Wysłany: Pią Maj 20, 2005 4:11 pm [07x19] A Fish Called Selma
Sezon: 07
Odcinek: 19
Nr produkcyjny: 3F15
Data emisji: 24.III.1996
Scenariusz: Jack Barth
Reżyseria: Mark Kirkland
Gościnnie wystąpili: Jeff Goldblum (jako MacArthur Parker)
Troy McClure dzięki randce z Selmą odzyskuje zainteresowanie publiczności. Postanawia się więc z nią ożenić.
01242004174205.jpg
Plik ściągnięto 2096 raz(y) 16.83 KB
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 7:18 pm
Pierwszy odcinek poświecony w całosci Troyowi miedzy innymi za to ma u mnie duzy plus pozatym odcinek nie był smieszny ale jego oglądanie sprawiało mi duza przyjemnosc tak wiec 7/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 9:25 pm
Dziewiątka.
Ocena jest średnią z oceny odcinka - 8/10 i samej końcówki - 10/10. Odcinek całkiem fajny, poznajemy lepiej Troya, który dość często gości w serialu. Dobra fabuła, niezłe gagi, mocna średnia. Zakończenie tego odcinka jest po prostu wspaniałe. Słowa wypowiedziane przez Selmę są tak prawdziwe i zostało to przekazane w tak naturalny, nienachalny sposób, że chylę czoła przed twórcami serialu.
A ja daję tylko 3/10 i to za scenę z musicalem Planety Małp. Nie cierpię Troya. Ta jego wstawka "pamiętacie mnie z takich filmów jak..." zawsze powoduje u mnie nerwy. Nie dostrzegłem w tym odcinku niczego interesującego. No może poza fajną końcówką.
6/10 - Choć nie lubię Troy'a i wkurzają mnie te same jego gadki o których już wspomniał tomeczek to jednak mi się trochę podobał ten odcinek - tak nieco powyżej przeciętnej jak wynika z oceny...
Fajnie było mimo wszystko lepiej go poznać.
Plusy:
+Wiggum do Troy'a: "Podrę Ci ten mandat, ale i tak proszę o łapówkę"
+Abe Simpson do Pati i Selmy: "Cześć Marge! Cześć Marge!"
+Nagłówek w gazecie "Patrzcie kto się upił" i zdjęcie pijanego McBaina
+"Cześć Selma tu Troy McLure! Pamiętasz mnie z takich randek jak ta... wczorajsza!"
+Troy i Selma chcą się pocałować a tu Troy jej psika w usta
+Homer do Troy'a u Moe: "Dlaczego taki wspaniały facet jak Ty chce poślubić takiego faceta jak Selma?"
+Śpiewający mózg Homera
+Homer je figurkę Panny i Pana Młodego z tortu
+Selma: "Czy jesteś gejem?", Troy: "Uuu... chciałbym!"
Przyjemny odcinek, z Troyem (lubię go) w roli głównej. Niezła desperacja - ożenić się z Selmą. Sam pomysł rybnego fetyszyzmu - surrealistyczny :] Najlepsze momenty to muppety i - przede wszystkim - musical Planeta Małp i piosenka o doktorze Zaiusie (zwłaszcza ten zupełnie od czapy dodany break-dance :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum