Wysłany: Wto Maj 24, 2005 6:50 pm [08x03] The Homer They Fall
Sezon: 08
Odcinek: 03
Nr produkcyjny: 4F03
Data emisji: 10.XI.1996
Scenariusz: Jonathan Collier
Reżyseria: Mark Kirkland
Gościnnie wystąpili: Paul Winfield (jako Lucius Sweet), Michael Buffer (jako on sam)
Okazuje się, że Homer potrafi znieść bardzo mocne ciosy. Moe - były bokser - namawia go do uprawiania boksu. Homer odnosi sukcesy, ale Moe zapisuje go na walkę, której Homer raczej nie przeżyje.
* żarcik aktorów Bonanzy
* Moe: Jesteś na tyle męski, żeby oddać mi 60% dochodów?
Homer: TAK!
* Dr Hibbert: Ma pan syndrom Homera Simpsona
Homer: Aah, dlaczego ja?
* Moe: Kto Cię pokona? Homer: Nikt!
Moe: Kiedy mu oddasz? Homer: Nigdy!
Moe: Co zrobisz? Homer: Nic!
* Barney: Mnie nigdy nie wrzucicie na ring, boks powoduje uszkodzenia mózgu <pije jakąś benzynę>
* Marge: Niech ktoś przerwie walkę, gdzie jest doktor?
Dr Nick: Zabij go, zabij!
* Końcowe zdjęcia z Moe
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 2:31 pm
Fajny odcinek wszystkie co lepsze momenty zostału juz wymienione przez moich poprzedników wiec powiem tylko ze moja ocena to 9/10 =]
sachen [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 11:09 pm
krótko, odcinek świetny 9/10
Blair [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 5:08 pm
8/10
Bardzo zabawny odcinek
+mocna glowa Homera
+teksty Moe
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 10:11 pm
Ósemka.
Kolejny dobry odcinek, fajny pomysł na fabułę - syndrom Homera Simpson i całkiem udana realizacja. Odcinek zawiera sporo całkiem niezłych gagów, które zostały juz wyżej wypisane. Mnie szczególnie podobał sie Homer na ringu mówiący ,,Kaktus ma rację"
No ładnie ładnie zaczyna się 8. sezon druga dycha z rzędu, a mi to jak najbardziej odpowiada oby więcej takich odcinków. Kapitalna parodia amerykańskich filmów o historiach kopciuszka "od zera do bohatera".
Odcinek dosyć dobry 8/10 sceny:
-mózg Homera
-reklama walki, entuzjazm Dziadka i Barta
-biuro Moe
-sam koniec odcinka i sceny pomocy Moe
-kubki lecące na Kenta
Niestety widać odstanę od wszystkich ale ten odcinek był dla mnie po prostu nudny. Bawił mnie na początku czyli ucieczka Barta w szkole i funkcje pasa ale już od akcji w barze (rodzice łobuziaków leją Homera) odcinek stał się kiepski. Po prostu znów potwierdza się moja reguła, że tam gdzie mówi się o sławach (ten trener, zapomniałem jak się zwał) to odcinek może mieć banalną fabułę byleby pokazać że ktoś ważny występuje.
8/10
Ciekawy odcinek, chociaż ja uważam że to Bart powinien zacząć uprawiać boks ze względu na kłopoty w szkole z łobuzami... Ale Homer w tej roli wcale nie był taki zły
Zaskoczyło mnie mocno zakończenie! Nie wiem czy na plus czy na minus... Na plus była ta cała przemiana Moe - zawsze jest chciwy a tu jednak przełożył bezpieczeństwo swojego kumpla nad własne interesy... Na minus jest to że nie można było zobaczyć czy Homer jakoś przyłoży temu bokserowi (już zapomniałem jak się nazywa) - a dalsza walka mogła być naprawdę emocjonująca...
Plusy:
+Westernowy Couch Gag
+Ojcowie szkolnych łobuzów leją Homera i zostają wypędzeni z baru przez Moe - choć najbardziej mi się podobał fakt że mogłem ich wogóle poznać
+Moe: "Jesteś odważny by oddać mi 60% dochodów?" Homer: "TAK!"
+Damski kibel przerobiony na biuro
+Marge: "Homer masz się umówić z KOMPETENTNYM lekarzem!", Homer: "D'Oh!"
+Homer: "Chciałem Ci zrobić niespodziankę kochanie, ale... wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!"
+Obrzucanie Kenta Brockmana śmieciami na widowni
+Moe: "Moja przyszłość leci do kibla. Kapuję!"
+Homer widzący włosy Marge i słyszący jej głos: "Kaktus ma rację..."
+Marge: "Czy na sali jest lekarz?", a tu nagle Dr Nick: "Zabij go! Zabij go!"
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 11:17 am
7/10, czasami przynudzał
+ Pas Barta
+ Ojcowie łobuzów
+ Moe i jego biuro
+ Prezentacja gwiazd na widowni
+ Ending
Do tego można doliczyć to, że dowiadujemy się trochę o historii Moe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum