Wysłany: Pią Gru 16, 2005 9:02 pm [09x04] Treehouse of Horror VIII
Sezon: 09
Odcinek: 04
Nr produkcyjny: 5F02
Data emisji: 26.X.1997
Scenariusz: Mike Scully (historia I), David S. Cohen (historia II), Ned Goldreyer (historia III)
Reżyseria: Mark Kirkland
Gościnnie wystąpili: (brak)
Trzy Histore:
“The Homega Man” - Na springfield zostaje zrzucona bomba atomowa. Homer musi przebić się przez, przemienionych w mutanty, mieszkańców miasta, by uratować swoją rodzinę.
“Fly Vs. Fly” - Rodzina, na wyprzedaży garażowej, kupuje maszynę, przenoszącą materię z jednego miejsca do drugiego. Bart zastanawia się, co wyniknie, gdy dwie istoty naraz będą próbować przejść przez teleporter...
“Easy-Bake Coven” - Historia XVII wiecznego miasteczka, które jest nawiedzane przez czarownice. Mieszkańcy odkrywają, że Marge jest jedną z nich...
09x04.jpg
Plik ściągnięto 2638 raz(y) 5.46 KB
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 1:56 pm
Dobrze że ktoś zaczął robic opisy do kolejnych sezonów Chwała wam za to =] No ale przechodząc do odcinka:
3 Śmieszne historie:
1)Bardzo mi sie podobała wiele gagów,śmieszne texty 9/10
2)Ta już była troche gorsza podobała mi sie mucha w ciele Barta,ale Bart w ciele muchy juz nie za bardzo 7/10
3)Tutaj moim zdaniem najlepsza historia Marge jako czarownica która miała zostać spalona na stosie i jej siostry Patty i Selma jako czarownice =] Historia śmieszna i moim zdaniem najlepsza w tym odcinku ale do 10 jej brakuje 9/10
Ogólnie odcinek śmieszny i fajny wszystkie historie były śmieszne ale druga troche mniej daje 9/10
sachen [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 12:12 am
1 historia podobała mi sie najbardziej, nieźle się uśmiałem przy 2 troche mniej jednak też smieszna a 3 była równie śmieszna co 1 Przypomne tu parę śmiesznych momentów
-fox censor
-francuzi
-rakieta intel inside
-proces wiedzmy
może troche przesadzam z oceną ale znowu 9/10 sezon zapowiada się nieźle
+cenzor w FOX
+Homer ogląda kalendarz Garrego Larsona
+Homer w kościele
+transporter materii
+lekarstwo na uszy kota
+nietoperze we włosach Homera
+dzieci z piernika
+strój homera
Najmniej podobała mi sie historia z Marge w roli czarownicy.
8/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 10:16 pm
Ósemka.
Wszystkie części prezentują wyrównany poziom z lekkim wskazaniem na epizod pierwszy, który był miejscami dość ,,straszny". Ogólnie jest to dobry odcinek horrorowy z wyzażonym poziomem strachu i śmiechu.
1. historia niezła. Podobało mi się jak Homer wyszedł ze schronu i nie zauważył zniszczeń. Szczególnie, że dał żeberka trupowi. No ale jednak dużo śmiechu tu nie było. Samochód mutantów rzeczywiście wypas. 7/10
2. Ta moim zdaniem najlepsza. Super jak Homer targował się z tym profesorkiem (przenosi tylko materię). Lisa trzyma przedmiot, który narysowany wywołuje złudzenie optyczne
W całym odcinku najbardziej podobał mi się właśnie moment jak wychodzi "zwierz" z dwoma tyłkami a Bart: Ty możesz być Lisy. 9/10
3. Najsłabsza historia ale kończy się w zaskakujący sposób. Poznajemy źródło Halloween wg Simpsonów. Homer i nietoperze we włosach to jedyny gag, który mnie rozśmieszył. Dałbym 5 ale podnoszę na 6 za fajne pokazanie Simpsonów w XVII. wieku.
[ Dodano: Nie Sie 19, 2007 10:53 pm ]
1. historyjka jakoś mnie nie ruszyła, było kilka fajnych momentów ale nic specjalnego. Najbardziej podobała mi się reakcja Homera po wyjściu ze schronu, natomiast nie podobało mi się zakończenie :/
6/10
2. Zastosowanie teleportera przez Homera było świetne Podobnie jak jego lekcja którą chciał dać Bartowi i cena którą może zapłacić za teleporter. Natomiast ta wielka mucha bardzo mnie wkurzała - ale cóż - musiała być.
9/10
3. A to IMO najlepsza historyjka. Przedstawiona w bardzo ciekawy sposób, interesująca. Gagów nie było zbyt wiele ale ogólnie bardzo mi się podobała. No i kapitan występował XD
10/10
średnia z ocen wychodzi ~ 8.33 ale dam 9 za całokształt Bo jak to się mówi "razem smakuje lepiej"
Ostatnio zmieniony przez Michalson Nie Sie 19, 2007 10:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
To chyba pierwszy THOH któremu wystawiam dziesiątkę
Plusy przed historyjkami:
+Cenzor FOXu
+TV666
Pierwsza historyjka - 9/10
Genialna, ale motywy z zombiakami już kiedyś były
Za to z mutantami na szczęście nie było
+Hipopotam który został posłem (jego zdjęcie z Wiggumem)
+Schron Homera
+Sarkazm Lisy o schronie Homera
+Francuzi ze spuchniętymi podbródkami jak u żab
+Pocisk trafia w Comic Book Guy'a
+Homer mówi o Marge: "Mała Marge" gdy ją wspomina
+Homer udaje że jest zadowolony - po to aby nie myśleć o smutku
+Homer tańczący nago w kościele - a tu nagle zjawiają się te mutanty
+Oko wylatujące Wiggumowi
+Rozstrzelanie mutantów przez Simpsonów
+Homer: "No jesteśmy sami na świecie! Kto chce ukraść kilka Ferrari?", Wszyscy naraz: "MYY!!"
Druga historyjka - 10/10
Genialny motyw, który widziałem już w "Johnnym Bravo" oraz w starej Disney'owskiej dobranocce z Chipem i Dale'em "Chip i Dale - Drużyna RR"
+Płonący tyłek Homera po pierwszej teleportacji
+Homer przypadkowo bierze z lodówki lekarstwo na uszy kota i je pije
+Homer przez teleporter próbuje się odlać
+Homer przez teleporter niechcący wali Lisę po twarzy
+Zmutowane zwierzaki Simpsonów z głowami i tyłkami oraz tekst: "Ty możesz być Lisy"
+Homer: "To na pewno Bart! Portki go zdradzają!"
+Bart nabiera pająka - sam też dałem się nabrać
+Homer ze złości atakuje Barta z siekierą
Trzecia historyjka - 10/10
Fajnie że widzimy Simpsonów i Springfieldczyków w XVII wieku i że dowiadujemy się jak wg nich narodziło się Halloween
+Marge rzucająca uroki na Wigguma, Lou i Eddy'ego
+Marge, Pati i Selma komentujące scenę widzianą przez kocioł: "Chciałyśmy i tylko ukraść buty, ale dobra, zjemy ich"
+Ralph uwolniony przez czarownice: "Dzięki za niezjedzenie mnie"
+Tłum goniący Lisę
Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 7:56 pm
Najlepszy THOH który widziałem:
+Cenzor Foxa (Odcinek dla wszystkich 13+ 16+ 21+ 666+ )
Historia nr 1: 10/10
+ Schron Homera z kartonu czyli... karton
+ Francuzi: "Pokażemy im, kto jest żabą"- i zaczęli ruszać szyjami jak żaby
+ Homer tuż po eksplozji
+ Homer w kościele
+ Zakończenie
Historia nr 2: 9/10
+ Homer targuje się z 2$ do 30 centów
+ Homer budujący 2-gą część teleportera w różnych miejscach (szczególnie w WC )
+ Skrzyżowanie SLH ze Snowballem
+ Wizja Barta: "Super-mucha"
+ Bart krzyżuje siebie z muchą
+ Zakończenie
Historia nr 3: 9/10
+ Pierwsze Halloween
+ Flanders usiłuje odegnać wiedźmy krzyżem
+ Todd i Rodd wchodzą do worów
Sumnie 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum