Wysłany: Czw Maj 19, 2005 5:38 pm [06x13] And Maggie Makes Three
Sezon: 06
Odcinek: 13
Nr produkcyjny: 2F10
Data emisji: 22.I.1995
Scenariusz: Jennifer Crittenden
Reżyseria: Swinton O. Scott III
Gościnnie wystąpili: (brak)
Rodzice opowiadają, jakie były okoliczności narodzenia się Maggie - Homer rzucił pracę w elektrowni i pracował w kręgielni.
Wysłany: Sro Sie 10, 2005 10:17 pm
Zgadzam sie był to fajny słodki odcinek :] Najlepszy tekst "To jest chłopiec i to jaki " Końcówka bardzo fajna ogólnie mi sie podobał ale wiecej niz 8 nie dostanie
Wysłany: Sob Sie 05, 2006 4:03 am
Dla mnie odcinek rewelacyjny!
jestem generalnie kobieta i lubie rozne wzruszajace, zyciowe odcinki simpsonow. to byl jeden z nich. Sama historia swietna - a puenta! umiejetnie zaklejone zdjecia... i tekst 'I do it for her" (chyba?) - w tkaich chwilach dochodzi sie do wniosku ze homer to nie tylko piwo telewizja (=smieszna postac), to ktos o prawdziwym sercu - moznaby rzec czlowiek z krwi i kosci...
uwielbiam ten odcinek.. zawsze wzrusza mnie do lez.
10.
Fajny, wzruszający odcinek. Daję mu, 9/10 bo przydałoby się, aby był troszkę śmieszniejszy.
Najbardziej podobał mi się moment jak Homer odchodził z kręgielni i żegnał się z małym, kaszlającym Joym. Lubię taki wyolbrzymiony humor.
Btw. W napisach pojawiło się kilka błędów, które były ważne dla fabuły.
Np. gdy Patty i Selma dowiadują się o dziecku mówią "Gdyby się teraz o nim dowiedział, pewnie by go [Homera] to zniszczyło, co?" A w napisach jest "Gdyby się teraz o nim dowiedział, pewnie by się go [dziecka] pozbył, co?". To jest złe tłumaczenie. Zaraz to poprawię i wyślę rybakowi tak jak uzupełniłem braki w poprzednim odcinku na podpisywaniu deklaracji i też mu wysłałem.
Albo doktor Hibbert nie powiedział "No cóż, zdrowe dziecko może przynieść zysk $60,000."
tylko "No cóż, zdrowe dziecko może przynieść stratę nawet $60,000."
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 9:18 pm
Dziesiątka.
Odcinek jest fajny, poznajemy historię poczęcia i narodzin najmłodszego dziecka Homera i Marge - Megie. Fajna historia, sporo śmiesznych gagów, skąd więc tak wysoka ocena. Końcówka. To wzruszajace zakończenie odcinka sprawiło, że nie mogłem wystawic innej oceny.
Odcinek sentymentalny ale zdecydowanie inny.. lepszy od reszty z tego gatunku... sporo śmiesznych gagów ale bez przesady. Idealna ilość dopasowana do tematyki odcinka.
+
- Homer polerujący głowę
- "Chłopiec i to jaki !!"
- Homer panikujący jak dziewczyna
10/10
uwielbiam odcinki w ktorych wspominaja jak to dzieci sie narodzily
-parodia night rider'a - serial w telewizji
-parodia szklanej puapki - opowiesc homer'a
-homer rzucajacy prace
-palenie za soba mostu
-sperma homer'a
-produkcja kregli
-modlitwa homer'a
-i oczywiscie miejsce w ktorym znajduja sie wszystkie zdjecia maggie
+ czas dla rodziny,
+ homer zwalniajacy sie z pracy,
+ album rodzinny,
+ zmyslajacy homer,
+ homer obrazowo opowiadajacy dziecom jak powstala mggie,
+ plemniki wygladajace jak homer,
+ piasek w spodniach,
+ homer siadajacy na maggie,
+ nowa praca homera,
+ homer wymyslajacy co sie dzieje z kreglami gdy sie je straci,
+ panika homera dowiadujacego sie o tym ze marge jest w ciazy,
Moja ocena 10/10 :!:
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 10:46 pm
Bardzo fajny odcinek, a ostatnia scena mnie naprawde wzruszyła 10 !!
+Homer walczy z terrorystami
+Homer gra na głowie Burnsa
+Homer udaje plemnika
+jeden kręgiel z jednego drzewa
+Homer sie modli
+reakcje Homera gdy Marge mówi o ciąży
+zdjęcia Maggie
2/10 - Kolejny nudny odcinek. Kolejny odcinek podczas którego niemiłosiernie wyczekiwałem końca...!
I to wcale nie z powodu późnej pory o jakiej go oglądałem...
Tylko takie to dziwne, nurzące i nietrafione mi się wydało... zanim dowiedzieliśmy się czemu Maggie nie ma zdjęć (które faktycznie jednak ma...) Homer opowiedział jak dla mnie długą nudną historię... na koniec to już zapomniałem w jakim celu to opowiadał (no dobra, może trochę jednak byłem padnięty... a zresztą obejrzę ten odcinek jeszcze raz o jakiejś dziennej porze i zobaczymy czy rzeczywiście był taki nużący...)
Owszem fajnie, że się dowiadujemy o okolicznościach narodzin Maggie, ale o wiele ciekawsze były odcinki mówiące o okolicznościach narodzin Barta i Lisy...
Co ciekawe Bart i Lisa prawie nie wzięli udziału w tej historii... Prawie nie wystąpili w opowiadaniu...
Bogu tylko mogę dziękować że to nie był clipshow (jednak zmieniłem co do nich zdanie - są w większości nudne i zaraz zabiorę się za zmianę recenzji odcinka [06x03])
Wtedy bym chyba postawił 1...
Plusy:
+Homer przyśpiesza minutnik
+Foto z Bartem i Lisą przed telewizorem
+Homer klepie Burnsa po głowie i to publicznie
+Barney: "Wujku, czy Homer może tu dostać pracę?", Wujek Barney'a: "Tak, ale Ty jesteś zwolniony!", Barney: "OK!"
+Wieczór Homera i Marge pod Krusty Burgerem (szkoda że nie w Krusty Burgerze bo mogło być ciekawiej)
+Homer: "Marge, mam piasek w majtkach", a potem sobie go jeszcze dosypuje
+Homerowe plemniki
+Homer poleruje sobie głowę
+Pati wydzwaniająca do plotkarzy (hehe... nieźle że tymi plotkarzami są pierwsza i ostatnia osoba wg alfabetu...)
+Homer wyrywający sobie włosy na każdą wieść o ciąży Marge
+Homer z wielkim pękającym łbem wg opowieści Barta
+Marge poprawiająca Barta: "... Homer miał trochę większy tyłek!"
+Homer przeglądający podręczniki od końca: "Marketing dla zaawansowanych" -> "Marketing dla początkujących" -> "Słownik" - hehe, nie rozumiał czegoś to zaglądał do książki o niższej randze... nawet nie rozumiał słówka 'marketing'
+Dr Hibbert: "Nie Panie Simpson, to tylko pępowina, Pan ma córeczkę"
Minusy:
-Brak Barta i Lisy w opowiadaniu (prawie zupełny)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum