Wysłany: Wto Cze 23, 2009 5:11 pm [07x05] The Man with Two Brians
Sezon: 07
Odcinek: 05
Nr produkcyjny: 6ACX09
Data emisji: 09.XI.2008
Scenariusz: John Viener
Reżyseria: Dominic Bianchi
Gościnnie wystąpili: Johnny Knoxville, Will Sasso, Camille Guaty
Griffinowie uświadamiają sobie, że Brian jest już stary, dlatego Peter sprowadza do domu nowego psa...
Fajny odcinek, choć czegoś mu tam brakowało.
Przede wszystkim spodobała mi się tutaj ta fajna parafraza tytułu filmu "Człowiek z dwoma mózgami" w tytule odcinka.
Ten nowy Brian był nawet całkiem fajny i sympatyczny, ale czy lepszy od starego to nie wiem i trudno mi to oceniać. Zaskakujące jest natomiast to w jak łatwy sposób rodzina się go(nowego Briana) pozbyła, a raczej jak sam Stewie to zrobił.
W całym psim wątku najfajniejsze były następujące momenty:
+Filmik z młodości starego Briana - rety, jak on słodko wyglądał
+Karaoke z nowym Brianem
+Chomik
+Oraz scena w której Stewie pyta się tej dziewczyny od Quagmire'a co się stało z jej nogą. Ta urażona ucieka i płacze, a Quagmire'a myśli, że to przez Briana! Kolejny dowód na to, że ludzie albo nie słyszą słów Stewiego, albo go nie rozumieją, albo go po prostu olewają.
Ale najfajniejszy w tym odcinku był wątek początkowy Petera i kumpli jak kręcili jakieś pierdoły do jakiegoś idiotycznego programu! Rany, to co wyczyniali było tak debilne, że aż śmieszne! W sumie to były wyczyny w stylu podobnym do tych z programu "Fear Factor"(w Polsce znanym jako "Nieustraszeni"). Ewentualnie podobne do wielu pierdół jakie można znaleźć na Youtube. No może na YT w aż takiej skali wyczynów to jeszcze nie ma, no ale kto wie może znajdzie się kiedyś jakiś debil który będzie chciał coś podobnego z kumplami nakręcić i prosto na YT wrzucić... W końcu mamy tam już chociażby pożeracza żywych szerszeni, a nawet... samego HARDKORA!.
No ale wracając do tego wątku - najlepszymi scenami z tych wszystkich wygłupów były:
+Odkształcony kręgosłup i łeb Petera
+Quagmire z 'klejnotami' posmarowanymi miodem i z pszczołami na nich siedzącymi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum