Wysłany: Wto Maj 24, 2005 6:30 pm [08x10] The Springfield Files
Sezon: 08
Odcinek: 10
Nr produkcyjny: 3G01
Data emisji: 12.I.1997
Scenariusz: Reid Harrison
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Leonard Nimoy (jako on sam), Gillian Anderson (jako agentka Scully), David Duchovny (jako agent Mulder)
Homer wypija dużo u Moe i wracając do domu napotyka na świecącego na zielono ufoludka. Kiedy później podaje to do wiadomości, nikt mu nie wierzy, nawet Marge. Wraz z Bartem postanawiają sfilmować obcego.
+ Mulder & Scully
+ przesluchanie Homera
+ motywy z X-Files
+ Mr. Burns
Wysłany: Nie Sie 14, 2005 9:16 am
Moim zdaniem najlepszy odcinek tego sezonu nieźle sie na nim uśmiałem najbardziej rozsmieszył mnie dziadek Simpsons i żółw No i ta końcówka bombowa wszystko co powinien miec dobry odcinek 10/10
Wysłany: Nie Lis 27, 2005 2:41 pm [08x10]
Co tu dużo mówić... ten odcinek zasłynął głównie z jednej rzeczy: ScEnKi z wYkRyWaCzEm kłaMsTw. PS Jest to tak słynny motyw, że można go pobrać z wielu stron www a przy okazji wsłuchać się w ten przyjemny angielski
sachen [Usunięty]
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 8:28 pm
Bezbłędny odcinek 10 10 10! Nie moge z tych kosmitów przy przesłuchaniu Homera i z wykrywacza kłamstw 10!
Odcinek FENOMENALNY. Jest kilka takich perełek w historii serialu!
Niestety jestem zmuszony do zwykłego wystawienia oceny, gdyż plusów odcinka po prostu nie da się wymienić, cały epizod, od początku do końca, jest cudowny. Ogląda się z ogromną przyjemnością (sam już go widziałem z 15 razy! - i ciągle się podoba!).
Oczywiście 10/10!! Inaczej być nie może.
Wysłany: Czw Cze 22, 2006 4:12 pm
no wykrywacz kłamstw zajefajny, juz dawno ogladałem do końca wszytskiego nie pamietam, ale Homer patrzący sie w piersi Scully, Mr. Smith i wogóle, ten odcinek jeden z najlepszych... to były piękne lata dla tego serialu;]
Blair [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 6:21 pm
10/10
odcinek fenomenalny!!
Ten motyw X-files i wykrywacz klamstw. Poprostu mistrzostwo:)
A i legitymacja Mulder'a byla swietna!
Adi.1989 [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 7:38 pm
10/10
Świetny odcinek, motyw X-Files bardzo mi się podobał, odcinek miał superowy klimat. Fajowo, że wystąpili Mulder i Scully. Najlepsze, jak się okazało, że tym ufoludkiem jest Mr. Burns
Temu odcinku nie można wystawić innej oceny niż 10/10.
Nie wymieniam plusów, bo musiałabym wymienić cały odcinek. Fragment z wykrywaczem kłamstw dosłownie powalił mnie na kolana. Spadłam z krzesła ze śmiechu, gdy Homer zobaczył reklamę "DIE" i wrzasnął. Po chwili odsłoniła się reszta: "DIET" - Homer wrzasnął jeszcze głośniej.
To ponadnormalny odcinek.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 10:36 pm
Piątka.
Bardzo rozczarował mnie ten odcinek. Jestem fanem ,,Archiwum X" i oczekiwałem po tym odcinku czegoś dużo lepszego niż to co zobaczyłem. moim zdaniem potencjał nie został odpowiednio wykożystany. Owszem odcinek zawiera sporo dobrych scen. Nabijanie sie z Fox'a to perełka. Niestety jako całośc jest dla mnie, jak już pisałem, sporym rozczarowaniem.
Bardzo dobry odcinek 9/10 szczególnie mi sie podobała scena z wykrywaczem kłamst
-Bart "i tyle właśnie będą kosztowały studia Maggie..."
-pomysł Homera z kamerą
-koszulki
-kazanie w kościele o et
Po obejrzeniu tego odcinka mam taką oto myśl. Genialny Matt Groening jest mistrzem psucia wszystkiego w ostatniej chwili. Przez cały odcinek myślałem, że nie da rady inaczej i dycha musi być. Ale oczywiście musieli wcisnąć tę piosenkę. Za to 9/10
+Autobus z orkiestrą ( )
+Kosmici i Alf YO
+Wykrywacz kłamstw
I wiele, wiele innych. Zgadzam się z poprzednikami, odcinek fenomenalny (tylko ta piosenka).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum