadziłem ocenę do ankiety. Teraz dałbym 2

Willy  
Sponsor

Wysłany: Sro Lis 22, 2006 10:37 pm   

Ten odcinek był dosyć fajny 7/10 fajne sceny:
-Bart po meczu prześladuję Lisę i wkracza Apu
-Bart i jego króliczek
-wszystko z Homerem
-Bart dobrze uczący się w szkole
-Nelson bijący Barta za tracenie cennego czasu nauczycielki :lol:

cookie-rolo  
Grampa

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 8:21 pm   

7/10
-"me fail english? that's unpossible"
-gunter i jego "don't make me run, i'm full of chocolate"
-homer i ciasto
-"safe precious haterage for the match:
-snake w koncowce

Hans  
Lisa

Wysłany: Wto Sty 09, 2007 11:50 am   

9/10
+ rywalizacja Bart/Lisa
+ teksty i zachowanie Homera w czasie ostatniego meczu
+ scenka z piłką do siatkówki :D
bed goes down!
bed goes up!
bed goes down...

qwazimoto
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 10:11 pm   

W końcu coś dobrego. Dla mnie "Lisa on Ice" dorównał odcinkowi numer 1 sezonu. Z czystym sumieniem wystawiam 8.

basto  
Grampa

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 7:39 pm   

dobry odcinek:

+ lisa grajaca w hokej,
+ lisa broniaca barta przed lobuzami,
+ rywalizacja lisy i barta,
+ walka lisy i barta,
+ homer mowiacy ze marge jest po stronie lisy,

Moja ocena 7/10

Michalson  
Profesor

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 11:50 pm   

Bardzo dobry odcinek, szczególnie podobały mi się:

- sam wątek rywalizacji
- Homer wychwalający Barta, później Lisę
- nagroda dla Barta za to że nie podrobił podpisu
- "Przestań podnosić tę rękę!"
- Ogólnie teksty Homera

9/10 :)

D'oh!

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 10:33 pm   

+Ralph oblał angielski
+Lisa kozłuje piłkę
+Homer bije mokrym ręcznikiem Utera
+Bart urywa głowę króliczkowi

7/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 11:56 am   

10/10 - Odcinek po prostu miodzio! KLASYK!! Tam jest wszystko co uwielbiam w Simpsonach!
Mianowicie Bart i Lisa w roli głównej, motyw hokeja na lodzie, mnóstwo gagów (dosłownie ścigających się nawzajem... jeszcze nie przestałem śmiać się z jednego a już leciał drugi!), wielkie emocje, piękne, mądre przesłanie i piękne zakończenie! Oby jak najwięcej takich odcinków! :D
Co prawda nie podobało mi się jak Bart i Lisa się tłukli - nie cierpię patrzeć jak się leją chłopak z dziewczyną i to w dodatku brat z siostrą! :P Miałem przez to ochotę zaniżyć mocno ocenę odcinka, ale końcówka wszystko naprawiła :) No i możemy oglądać Wigguma i Apu w nowych rolach :)

Plusy:

+Maggie i Homer przed TV walczący o puszkę piwa - nie wiem czy widzieliście, bo to było ledwo dostrzegalne
+Program Kenta i jego emocje na antenie
+"Liczba zabitych: 0; Ale to się w każdej chwili może zmienić"
+Lisa wrabiająca Barta (moment od rzucenia w niego śnieżką do wybiegnięcia Barta w piżamie na ulicy)
+Jimbo: "Hej Simpson, czy to mamusia Ci kupuje takie pedalskie piżamki?", Bart: "No jasne, a kto miałby mi je kupować?", Jimbo: "yyy... wygrałeś Simpson!"
+"Hej Dolph! Zapisz 'Pobić Martina'! - "Pobić Martina" -> "Zjeść Martę" :D
+Ralph: "Ja oblać angielski? To niemożliwowne!"
+Lisa wrzucająca swoją karteczkę do kubła - oto jak preznetuje swoją kondychę :lol:
+Stos z karteczkami Barta; Homer: "No synu, chwała że nie podrabiałeś moich podpisów!"
+Lisa na treningu kosza: Piłka kozłuje uderzając ją w twarz a ona mówi: "D'Oh D'Oh D'Oh D'Oh D'Oh..."
+Lisa przedziurawiająca piłkę siatkową rogiem swoich włosów
+Homer: "Synu jeśli przegrasz to Cię zabiję!" - potem wszyscy się cieszą i znowu Homer grozi
+Milhouse na bramce: "Mogłem się zajmować sprzętem, ale nieeeeeeeee..."
+Milhouse przywiązany sznurem do bramki i dmuchający na krążek
+Wiggum: "WYGRALIŚMY! Niestety postawiłem na inną drużynę i nie pójdziemy na pizzę"
+Milhouse z daleka podczas treningu Lisy: "HEJ! Wybiłaś mi zęby!", Apu: "O to chodzi Milhouse! Mów tak dalej!"
+Wizja aresztowania Lisy: "Mówili że ta wyspa potworów to tylko tak z nazwy!", Ktoś: "Bo ta wyspa to tak naprawdę półwysep!" - Po tym tekście przypomniało mi się że już gdzieś widziałem ten odcinek wcześniej... A i ta wyspa potworów - heh... Kreskówka "Atomówki" aż mi się przypomniała...
+Milhouse przed domem Simpsonów: "Macie moje zęby?", Marge: "Yyy... nie!"
+Homer w szatni: "PATRZCIE! Ten chłopak ma biust!" i wskazuje na Utera :mrgreen:
+Homer goniący Utera po szatni z gorącym ręcznikiem :lol: - przy obu scenach z Uterem śmiałem się na głos
+Homer do Lisy na przednim siedzeniu: "Frajer! Brutalne współzawodnictwo! To dlatego tu siedzisz!"
+Edna do Barta: "Barcie Simpson, może przestaniesz wreszcie podnosić rękę?! Nie udzieliłeś dzisiaj ani jednej poprawnej odpowiedzi!" - niezła scena, ponieważ myślałem, że to tylko urywki w wizji Barta, a tu proszę niespodzianka!
+Nelson bijący Barta w obronie interesów nauczycieli :lol: "To za marnowanie cennego czasu nauczycielom!"
+Lisa broniąca Barta
+Kujony i Skinner naśmiewający się z Barta
+Milhouse: "Sorry Bart, od teraz będę się zadawał z Lisą dla ochrony.... i żeby mnie z nią widziano!"
+Bart z uciętą głową króliczka, Lisa: "BART! To była Twoja zabawka!"
+Bart machający rękami: "Jak Cię walnę to to będzie Twoja wina!", Lisa kopiąca: "Jak Cię kopnę to to będzie Twoja wina!"
+Homer do placka: "Jak Cię zjem to to będzie Twoja wina", Homer uderza się w łeb :mrgreen:
+Homer bawiący się światłem
+Hymn Krusty'ego
+Homer: "Kocham Barta!" "Nie czekajcie kocham Lisę!" "Piwo Marge?! Ach kocham CIEBIE!"
+Hans Moleman upadający na schodach
+Lisa i Bart przypominają sobie radosne chwile... na koniec się godzą i przytulają :) Coś pięknego... Lubię patrzeć jak rodzeństwa się przytulają... i mecz kończy się remisem! Podobne zakończenie było w odcinku [02x06] Dead Putting Society gdzie Bart i Todd Flanders postanowili przestać rywalizować i ich turniej golfowy zakończył się remisem
+Homer: "OBOJE TO CIENIASY! OBOJE TO CIENIASY!!"
+Zadyma wśród kibiców na trybunach zainicjowana przez Abe'a!

Minusy:

-Zazdrość Lisy o Barta - Jak wiecie lubię Lisę co prawda, ale jest jedna rzecz która mi się w niej nie podoba - że zawsze zazdrości Bartowi gdy mu się coś udaje... jednakże on the other hand nie byłoby wtedy tak pięknego zakończenia
-Bójki Barta i Lisy - nie lubię patrzeć jak chłopak z dziewczyną się leje (dla zabawy to jeszcze, ale to była czysta agresja) a zwłaszcza rodzeństwa - no ale w sumie gdyby nie to też zakończenie nie miałoby sensu...

Tak więc te minusy zatarło zakończenie - gdyby go nie było, obniżyłbym ocenę odcinkowi :P

[ Dodano: Pią Paź 05, 2007 12:00 pm ]
tomeczek napisał/a:

Ale masa tych kiepskich jak śpiew Krustyego czy Wiggum wypuszczający ludzi z więzienia. Wiem Wiggum to idiota ale nawet On jak słyszy, że więzień odmawia obietnicy poprawy nie powinien wypuszczać go na wolność.

Wiesz, na tym polega w końcu ten serial, że co po niektórzy to robią z siebie głupków :P , ale przecież za to ich właśnie kochamy! :D
IMO słusznie zrobił że wypuścił więźniów - zrobił to po to żeby było śmiesznie - żeby wykreować swój wizerunek. Gdyby odmówił to nie moglibyśmy się z niego śmiać. Oczywiście jeśli Cię to nie śmieszy to Twoja sprawa, ale mnie to rozśmieszyło... może nie rozwaliło, ale rozśmieszyło...

Odpowiedz do tematu