Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 11:18 am [09x18] This Little Wiggy
Sezon: 09
Odcinek: 18
Nr produkcyjny: 5F13
Data emisji: 22.III.1998
Scenariusz: Dan Greaney
Reżyseria: Neil Affleck
Gościnnie wystąpili: (brak)
Marge robi się żal Ralpha Wigguma i postanawia skolegować go ze swoim synem. Bartowi nie bardzo się to podoba, jednak odkrywa, że znajomość z synem komendanta policji może mu przysporzyć wiele korzyści.
+dzieci szukają dyrektora
+automatyk Robbie
+Bart testuje komputer
+szczekający Ralph
+nocna lampka
+rakieta
Odcinek bardzo dobry z resztą jakby mogło byc inaczej skoro występował w nim Ralph Wiggum.
8/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 10:26 pm
Ósemka.
Milutki odcinek, tak jak milutki jest jego główny bohater - Ralph. Ralph jest naprawdę niesamowity dotychczas pojawiał się w epizodach i jednym odcinku jako chłopak Lisy , teraz poznaliśmy Go trochę lepiej. Fajny odcinek, polecam jako odprężenie po pracowitym dniu.
2 momenty wywołują u mnie uczucie zażenowania. Pierwszy gdy Ralph płaczliwie mówi "myślałem że jesteś moim przyjacielem" i 2 gdy Bart mówi "w końcu to mój przyjaciel". Jak Bart mógł go tak szybko uznać przyjacielem? Charakter Barta jest taki, że miał Ralpha gdzieś i interesował go tylko klucz a tu nagle takie ckliwe teksty. Blee. Niemniej miło się oglądało. 7/10. Nie wiem o co chodziło w tej scenie z Homerem wiercącym dziurę ale była śmieszna.
Ralph w roli głównej, mnóstwo akcji, emocji, wątków, gagów...
No po prostu super odcinek!
Jedyne co mi się w nim nie podobało to reakcja Lisy na gratulacje dla Ralpha: "Ej, a ja to co?! W końcu ta rakieta to był mój pomysł!" - ach ta jej zazdrość i chęć bycia w centrum uwagi... oby to się nie przerodziło u niej w narcyzm...
Ale jak już zaczęła gratulować Ralphowi to podejrzewam że cuś nieszczerze chyba...
Plusy:
+Edna K.: "Kto mi policzy na kalkulatorze ile jest 7+8?", Milhouse: "7+8=Wymień baterię"
+Bart demaskujący operatora robota
+Festiwal wiedzy i te przeróżne urządzenia - w sumie to wszystkie były fajne, ale najbardziej mi się podobały zjeżdżalnia z łańcucha DNA, symulator trzęsienia Ziemi, Kącik Edukacji Sexualnej i Mars
+Ralph: "Cześć Bart! Znalazłem skałę księżycową w moim nosie"
+Ralph do Jimbo lub Kearney'a: "Hej, mój tatuś odebrał Ci prawo jazdy"
+Ralph wepchnięty przez Jimbo do wielkiego ucha
+Ralph do Marge: "AłA! Dotyka mnie Pani w czułe miejsce!"
+Ralph z tym dziwnym chińskim czymś na języku
+Jimbo i kumple jadący kradzionym wozem i kręcący tą kradzież
+Wiggum się przewraca przed swoim schowkiem: "AłA! Moje plecy!"
+Kaski dla Barta i Ralpha
+Nagrywanie się Homera i Marge na sekretarkę
+Lampka nocna Ralpha
+Klucz do wszystkiego (a na serio takie istnieją?)
+Sceny z Jimbo, Kearney'em, Dolphem, Nelsonem, Bartem i Wiggumem przed opuszczonym więzieniem
+łobuzy wrzucają klucz do więzienia
+Ralph nazywający szczura kropkowanym kotkiem
+Strażnik więzienia: "Cholera, czemu zawsze wydzieram się pierwszy? Tylko daję włóczęgom sygnał do ucieczki!"
+Zabawa z krzesłem elektrycznym
+Quimby demonstrujący działanie krzesła na sobie
+Pomysł Lisy z rakietą - ja tak sobie pomyślałem... że skoro rakieta nie trafiła do więzienia, a odbijała się rykoszetem po elektrowni to myślałem że będzie odbijać się rykoszetem dalej, aż wpadnie do więzienia, ale na szczęście twórcy wyszli z tego obronną ręką - Burns przeczytał wiadomość i w złości odłączył prąd
Minusy:
-Zazdrość Lisy o sukces Ralpha; chęć przyznania całej zasługi dla siebie...
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 11:43 am
Bardzo fajny epizod: 8/10
+ Robot w szkole
+ Naukozeum
+ Sufit w Naukozeum
+ Pawilon edukacji seksualnej
+ Homer gra w rozmnażanie
+ Klucz do wszystkich drzwi w Springfield
+ Lampa nocna Ralpha
+ Krzesło elektryczne
+ Rakieta z wiadomością
+ Zakończenie
W sumie nie wyłamię się od większości. Fajny odcinek. Beznadziejna Marge na wstępie (sztywniactwo do kwadratu), ale odcinek powoli się rozkręcał. Szkoda trochę biednego Ralpha, w sumie to takie boroctwo
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 8:28 pm
W sumie to ten odcinek fajnie oglądałoby się po kilku piwach. Ralph jest zabawną postacią, ale nie podobał mi się pomysł oparcia akcji całego odcinka na nim. Czasem nieźle można się pośmiać z tego, co powie lub zrobi, ale w tym odcinku było tyle takich momentów, że przestało mnie to śmieszyć. Ogólnie odcinek nie jest zły, dobre wrażenie zrobił na mnie początek (Knowledgeum), motyw z krzesłem elektrycznym i końcówka (to podwyższyło ocenę).
7/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum