Wysłany: Czw Lip 02, 2009 3:51 pm [08x09] Business Guy
Sezon: 08
Odcinek: 09
Nr produkcyjny: 7ACX11
Data emisji: 13.XII.2009
Scenariusz: Andrew Goldberg, Alex Carter
Reżyseria: Pete Michels
Gościnnie wystąpili: Hugh Laurie, Bobby Lee, Nana Visitor, Johnny Galecki, Jim Parsons
Ojciec Lois zapada w śpiączkę, a obowiązki prezesa jego firmy przejmuje Peter...
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 6:05 pm
Peter gives Lois' father, Carter Pewterschmidt, the bachelor party he never had, ultimately causing him to slip into a coma, that not even Dr. House, voiced by Hugh Laurie, is able to bring him out of. Lois is then given control and ownership of Pewterschmidt Industries, and Peter convinces her to let him run the company instead.
Oj raczej nudny był ten odcinek. Biznesowe wątki wogóle jakoś do mnie nie trafiają, aczkolwiek miejscami można się było pośmiać. Dobre było jak Joe nie mógł wejść do budynku z powodu braku rampy! Dobre było w testamencie ojca Lois zdanie nawiązujące do "Powrotu do Przyszłości"(swoją drogą to strasznie dużo było w całym FG odniesień do tego filmu. ) - "Jeśli to teraz oglądasz to znaczy, że lokomotywa nie rozpędziła Deloreana do 80 mil na godzinę i wciąż jestem uziemiony w roku 1885".
Poza tym niezła była tu parodia Scooby'ego Doo. A także końcówka z Peterem zawieszonym w powietrzu. :] Niezły był również Quagmire zrywający sobie włosy z głowy.
Ale generalnie Peter jako prezes firmy swego teścia nie był jakiś powalający, a sposób w jaki traktował teścia był dla mnie trochę niepokojący. Po prostu czułem, że to się nie skończy dla niego dobrze.
W tym odcinku ponadto doszedłem do pewnego ciekawego wniosku - teść Petera do złudzenia przypomina Burnsa z Simpsonów - nie tylko pod względem swojego majątku, ale też sposobu w jaki traktuje Petera.
P.S. No w końcu - wreszcie udało mi się obejrzeć WSZYSTKIE odcinki Family Guy'a! Trzy miesiące nadrabiania zaległości(z mniejszymi lub większymi przerwami) sprzed blisko 10 lat i już wreszcie jestem na bieżąco! No... w sumie to jeszcze pełnometrażówka mi pozostała do obejrzenia, którą wcześniej ze względu na jej czas trwania pominąłem, no ale jeśli chodzi o odcinki no to to już były absolutnie wszystkie.
P.S.2 Czemu jeszcze nie ma ankiety?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum