Wysłany: Pią Maj 20, 2005 4:55 pm [07x06] Treehouse Of Horror VI
Sezon: 07
Odcinek: 06
Nr produkcyjny: 3F04
Data emisji: 29.X.1995
Scenariusz: John Swartzwelder (historia I), Steve Tompkins (historia II), David S. Cohen (historia III)
Reżyseria: Bob Anderson
Gościnnie wystąpili: Paul Anka (jako on sam)
Trzy historie:
1) Wielkie reklamy ożywają i niszczą miasto
2) Martwy woźny Willy mści się na dzieciach, zabijając je w snach
3) Homer trafia do innego wymiaru
Simpsons 07x06 - Tree House Of Horror VI.jpg
Plik ściągnięto 2150 raz(y) 12.07 KB
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 16, 2005 1:57 pm
Mam mieszane uczucia co do tego odcinka wiec ocenie kazda z histori osobno:
1.Pierwsza historia nie była zła podobała mi sie i miała wiele plusów daje jej 9
2.Druga historia bazowała na swietnym filmie Koszmar z Ulicy Wiązów widziałem wszystkie czesci tego flimu i był bardzo dobry ta historia podobała mi sie najbardziej dam 10/10
3.A ostatnia czesc była moim zdaniem najsłabsza tutaj z kolei były zaczerpnięte momentyz Trona ale Homer w trójwymiarze wogóle mi sie nie podobał a szczególnie ta końcówka daje 6/10
Teraz wszystko podliczając jestem gotowy dac 9 chociaz ostatnia historia była słabiutka
sachen [Usunięty]
Wysłany: Pią Cze 09, 2006 7:42 pm
No odcinek taki nawet nawet najbardziej chyba podobała mi się 2 historia, ale podobał mi się homer w 3d Największą bk miałem z Nelsona, który wypowiedział sowje słynne "ha ha!" gdy ten chłopiec jak mu tam zginął 8/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 10:04 pm
Dziesiatka.
Bardzo dobry odcinek horrorowy. Wszystkie historie zasługuja na wysokie oceny, ich poziom rośnie, pierwsza to 9/10, druga 10/10 a trzecia 11/10, czyli średnio 10/10. Jak na odcinek horrorowy całość nie prezentuje się zbyt strasznie, tu przoduje historia druga ale pomysły stanowiące podtawy poszczególnych epizodów są naprawde przednie.
Znalazłem małą ciekawostkę. Tekst Homera w trzeciem wymiarze przetłumaczony ,,A niech mnie" pojawiajacy sie w 16:06 minucie odcinka został wykorzystany na płycie Bloodhound Gang na płycie ,,Hooray for Boobies" w kawałku którego tytułu niestety nie pamietam.
March14 [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 7:47 pm
A aa mi się podobało, jak jak Homer ukradł te wielkie ciastko daje 10/10.
Ten Treehouse był dla mnie świetny dośc pomysłowy, chociaz Homer wyglądal dziwnie w trójwymiarze...ale daje 10/10
Pierwsza historia taka sobie. Daję 5/10 bo nie było to nic szczególnego.
Historia druga najlepsza i dostaje 10. Również mi się podobało gdy Nelson krzyknął Ha ha gdy Marty zmarł.
Ale właśnie ten Homer w trójwymiarze. Dla mnie to była totalna porażka. Zmarnowali taki świetny potencjał. Histora bez żadnego pomysłu na fabułę. Odniosłem wrażenie, że twórcy zrobili to aby się popisać jak fajną potrafią zrobić grafikę. Jedyny fajny moment to gdy wszyscy powiedzieli, że nie oglądali Tronu. Daję tej historii 3/10
Pierwsza historia kiepska... no może za mocne słowo... powiedzmy ze srednia druga już sporo lepsza... nawet troche straszna w takim Simpsonowym tego słowa znaczeniu a 3 podobała mi sie najbardziej ze względu na innowacje, które moim zdaniem wyszły twórcom na dobre.. oczywiście jednorazowo Daję 7.
Kolejny świetny tree house of horror 10/10 najlepsza jest historia Willego który jak Freddy Kruger zabija dzieci w snach, świetna scena na stołówce jak jedli ucznia z wymiany:), trzeci wymiar również był fajny i Homer który wszystko zepsuł, świetna scena w pierwszej części jak Homer nie mógł oderwać wzroku od pączka:) hehe
7/10 - zarówno cały odcinek jak i średnia z poszczególnych historyjek.
Ten THOH nie był niczym szczególnym - podobał mi się jedynie Homer w 3D
Pierwsza historyjka: 7/10
+Homer myśli że dostanie tego samego pączka co na szyldzie
+Figura Kenta porywa prawdziwego Kenta Brockmana
+Postrzelony koszykarz; Lou: "Szefie to nie był potwór tylko kapitan szkolnej drużyny koszykarskiej!", Wiggum: "No ale... zmienił się w potwora!"
+Homer do Figury od pączków: "To był Moe! Idź zabić Moe!"
+Marge: "Te potwory niszczą nasze miasto i wszystkich których kochamy!" "A wy powinniście mieć na sobie kurtki" i wskazuje tu na Barta i Lisę
+Kuszenie Homera przez pączkomana
Druga historyjka: 7/10
+Nelson pod wpływem pasty do podłóg
+Willie atakujący Martina w jego śnie
+Willy próbujący przestraszyć Barta, Lisę i Maggie używając głupich min
+Auto Willy'ego odjeżdża; Willie: "CZEKAJ! Zostawiłem broń na siedzeniu!"
+Muzyczka z Benny Hilla puszczona w momencie gdy Willie gonił auto
A ta grafika animacja puszczona na początku historyjki to takie chyba nawiązanie do "Tom & Jerry Kids" albo do "Tiny Toons" (gdzie bohaterami są postacie z Looney Tunes jako dzieci)
Trzecia historyjka: 7/10
+Bart i Lisa zajmujący kryjówkę Homera
+Homer 3D
i poza tym to nic specjalnego, a w historyjce jest jeden minus a mianowicie taki, że... skoro za Homerm już i Bart wszedł do tego wymiaru to już wszystkich Simpsonów mogli pokazać w 3D
+Wiggum strzela do koszykarza
+Bart łapię frisbee
+sen Martina
+klamki i gaśnica
+płonący Willy siedzi na krześle
+Willy jako traktor
+Homer 3-D
+stożek wbija sie w tyłek Homera
+Homer w prawdziwym świecie
10/10
+++ Bart namawiający postać diabła do zniszczenia szkoły
trzecia część THOH zostala przed wielu laty zaprezentowana w kinie Imax w filmie Cyberworld, nawet nie wiedziałem że dołączono to do THOH, w telewizji nie ma to sensu,
Zgadzam się z tomeczkiem że to marnowanie potencjału, ale w Imaxie bardzo mi się sceny ze śliniącym Homerem (w 3D) podobały
trzecia część THOH zostala przed wielu laty zaprezentowana w kinie Imax w filmie Cyberworld, nawet nie wiedziałem że dołączono to do THOH, w telewizji nie ma to sensu,
Zgadzam się z tomeczkiem że to marnowanie potencjału, ale w Imaxie bardzo mi się sceny ze śliniącym Homerem (w 3D) podobały
Ja byłem na tym filmie i pamiętam, że to było w polskim dubbingu.
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum