Wysłany: Pon Maj 23, 2005 4:04 pm [08x25] The Secret War Of Lisa Simpson
Sezon: 08
Odcinek: 25
Nr produkcyjny: 4F21
Data emisji: 18.V.1997
Scenariusz: Richard Appel
Reżyseria: Mike B. Anderson
Gościnnie wystąpili: Willem Dafoe (jako Komendant)
Rodzice postanawiają, że Bart pójdzie do szkoły wojskowej. Lisie bardzo się tam podoba i też zostaje. Jednak - jako dziewczynie - nie idzie jej zbyt dobrze i wszyscy jej dokuczają.
Simpsons 08x25 - The Secret War of Lisa Simpson.jpg
Średni odcinek nie podobał mi sie za bardzo.Nie było sie z czego posmiac daje 7/10
Blair [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 2:12 pm
7/10
odcinek baaaardzo malo smieszny...
Jedyne zabawne sceny jakie sobie przypominam to:
-Bart przyklejony do nogi Homera i blagajocy zeby zabrac go do domu
-zwiedzanie komisariatu
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 9:35 pm
Ósemka.
Odcinek w sumie taki sobie, ale scena ,,próby mikrofonu" była tak genialna, że dość mocno podniosła ocena tego odcinka. Sama historia była dość drętwo opowiedziana i według mnie dość naciągana. Gdyby nie wspomniana wcześniej scena byłaby 6/10.
Odcinek ostatni ósmego sezony oceniam na 7/10 fajne sceny:
-chłopcy "ta laleczka już chyba sobie dała rady"
-Bart "jak świetnie jedziemy do Dysneylandu gdzie wasze bagaże"
-Homer "to po takiej ciężkiej pracy zasługujecie na ten Dysneyland"
-Lisa na linie
-muzeum policyjne
-film o ksiezycu
-mega megafon
-osmiornica
-pekajace piwo
-skonner i krabapple swietujacy wyjazd barta
-Franklin
-bart z granatnikiem (ostatni strzal to pudlo - czyzby?)
-mowa na zakonczenie roku
Nic szczególnego. 6/10. Nie lubię łzawych, ckliwych odcinków a ten taki był gdy Bart na przekór innym dopingował Lisę krzycząc, że w nią wierzy. To mocno obniżyło ocenę.
Scena z megafonami faktycznie świetna. Nie podobało mi się jeszcze jak Bart zwracał się do Homera "Yes sir". Bart po prostu nie mógł się tak zmienić na dobrego chłopczyka.
9/10 i tylko dlatego że za mało wykorzystany został wątek akademii wojskowej, potoczyło to się tak, jakby Bart został tam wysłany na tydzień przed końcem semestru.
Ale sceny z posterunku policji i późniejsza rozmowa Wigguma z Homerem i Marge na temat kary Barta - świetne.
Czyż ta scena nie jest genialna? Włączam sobie czasami ten odcinek tylko po to, żeby zobaczyć i usłyszeć falę. Nie czujecie tego? Jak zmiata z powierzchni wszystkich skejtów, gniecie domy nazistom i wywołuje Tsunami, które zatapia wioskę, w której mieszkają wszyscy nauczyciele ?
10/10 - Genialny odcinek na zakończenie sezonu!
Lisa w szkole wojskowej... i to dobrowolnie... to dobre
No i fajnie dla odmiany zobaczyć jak to Barta wszyscy uwielbiają a Lisie dokuczają...
Miejscami mnie ten odcinek nawet wzruszał...
I po raz kolejny miałem satysfakcję obejrzeć Barta i Lisę jak ze sobą współpracują, zamiast walczyć... W sumie zdaje mi się że oni chyba jeszcze nigdy nie byli ze sobą aż tak blisko...
Bo po przeczytaniu tytułu odcinka bałem się że ta sekretna wojna Lisy to wojna między nią a Bartem... na szczęście tak się nie stało
Plusy:
+Wiggum spóźniony do pracy, a tu wycieczka czeka
+Neklejki z bananami
+Bart z megafonami i fala jaką wytworzył
+Edna i Skinner świętują odesłanie Barta do szkoły wojskowej
+Homer rzucający kamieniami w uczniów tejże szkoły
+Bart ucieka, ale po chwili zostaje przywieziony przez gliniarzy
+Bart i Lisa na śmigłach
+Bart rozwala miejsce parkingowe Skinnera
+Bart próbujący pocieszać Lisę i zachęcać aby została, a tu Lisa: "Możesz w końcu przestać patrzeć się na swoje stopy?!"
+Lisa zwisająca przy ulu - choć w sumie szkoda że nie rąbnęła w ten ul i nie wyleciały pszczoły - miałbym zapewne niezłą polewkę z tego
+Bart puszcza linę i Lisa na niego spada - hehe, normalnie kojarzy mi się to ze schematami z kreskówek z Myszką Mickey i Kaczorem Donaldem gdzie mnóstwo było takich właśnie gagów
+Trener do Barta po jego przejściu na linie: "Dobrze, bardzo dobrze, tylko usłyszałem za dużo przekleństw"
+Homer: "Dzieci teraz to naprawdę jedziemy do Disneylandu!" - i zawozi ich do dentysty
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Czw Sty 10, 2008 11:44 am, w całości zmieniany 1 raz
+wiadomości w automatycznej sekretarce
+naklejki z bananów
+Bart mówi przez megafony
+ośmiornica na głowie prof. Frinka
+Bart jeździ kosiarką
+Bart i Lisa przypięci do śmigieł samolotu
+Lisa strzela z karabinu
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 5:48 pm
9/10
+ Otrzęsiny
+ Pierwsze zajęcia z bronią
+ Za to, co się stało z ostatnim pociskiem Barta
+ Dowódca do Barta po przejściu Eliminatora:"Bardzo dobrze, tylko za dużo przekleństw"
+ Końcowa scena
Właśnie obejrzałem sobie parę godzin temu ten odcinek z lektorem i jak usłyszałem tłumacznie tytułu, czyli "Tajna wojna Lisy Simpson" to lektor zrobił mocny akcent na słowo "Lisy" zamiast na "Simpson" i tak to dziwacznie dla mnie zabrzmiało...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum