Wysłany: Pon Maj 23, 2005 4:39 pm [08x22] In Marge We Trust
Sezon: 08
Odcinek: 22
Nr produkcyjny: 4F18
Data emisji: 27.IV.1997
Scenariusz: Donick Cary
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Sab Shimono (jako Pan Iskierka), Gedde Watanabe (jako pracownik fabryki), Denise Kumagai (jako tancerka), Karen Maruyama (jako tancerka)
Pastor Lovejoy niezbyt się interesuje problemami swoich wiernych, więc Marge udziela im rad, jako "słuchająca pani". Jednak daje Flandersowi złą radę i ten popada w poważne tarapaty.
9/10
+ Flanders i:
- jego ciagle problemy
- maraton
- teksty
+ "Pan Iskierka" & Homer
+ kazania
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 8:55 pm
Odcinków z Marge w roli głównej nie darze dozą sympatii tak więc i do tego podszedłem dosyc pesymistycznie jak sie jednak pozniej okazło bez powodu.Odcinek był bardzo fajny głównie Sceny z Flendersem oraz Pan Iskierka przemówiły za tym iż dałem 9/10
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 8:49 pm
Pan Iskierka jest świetny . Ale najlepszy tekst jaki usłyszałem w tym odcinku, to słowa któregoś ze świętych w kościele w wizji pastora: "Masz szczęście, że Boga tu nie ma" . Ogólnie odcinek fajny, ale trochę za dużo Marge. 9/10
Wysłany: Sro Cze 28, 2006 6:55 pm
Odcinek wysmienicie się zapowiadał tzw. "sceną łóżkową" ["O Boże trzeba iść do kościoła! Dobrze że ubrałam się zeszłego wieczora" "Chciałbym iść z wami kochanie, ale mam mnóstwo pracy w łóżku." ] Ale poźniej był troche średniawy 8/10
Blair [Usunięty]
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 10:20 pm
9/10
Bardzo zabawny odcinek, prawie caly czas sie smialam:P
+Marge: "dobrze ze ubralam sie wczoraj wieczorem"
+"striptiz" po powrocie z kosciola w wykonaniu Homera, Lisy i Barta
+problemy Flandersa
+Pan Iskierka
+Lovejoy: "zamowcie paciorek wy poganskie pawiany!"
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Lis 16, 2006 10:01 pm
Dziewiątka.
Cięzko było ocenić ten odcinek. Jest niezły, ale mógłby być lepszy gdyby był bardziej poświęcony pastorowi. Tytuł odcinka sugeruje, że Marge jest jego główną bohaterką tymczasem otrzymujemy sporą dawke wiadomości o pastorze Lovejoy'u. Zawsze z ciekawościa ogladam takie odcinki. Właśnie ta pewna niekonsekwencja była przyczyna trudności w ocenie i spowodowała jej obnizenie. Odcinek ma w drugiej części bardzo wartka akcję i ta cześc ogląda się bardzo dobrze. Ogólnie - polecam.
Odcinek dość fajny 8/10 najfajniejsza była scena w sklepie dla leworęcznych i potem na drodze:) hehe inne sceny:
-Moe dzwoniący do Marge
-logo Homera
-Marge "nie martwcie się przecież nikt nas nie ogląda"
-itchy i skratchy
-kazanie - zgubilem sie.. to zaczne od poczatku
-flanders
-tekst lenny'ego - when carl comes i'll him till he don't knows what (nie bede tlumaczyl puna, bo nieletni na forum sa )
-masz szczescie, ze boga tu nie ma
-reklama mr. sparkle
-kazanie koncowe
Cóż, jestem po prostu zaskoczony tak wysokimi ocenami. Dla mnie ten odcinek to nędza. Gagów śmiesznych może 2 a poza tym totalna głupota. Szczególnie końcówka na kolejce. Fakt, że ludzie nagle zwracają się z każdym problemem do Marge (która daje im najprostsze w świecie podpowiedzi) jest niedorzeczny a na tym opiera się w dużej mierze cała fabuła. Nie wiem co o tym sądzić. Byłem pewien, że i inni będą pisać jaki ten odcinek jest kiepski ale skoro widzę takie wysokie oceny to zastanawiam się czy ja się do Simpsonów jeszcze nadaję.
8/10 - Fajny odcinek pomimo roli Marge. Jednak to nie jedyna główna postać w tym odcinku - to chyba debiut Pastora LoveJoy'a w roli głównej, a ja lubię takie odcinki gdzie mamy takie debiuty - LoveJoy okazał się być nawet zabawnijeszym niż myślałem
Plusy:
+Bart i Lisa oglądający I&S w środku nocy
+"Striptiz" (jak to jeden z użytkowników wyżej określił ) pokościelny w wykonaniu Homera, Barta i Lisy
+Homer, Lisa i Bart jadą na wysypisko
+Wspomnienia LoveJoy'a na których widzimy młodego LoveJoy'a i młodego Flandersa - kolejny debiut kolejnych postaci również i w tych rolach
+Flanders zwierzający się LoveJoy'owi we wspomnieniach: "Bo ja tańczyłem... i niechcący mój pośladek dotknął pośladka drugiego człowieka... niewinnego człowieka..."
+Skinner: "Mamo, przecież nie jestem dyrektorem kolejki!", Agnes: "I nie będziesz!"
+Rozmowy LoveJoy'a ze świętymi na obrazach (szkoda tylko że nie wiem kto jest kim...). Dobre w nich były teksty: "To moje imię! Nie wymawiaj go nadaremno!" i "Masz szczęście że Boga tu nie ma" - śmiesznie owszem zabrzmiało, no ale... przecież Bóg jest wszędzie Mógł się nagle z nieba wyłonić nad LoveJoy'em i dać mu lekcję
+Kearney: "Jestem śpiący, chodźmy do szkoły"
+LoveJoy walczący z pawianami
+LoveJoy i Flanders nie patrząc gdzie jadą po stoczonej bitwie ponownie wjeżdżają do Królestwa Pawianów
+Kazanie LoveJoy'a - a właściwie jego opowieść o poskromieniu pawianów; Homer: "No i to się nazywa religia!"
Minusy:
-Homer w łóżku rzucający tekst "Bóg jest głupi"
-Na wysypisku: Tylko Bart i Homer coś robią, a Lisa to się tylko przygląda...
-Jimbo, Kearney i Dolph dokuczający i ścigający Flandersa - nie, żeby to była jakaś zła i niedopuszczalna scena w Simpsonach, ale mnie się jakoś nie podobała... jakoś się przy niej nie śmiałem... Prawdę mówiąc to współczułem trochę Flandersowi, a nawet bałem się o niego... (wiem wiem... dziwacznie to brzmi...)
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Sro Maj 07, 2008 10:54 pm, w całości zmieniany 1 raz
+Homer narzeka, że musi iść do kościoła
+wszyscy śpią w kościele
+igły z choinki w samochodzie
+Lisa znajduję lalkę
+wizerunek Homera na japońskim pudełku
+problemy Flandersa
+Homer dzwoni do Japonii
+postaci z witraży w kościele rozmawiają do pastora
+reklama Pana Iskierki
+pastor walczy z pawianami
+kazania o pawianach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum