Wysłany: Wto Cze 23, 2009 3:59 pm [07x08] Family Gay
Sezon: 07
Odcinek: 08
Nr produkcyjny: 6ACX12
Data emisji: 08.III.2009
Scenariusz: Richard Appel
Reżyseria: Brian Iles
Gościnnie wystąpili: Seth Rogen
Peter po nieudanej inwestycji w konia, musi zdobyć pieniądze na spłatę długu. Postanawia się poddać testom medycznym, jednym z nich jest wszczepienie genu geja...
Kapitalny odcinek, ale o wiele lepszy od wątku głównego był wątek z koniem, który miał uszkodzony mózg! Niby wciśnięty bez powodu(chociaż niekoniecznie, bo później ten wątek przechodzi płynnie w drugi, ten główny), ale mimo to był ekstra! Rany, niektóre sceny z tym koniem były aż tak debilne, że aż śmieszne! No może poza jedną - zjadaniem kostki cukru z głowy Stewiego - to akurat trochę mnie zniesmaczyło , ale za to pozostałe momenty były w dechę, zwłaszcza scena w której koń liże goły tyłek Petera w łóżku, scena w której nie chce usunąć się z drogi by Peter mógł wyjechać samochodem, która zaowocowała rozwaleniem domu Clevelanda, uszkodzeniem podłogi w jego łazience tak, że z całą wanną zjechał na dół i wypadł z niej! Rany, to już chyba 4-ty raz się powtarza w tym serialu(a ja za każdym razem zapominałem o tym napisać w swoich recenzjach ). Niezła była też scena końcowa w której Mort wrzucił zdechłego i zakrwawionego już konia przez okno Griffinów prosto na ich stół w kuchni! A także mleko zastępione przez końską spermę! Również było w dechę! Jedyne co mi się w tym wątku(prócz wspomnianej sceny z kostką cukru) nie spodobała to, gdy jakaś kobieta na wyścigach krzyknęła, że koń zabił jej dziecko. Heh, skoro już przy wyścigach jesteśmy to mi się spodobało, że był na nich Herbert. Hehe, dobre było jak zaczepił jakiegoś niziołka, a ten mu powiedział, że ma 48 lat! Zgasił w ten sposób iskierkę nadziei w Herbercie!
Co do samego wątku gejostwa Petera to był raczej spoko, ale już nie tak fajny jak wątek z koniem. Tak notabene to ja się zastanawiałem czy nie powstał czasem lub czy nie powstanie odcinek z parafrazą tytułu serialu zawierającą słowo 'Gay'. No i proszę, jednak taki odcinek powstał.
Najlepsza w całym tym wątku to była chyba reakcja Griffina w momencie gdy gen gejostwa przestał działać. :] No i jeszcze baloniki przy okazji zwędził. :]
Dobra była jeszcze związana z tym wątkiem scena w której Chris został panem domu i jak p***dnął Meg prosto w twarz tak jak zwykł to robić Peter!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum