Wysłany: Pią Maj 20, 2005 4:06 pm [07x21] 22 Short Films About Springfield
Sezon: 07
Odcinek: 21
Nr produkcyjny: 3F18
Data emisji: 14.IV.1996
Scenariusz: Richard Appel, David S. Cohen, Jonathan Collier, Jennifer Crittenden, Greg Daniels, Brent Forrester, Rachel Pulido, Steve Tompkins, Josh Weinstein, Bill Oakley, Matt Groening
Reżyseria: Jim Reardon
Gościnnie wystąpili: (brak)
22 krótkie urywki z życia znanych nam (drugoplanowych) mieszkańców Springfield, m.in.: Apu, dr Nick'a, Moe i Skinner'a.
Simpsons 07x21 - 22 Short Films About Springfield.jpg
9 jak nic! Nie będę się bawił w wypisywanie fajniejszych fragmentów bo.. cały odcinek składa się z fajniejszych fragmentów, więc nie widzę sensu, trzeba to po prostu obejrzeć. Jak dla mnie jeden z lepszych odcinków ever.
And-or napisał/a:
22 krótkie urywki z życia znanych nam (drugoplanowych) mieszkańców Springfield
Chyba nie tylko drugoplanowych, bo przecież była historia Lisy Ale niech będzie, że wyjątek potwierdza regułę.
Wysłany: Pon Sie 15, 2005 9:50 pm
Świetny odcinek bardzo mi sie podobał każda historia była naprawde fajna moim zdaniem najlepsza była z Cletusem i tą piosenką Bez zastanowienia daje najwyższą ocene 10/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 9:14 pm
Szóstka.
Ten odcinek jako całość po prostu do mnie nie przemówił. Doceniam pomysl, poszczególne epizody też były niczego sobie, ale jak dla mnie to nie było to.
5/10. Nic nadzwyczajnego. Niktóre historie niezłe jak np. Wiggum i nawiązanie do Pulp Fiction a niektóre takie sobie jak Cletus. Pomysł na fabułę całkiem niezły ale jakoś mogło im to lepiej wyjść. Za najlepszą akcję odcinka uważam dialog Wigguma z resztą policjantów, który jest oczywistym nawiązaniem do Pulp Fiction.
Świetny odcinek 9/10 można było się dużo dowiedzieć o życiu niektóych mieszkańców:)
Dobre sceny:
-scena z życia Nelsona
-Apu i jego wyjście na imprezkę
-incydent z gumą do żucia
-wieśniak z krzywym zgryzem:)
-doktor Nick hehe
Fajny odcinek dla maniaków Simpsonów bo pokazuje szczegóły z życia drugoplanowych postaci. Chociaż twórcy nie są zbyt konsekwentni w historiach.
Wszystkie chsitorie są fajne jednak zdecydowanie wybija się Apu i nawiązania do "Pulp Fiction"
basta [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 8:41 pm
odcinek rewelacyjny... swietne historyjki... nawiazanie do PULP Fiction w swietnym stylu...
miazga [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 1:53 am
9/10 - masa klasycznych simpsonowych absurdów i bezczelnych żartów
+ dr nick nad smithersem: "oh my god, you need booze!"
+ cała akcja u skinnera w domu; nie wiem czemu, ale nie moglem ze śmiechu jak mu sie dom palił, a on wciskał jakies tanie wały swojemu przełożonemu, że niby nic sie nie dzieje no i steamed hams były też niezłe ;]
+ finalna akcja z tym wielkim typem z małego samochodu - rozwalił mnie jego niski glos, sposób wypowiedzi ("do you find something funny about my appearance when i'm driving my automobile?" i jeszcze wypowiedziane mega flegmatycznie - cos pieknego) no i sam bezsens sytuacji, jak zaczął się znęcać na nelsonem, a całe miasto z tego zlewało
10/10 - Propably the best episode ever, a już na pewno najlepszy w tym sezonie
Te historie były po prostu nieziemskie!
Najlepsze były z Lisą, Nelsonem, Człowiekiem Pszczołą i Skinnerem :]
Choć na początku uważałem za minus odcinka to że nie wszystkie historyjki mają plansze tytułowe, ale doszedłem do wniosku że to chyba lepiej, bo mamy dzięki temu oryginalne przejścia między historyjkami co jest na plus dla kompozycji.
Plusy:
+Milhouse i Bart plują z mostu
+Milhouse leje musztardę na kabriolet
+Historyjka Apu
+Hans Moleman do Apu: "Odebrałeś mi 4 minuty życia i żądam żebyś mi je teraz zwrócił!"
+Lisa z gumą we włosach
+Pszczoły atakują włosy Lisy z gumą, masłem orzechowym i musztardą
+Smithers z pszczołą za okularami
+Dialogi Skinnera z Superintendentem Chalmersem przy obiedzie - fajnie Skinner się wykręcał
+Zgniecione monety Homera
+Homer zdejmuje Maggie ubranko próbując wyciągnąć ją z automatu z gazetami
+Wiggum ugrzęzł w stoliku - zostaje przebity kulą by się skurczył i wyszedł
+Cała historyjka z Człowiekiem Pszczołą
+Snake potrąca Wigguma
+Pączek w ścieku
+Tłuczenie włosów (a raczej tego syfu) Lisy młotkiem
+Tłumy ludzi przybywające do Lisy by zobaczyć syfa i coś na to poradzić
+Uter - niby nic nie zrobił ale samo jego pojawienie się sprawiło że spadłem z krzesła
+Milhouse wali Hermana
+Lisa u fryzjera - najpierw jej łysina, a potem... no no ładnie miała zrobione włoski A czy to była peruka czy fryzjerowi udało się tak ułożyć prawdziwe włosy?
+Stara baba w śmietniku przed Nelsonem
+Wysoki facet z którego nabijał się Nelson zaczepia Nelsona, ściąga mu gacie i każe paradować ulicą - chyba najlepszy gag odcinka
+Bart i Milhouse leję w Nelsona keczupem i musztardą
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 4:51 pm
10/10
+ Guma we włosach Lisy
+ Moleman i Apu
+ Maggie wpada do automatu z gazetami
+ Obiad Skinnera
+ Scena o Człowieku Pszczole (Divorcio! )
+ Snake i Wiggum u Hermana
+ Milhouse pokonuje Hermana
+ Lisa i fryzjer
+ Historia z Nelsonem
+ Zakończenie
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 6:48 pm
10\10
+Apu na imprezie
+Lisa z gumą we włosach
+Smithers z pszczołą za okularami
+Smithers dojechał do szpitala i pada a wzięli zamiast go wziąć to wzięli Burnsa
+Maggie w automacie z gazetami
+historyjka z Człowiekiem Pszczołą
+Wielebny każę srać swojemu psu na trawnik Flandersa
+nowa fryzura Lizy
+Nelson śmiejący się z innych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum