Wysłany: Czw Mar 30, 2006 6:38 pm [09x08] Lisa the Skeptic
Sezon: 09
Odcinek: 08
Nr produkcyjny: 5F05
Data emisji: 23.XI.1997
Scenariusz: David S. Cohen
Reżyseria: Neil Affleck
Gościnnie wystąpili: Stephen Jay Gould (jako on sam)
Uczniowie Szkoły ze Springfield, przy niemałym udziale Lisy Simpson, zostają ukarani wycieczką na wykopaliska archeologiczne. Miejsce nie wyróżnia się niczym szczególnym do momentu, gdy znaleziony zostaje szkielet anioła.
09x08.jpg
Plik ściągnięto 2288 raz(y) 9.89 KB
sachen [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 11:35 pm
Ach ci Amerykanie i ich reklamy Świetny odcinek, daje 9/10
+Ralph znajduje grot włóczni
+neandertalczyk pokonany przez ryby
+anioł w garażu
Dosłownie pare dobrych momentów nic więcej. Troche sie nudziłem oglądajac ten odcinek. Nawet dwa razy go oglądałem bo myślałem, że za drugim razem znajde jeszcze jakieś fajne momenty. Przeliczyłem sie
3/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 10:11 am
Dziesiątka.
To najlepszy odcinek Simpsonów jaki do tej pory widziałem. Poruszona jest w nim bardzo ważna sprawa wiary i sposów w jaki to zrobiono jest wprost genialny. Dobrze,że nikt jeszcze nie zdradził puenty. Nie napisze nic więcej. To trzeba koniecznie zobaczyć.
Baaaardzo dobry odcinek 9/10 dobre sceny:
-Lionel Hutz na budowie z Lisą
-anioł hehe
-Homer kradnący anioła
-naukowiec (nowa postać w Simpsonach? Wydaje mi się że wcześniej go nie widziałem)
-zakończenie było świetne nie spodziewałem się tego:)
Przewidywalne zakończenie rzutuje nieco na cały odcinek, który w gruncie rzeczy nie był taki zły.
+początek (np. Wiggum śmiejący się jak dziecko, które coś knuje)
+Homer dyskredytujący wszystko w taki infantylny sposób, po polsku robi się to dodając literki "sr" w miejscu początku wyrazu: kości-srości
-Scena Lisa-Skinner
-wykopaliska (kara i nagroda w jednym)
Co do puenty, jeśli mówimy o samej końcówce to nie podobała mi się, jak już mówiłem przewidywalna, natomiast wyrok sądu wywarł na mnie wrażenie.
MuR13L [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 12:35 pm
jak dla mnie bardzo fajny i ciekawy odcinek w przeciwieństwie do przedmówcy nie przewidziałem zakończenia. moja ocena to 8 na 10
Dobry ale Lisa jako główna bohaterka przez co -2 punkty. Po prostu nawet jak mówi do rzeczy to i tak nie mogę znieść jej wymądrzania się. Faktycznie temat odcinka ciekawy, puenta robi wrażenie. Gdyby nie Lisa byłoby 10.
air chris napisał/a:
sposów w jaki to zrobiono jest wprost genialny. Dobrze,że nikt jeszcze nie zdradził puenty. Nie napisze nic więcej. To trzeba koniecznie zobaczyć.
Nie mogę się powstrzymać aby napisać, że ten genialny sposób pokazania puenty widać nie raz w South Parku tak nienawidzonym przez wielu. Tam również jest kilka odcinków z religią i z bardzo dobrą puentą. Jak kogoś interesuje (zapewne nie) to zapraszam na PW gdzie podam w których odcinkach.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 6:39 am
tomeczek, to ja też się nie powstrzymam. South Park zaczął się co prawda parę miesięcy przed premierą tego odcinka i jeśli ktoś od kogoś to raczej na odwrót.
Nawet jeśli, to South Park podejmuje się tych tematów częściej, i moim zdaniem wychodzi mu to lepiej. Ogólnie oba seriale stawiam na równi, ale pod tym względem SP jest wyżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum