Wysłany: Sob Gru 17, 2005 7:16 pm [09x07] The Two Mrs. Nahasapeemapetilons
Sezon: 09
Odcinek: 07
Nr produkcyjny: 5F04
Data emisji: 16.XI.1997
Scenariusz: Richard Appel
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Andrea Martin (jako matka Apu), Jan Hooks (jako Manjula)
Kiedy Apu zaczyna korzystać z życia kawalerskiego, dostaje list od matki, przypominający o tym, że ma już zaaranżowaną narzeczoną. Kiedy matka Apu przyjeżdża do Springfield, Apu musi udawać, że jego żoną jest Marge.
09x07.jpg
Plik ściągnięto 2131 raz(y) 7.41 KB
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:07 pm
W tym odcinku widzimy po raz pierwszy Manjule,odcinek śmieszny cała ta otoczka z ślubem to niezła sprawa lubie takie odcinki jak ten 9/10
sachen [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 11:06 pm
Ciekawy odcinek, niezła głupota Homera i ślub = 9/10
+aukcja kawalerów
+śmiech Apu
+Apu u fryzjera
+Homer na wózku inwalidzkim
+,,Traktujemy was jak bydlo
+Bart kopie Moe
+Homer jako bóg Genesh
+słoń bawi sie Homerem
Całkiem fajny odcinek. Najlepsze były starania Homera by ślub nie doszedł do skutku.
8/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 10:08 pm
Siódemka.
Kolejny dobry odcinek bez specjalnych emocji po ogladnięciu. Owszem jest sporo humoru, fajna fabuła, dużo akcentu Apu...To wszystko nie zawsze wystarczy by odcinek pozostał na dłużej w pamieci. Ale jest dobrze.
Odcinek po prostu świetny! Naprawdę bardzo śmieszny, i fabuła niebanalna.
Bardzo lubię odcinki, w których zachodzi jakaś zmana w Springfield. Stała zmiana. Pomysł z ożenieniem Apu był naprawdę świetny!
Bardzo mi się spodobał moment, gdy Marge mówi do dzieci:"Dzieci, pamiętacie waszego OJCA Abu? Więc to jest waszego OJCA Apu matka!"
10/10
Fajny odcinek. 8/10. Za dużo humoru tu nie było ale była dosyć niezła fabuła. Miło dowiedzieć się czegoś więcej o postaciach drugoplanowych. Podobało mi się jak na aukcji Moe od razu poszedł do niechcianych I miłe zakończenie.
+Apu: "Homer, czy twoje wszystkie pomysły opierają się na kłamstwie" Homer "Nie"
+Homer mający do wyboru los na 500$ lub batonik wybiera.......batonik!
Średni odcinek łamany na dobry - najlepsze było jak Homer i Apu się zdradzili przed matką Apu w sypialni Simpsonów
Plusy:
+Barney jako "Wielki spragniony misiu" - licytacja Krusty'ego przy Barney'u - Zero Zero Zero Zero itd...
+Harem Apu (znaczy jego życie kawalerskie)
+Fryzury Apu
+Homer prześwietla kupony
+Abe do Homera w domu starców: "Czy przyszedłeś tu aby mnie zabrać do domu starców?"
+Homer ściga się z Jasperem na wózkach inwalidzkich
+Chipsy w płynie wpuszczane przez kroplówkę
+Homer proszący Marge aby na starość oddała go do domu starców
+Apu do Homera: "Nie mogę uwierzyć że się nie zamykasz" po tym jak kilka razy powiedział do niego "Zamknij się!"
+Barney mówiący o Marge że to ładna kobieta, Moe się wcina: "Tu masz rację Barn"
+Bart kopie Moe
+Słoń gniecie mysz
+Homer przebrany za słoniowego boga
+Homer wyżerający orzeszki i zaatakowany przez słonia
I jeszcze coś co mogę pochwalić, a mianowicie - konsekwencję twórców odnośnie rodziców Milhouse'a, bo na początku zdziwiłem się gdy zobaczyłem Kirka wśród kawalerów, ale szybko sobie przypomniałem odcinek [08x06] Milhouse Divided
Tylko dziękować Bogu że twórcy o tym pamiętali bo zwykle nie pamiętają
+ szybkie myślenie Homera, gdy Apu prosi go o pomoc;
+ Homer w domu starców;
+ Homer udający boga-słonia;
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum