Wysłany: Wto Cze 23, 2009 12:25 pm [07x10] FOX-y Lady
Sezon: 07
Odcinek: 10
Nr produkcyjny: 6ACX14
Data emisji: 22.III.2009
Scenariusz: Matt Fleckenstein
Reżyseria: Pete Michels
Gościnnie wystąpili: John Moschitta, Jr., Seth Rogen, Fred Savage, Daniel Stern, Peter Chernin
Lois zostaje reporterką "Fox News", a jej pierwszym wielkim tematem ma być Michael Moore.
W tym czasie Peter tworzy swoją własną animowaną kreskówkę...
Niestety, ale był to kolejny przeciętniak, aczkolwiek minimalnie lepszy od poprzedniego odcinka. Oj coś czuję, że poziom tego serialu od jakiegoś czasu zaczyna minimalnie spadać... Nawet jak trafiają się bardzo dobre odcinki to jakoś nie umywają się one do tych starszych. Niemniej jednak wciąż jest to serial lepszy od Simpsonów. Niedługo już będę z odcinkami na bieżąco, więc wtedy już będę mógł w miarę sprawiedliwie ocenić, który serial jest lepszy.
No ale do rzeczy - uwielbiam nabijanie się z FOX'a, którego w tym odcinku nie brakowało! Co nie znaczy oczywiście, że nie lubię tej stacji, a wręcz przeciwnie. Najbardziej to mi się tutaj podobały te narzekania Briana na tą stację no i ogólnie to jak się w tym odcinku zaprezentowała. :] Mimo wszystko jednak momentami wiało nudą. Fajnie, że się pokazał w tym odcinku Michael Moore(pomimo iż to nie był prawdziwy Michael ) i świetne były też te kostiumy tego gościa co się za niego przebrał.
Co do wątku Petera i jego kreskówki to był raczej słaby. Myśałem, że się tutaj nieco bardziej rozerwę, a tymczasem kicha. Dobre tutaj było w zasadzie tylko to obgadywanie Meg w kuchni oraz odrzucanie jej pomysłów i sugestii.
Jeszcze wspomnę tylko, że ta niebieska kaczka na deskorolce i z tym charakterystycznym fryzem przypominała mi troszkę Barta Simpsona.
A nie... jednak postanowiłem wspomnieć o czymś jeszcze - byłem zszokowany, gdy wyszło na jaw ile Quagmire ma lat! No ale co tam - w końcu nie od dzisiaj ta kreskówka jest dziwna, absurdalna i całkowicie nierealna(ale mi się rymnęło :]). Oto w niej właśnie chodzi. Heh, ale ciekaw jestem jakby te wszystkie kobiety Quagmire'a zareagowały jakby poznały prawdę o jego wieku!
Zaciekawił mnie jeszcze w sumie wątek z telewizorem i ogólnie telewizją HD(heh, zaledwie miesiąc wcześniej Simpsonowie mieli swój pierwszy odcinek HD, a w tym samym czasie również i ja zakupiłem sobie telewizor HD podobnie jak Griffinowie :](ale miesiąc wcześniej niż oni, tj. w lutym )). Nieźle wyszła ta reporterka FOX'a ze szczegółami twarzy w jakości HD! Rany...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum