Muszę przyznać, że sam się sobie dziwię czemu poprzednim razem wystawiłem temu odcinkowi tak niską notę, bo przecież on rzeczywiście jest genialny. Teraz to aż trudno się z Wami nie zgodzić Choć z tego co pamiętam to oglądając odcinek po raz pierwszy oglądałem go późno w nocy jak już byłem bardzo zmęczony no i chyba po prostu nie wiedziałem co oglądam i wyczekiwałem końca bo spać mi się strasznie chciało...
Tak czasem niestety mam jak oglądam coś w nocy.
Ale teraz z czystym sumieniem wystawiam odcinkowi 9-tkę. Do 10-tki czegoś mu tam jednak brakowało
Ogólnie to nieźle sinusoidowaty ten odcinek O co mi chodzi? Oto że fabuła szła jak sinusoida - najpierw Homera nikt nie chce, potem zgodzili się go przyjąć i traktują go normalnie, potem znów go nie chcą i chcą go wyrzucić, później zaczynają wielbić, a na końcu znów mają go dość i rozwiązują bractwo kamieniarzy i zakładają nową organizację do której Homer nie miałby już jak się dostać. To chyba największy atut tego odcinka.
No i odcinek ma też jeszcze morał, a nawet dwa! Plusy odnoszące się do nich zostały przeze mnie niżej pogrubione
Plusy te same które wymieniłem w swoim poprzednim poście(ale teraz już nie chce mi się na nowo ich wypisywać ) + jeszcze nowe, a mianowicie:
+Homer parkujący obok domu
+Siedzenia Lenny'ego i Carla
+Marge: "Ale Homer, podobno śledzenie ludzi jest nielegalne!"
+Homer śledzący Carla i Lenny'ego(tu chodzi mi o sposób w jaki ich śledził - genialny pomysł z żółtą farbą )
+Homer obserwujący kamieniarzy z nad szklanej kopuły po czym kopuła pęka i Homer się demaskuje
+Homer "ratuje" życie Lenny'ego!
+Uciekające jajo
+Homer z Abe'em przed Lennym: "To jak? Mogę zostać członkiem?", Lenny: "Dobrze, tylko zabierz mi to(dziadka ) sprzed nosa"
+Dokuczanie Burnsowi
+Pałowanie Homera
+Hydraulik kamieniarzem
+Tajne wejście pod wiaduktem
+Impreza ojców założycieli wg Homera
+Piosenka "We do"
+Homer wybrańcem
+Homer powracający co chwila na scenę, a lud co chwila przy powrocie mu się kłania
+Obraz z Homerem nawiązujący do jakiejś sceny biblijnej tylko już zapomniałem jakiej :/
+Przesłanie Lisy
+Bart zabiera Lisę na polecenie Homera
+Skinner kłania się przed Homerem w szkole
+Moe na wieść Homera, który chce aby kamieniarze pomagali bliźnim: "Władza uderzyła mu do głowy"
+Barney z dzieciakami na sobie
+Burns z dzieckiem na huśtawce
+Przesłanie Marge
A minusów to brak. Zresztą poprzednim razem też żadnego nie wymieniłem.
+ Kot pływający w piwnicy
+ Helikopter na autostradzie
+ Taboret Materiałooszczędny
+ Homer's Revenge List (Gravity, Darwin, God, The Boy)
+ Homer próbuje wytłumaczyć się przed Marge gdzie idzie
+ Jajo z Rady Jajecznej
+ [ NO HOMERS CLUB ]
+ Nie zwracanie uwagi na Dziadka
+ Kluby do których należy Dziadek
+ Prawdziwy upadek Homera z piątek piętra
+ Klątwa, która już dotknęła Homera
+ 912 jako właściwy numer
+ Marsjanin wśród członków Kamieniarzy
+ Jajko wśród członków Kamieniarzy
+ Homer używa pergaminu jako śliniaka
+ Kamień Hańby + Znak Homera
+ Kamień Triumfu
+ Homer bawi się tłumem
+ Malarz tworzy obraz Homera
+ Homer gra w karty, bilard i kręgle
+ Burns buja dziecko
+ Helikopter wali w budynek
+ Starożytne stowarzyszenie "Precz z Homerami"
+ Małpy
+ Muzyka na końcu
Całkiem dobry odcinek Homerowi chyba jedna lepiej pasowało być dalej członkiem niż przywódcą najbardziej mi się podobało powódź w piwnicy, kot pod wodą, korek przez helikopter, Homer parkuje koło domu, lista wrogów Homera, Homer do Lenyego zamknij się, Homer się zastanawia czy Leny i Carl są zamieszani w zamach na Kenedyego, Homer wpada do organizacji, najwyższa cena Homera, Homer ratuje Lenyego, uciekające jajo, klub bez Homerów, Bart dręczy Lisę, kluby dziadka, Leny chce żeby Homer zabrał mu to z przed twarzy, Burns niżej niż Leny, próby Homera, przysięga Homera, nowe życie Homera, piosenka kamieniarzy, Homer robi śliniaczek ze świętego pergaminu, duchy z bielizny kamieniarza, Homer dalej niszczy pergamin, kamień wstydu, kamień triumfu, obraz Homera, Bart zabiera Lisę, Homer ciągle wygrywa, kamieniarze bawią się dziećmi, rada kamieniarzy chce zabić Homera, klub bez Homerów, Homer i jego mały i nowy klub Homera
ogólnie daje 8/10
10/10
-rozbity helikopter na autostradzie
- Klub"Zakaz Homerów" Homer: "Ale przecież przyjęliście Homera Glumplicha!", "Jednego Homera możemy mieć ale HOMERÓW conajmniej dwóch już nie!"
-Karty członkowskie Abe
-Homer wycierający się o ''święty pergamin''
-kamieniń wstydu i kamień triumfu
-Burns huśtający dziecko
-2 osoby z pierścieniami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum