Wysłany: Pią Maj 20, 2005 4:36 pm [07x11] Marge Be Not Proud
Sezon: 07
Odcinek: 11
Nr produkcyjny: 3F07
Data emisji: 17.XII.1995
Scenariusz: Mike Scully
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Lawrence Tierney (jako Don Brodka)
Do sklepów trafia nowa gra komputerowa, której jednak rodzice nie chcą Bartowi kupić. Bart postanawia więc gwizdnąć ją ze sklepu, ale zostaje przyłapany.
Simpsons 07x11 - Marge Be Not Proud.jpg
Plik ściągnięto 1713 raz(y) 11.91 KB
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 24, 2005 7:23 pm
Przyjemny odcinek obfitujący w wiele smiesznych dowcipów oraz scen 9/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 10:18 am
Dziesiątka.
Odcinek o takim rodzinnym przesłaniu prawie zawsze dostanie u mnie 10/10. Lubię wzruszający, rodzinny nastrój w Simpsonach i lubię takie nieco łzawe zakończenia. W tym odcinku pokazano, że brak miłości jest dla dziecka największą krzywdą, karą jaką może otrzymać. Bardzo mądre przesłanie.
Jak dla mnie średni odcinek. 5/10. Przede wszystkim zdziwiło mnie to, że Marge tak wycałowała Barta za to zdjęcie. I jeszcze nazwała to najwspanialszym prezentem. Co? Bo stanął spokojnie do zdjęcia i dał je mamie? Też mi coś. Zakończenie mnie mocno rozczarowało. Ale sam temat odcinka niczego sobie. Uczy czegoś.
8. Dobry odcinek z przesłaniem. Już nie raz Simpsonowie poruszyli bardzo wazne kwestie w swoich perypetiach. Po raz kolejny wyszło im to świetnie dlatego taka a nie inna ocena
całkiem dobry odcinek 8/10 fajne sceny:
-Bart spotyka w sklepie Nelsona który ukradł kamizelkę
-beszczelny dzieciak w sklepie
-Milhouse i kulka na sznurku:)
-reklama gry w telewizji
5/10 - taki średni ten odcinek - owszem może i ma przesłanie, jednakże... no żenujące było dla mnie gdy Marge mówiła Bartowi że na pewne rzeczy jest już za stary...
A i nie spodobał mi się ten ochroniarz ze sklepu...
Plusy:
+Napis Barta na tablicy: "Nie będę już mówił o 30-centymetrowym pianiście" (hehe domyślam się o jakie oryginalne słówko chodziło )
+Krusty wymawiający imię kolędniczki: "XiouXhiose" czy jakoś tak - a tu "Siusiu" wychodzi
+Św. Mikołajem w reklamie gry Bonestorm
+Bart do rodziców powtarza cytat z reklamy: "Kupice mi Bonestorm albo idźcie do diabła"
+Milhouse: "Ale fajna gra! A wszystko co zrobiłem to wpisałem swoje imię!"
+MAMO Bart przeklina!
+Matka niegrzecznego dziecka w sklepie o Barcie: "Rodzice tego chłopca musieli popełnić straszne błędy wychowawcze", a po chwili jej synalek mówi do niej "Zamknij się!"
+Piosenka z automatycznej sekretarki
+Zdjęcie z Homerem z dymkiem: "I'm stink"
+Flanders na okładce "TIME" człowiekiem stulecia -> Homer: "Jakieś niedorobione musiało być to stulecie"
+Homer: "Synu nie nauczyłeś niczego od tego gościa co wygłasza kazania w kościele?! Kapitana JakMuTam??" - no proszę proszę i kto to mówi...
+Homer naśladujący gościa z Akademii Policyjnej (chodzi o tego murzyna co naśladuje różne dźwięki... przypomnijcie mi jego imię i aktora który go gra bo ciągle zapominam...)
+Homer: "Na czym to stanąłem? Ach tak, nie tykaj mojego alkoholu!"
+Homer: "Marge wymyśliłem karę dla Barta: 1... 2... 3... ... 10. i absolutny zakaz kradzieży przez 3 miesiące!"
+Rysunek Homera
+Abe do Barta jedzącego piankę: "Ej, daj mi ten plasterek!"
+Bart zwierza się Milhouse'owi a ten z kolei gada coś o piraniach
+Milhouse: "Bart Bonestorm już mi się znudził, teraz gram w kubeczk i kuleczkę", Bart: "Ja też mogę?", Milhouse: "MAMO! Bart pali papierosy!"
+Bart lepiący swojego bałwana ze... śniegu pod samochodem... :]
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 8:57 pm
+ Simpsonowie ze śniegu
+ Czekolada Barta
+ Bart zmienia kasetę w sekretarce
+ Homer udaje dźwiękowca
- Marge po kradzieży (coś przesadziła z tym...)
- Ochroniarz (dlaczego po jednej kradzieży Bart nie może mieć prawa do wstępu do Try-n-save?)
8/10. Zakończenie do małej poprawki (ograniczyć całusy Marge do jednego)
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 8:47 pm
9\10
+gra Bonestorm
+ochroniarz
+bart wyobraża siebie w poprawczaku
+zdjęcia rodzinne
+flanders na zdjęci "człowiek stulecia"
+dywanik
+kary homera dla barta
+Simpsoni ze śniegu
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 11:01 pm
Mi się ten odcinek strasznie podobał, bo parodiował różne gry komputerowe. Najlepszy był moment, w którym Mario, Luigi, Donkey Kong i Sonic namawiali Barta do kradzieży xD Fajna była gra "Leo cośtam Putty Challenge" BTW są jeszcze jakieś odcinki z grami komputerowymi w tle?
Widać, że rozwinęli się w kwestii łzawych odcinków rodzinnych, na 01x01 czy "Bart's dog gets an F" nie dało się patrzeć, ten był całkiem na poziomie. Podobały mi się te gry komputerowe - rozczuliłem się, bo przypomniało sie dzieciństwo :] dobry był też detektyw o swojsko brzmiącym nazwisku Brodka (ojciec tej piosenkarki :>?) i Flanders na "time"
AAA - odpowiedź dla Shaggy'ego - ten imitator z Akademii Policyjnej to Larvell Jones grany przez Michaela Winslowa
Całkiem dobry odcinek ciekawie pokazał jakie były konsekwencje Barta za kradzież najbardziej mi się podobało show Krustyego, reklama Bonestorn, Nelson i Jimbo kradną, Bart namawiany przez postacie z gry do kradzieży, Bart zmienia kasetę w sekretarce, wyobrażenie Barta o poprawczaku Homer z chmurką śmierdzę, kara od Homera, pianka Barta, Simpsonowie ze śniegu i rodzina znów się dogaduje
ogólnie daje 8/10
8/10
Bart:Kubcie mi Bonestorm albo spadówa
-Milhouse:Mamo Bart przeklina
-Nelson kradnący kamizelkę
-kobieta:Rodzice tego chłopca musieli popełnić okropne błędy wychowawcze
chłopak:Zamknij się mamo
-ostatnie zdjęcie na ścianie z chmurką
-11 przykazanie
-Homer:(...) i po 3 apsolutnie żadnych kradzieży przez 3 miesiące
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum