Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 12:08 pm [09x20] The Trouble With Trillions
Sezon: 09
Odcinek: 20
Nr produkcyjny: 5F14
Data emisji: 05.IV.1998
Scenariusz: Ian Maxtone-Graham
Reżyseria: Swinton O. Scott III
Gościnnie wystąpili: Paul Winfield (jako Lucius Sweet)
Po małym przekręcie Homera z rozliczeniem podatkowym, jest on zmuszony do pracy pod przykrywką dla FBI. Za zadanie ma odzyskać, skradziony przed laty przez Pana Burnsa, banknot bilionowy.
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 2:38 pm
Dobry odcinek i znow Simpsonowie osmieszyli razd wiekszy nacisk na historie niz na gagi
Wiggum "im mocniej będziecie sie pchać tym prędzej to załatwimy" Homer wypisujący rozliczenie podatkowe Milhouse robiący sobie zdjęcia pigułka samobójcy
ręka agenta na pośladkach drugiego agenta (Homer did it)
8/10
drabina [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 12:44 pm
Jeden z najlepszych odcinków The Simpsons, dodając do opinii blue_teddy, mogę śmiało wspomnieć o rewelacyjnej ucieczce na Kubę, oraz o gagach podczas przelotu a także o rozmowie z Fidelem Castro. a także przedstawieniu De Guella czekającego na ten banknot w Paryżu - teraz już wiemy dlaczego Francuzi nie lubią jankesów
+odliczanie przed końcem roku
+kupka do zrobienia
+Burns oblewa Homera wodą
+Homer wkłada banknot do automatu
Nie bardzo mi sie podobał ten odcinek.
4/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 9:18 pm
Czwórka.
Co to było? Parę razy na forum obił mi się o oczy motyw przewodni tego odcinka : kradzież przez Burnsa banknotu trylion dolarowego. Spodziewałem się czegoś ekstra. I tym większe jest moje rozczarowanie tym odcinkiem wyrażone przez dość niską ocenę. Nie jest to może ocena wpełni uzasadniona i sprawiedliwa, wystawiając ją kieruje się emocjami. Odcinek nie jest zły, ale moim zdaniem fajny temat na fabułę został zmarnowany i to jest powód mojej niskiej oceny.
Choćiaż jeden gag był naprawdę obłędny: Homer kładący rękę agenta na pośladkach drugiego agenta.
Bardzo fajny odcinek 8/10 dobre sceny:
-Homer "przecież można zaufać prezydentowi Kuby"
-Homer na przesłuchaniu podatkowym
-Otto "to nie jest kolejka po bilety na Metalicę"
-"zawróćcie bo inaczej nie będziemy mieli możliwości was pojmać" Homer "lepiej tak zróbmy"
6/10 Zgadzam się z air chrisem, że zmarnowano dobry pomysł. Podczas oglądania tego odcinka parę razy się uśmiechnąłem i tyle. Nie przemówiła do mnie ta historia. Niezły był Otto w kolejce po bilety na koncert Metallica.
Niby ciekawy odcinek, ale miejscami przynudzał... IMO trochę za dużo w nim polityki...
Ale wątek z tryliondolarowym banknotem jest dość fajny
Plusy:
+Odliczanie do Nowego Roku: 8... 8... 8...
+Wiggum w urzędzie podatkowym: "Im mocniej będziecie się pchać tym szybciej to załatwimy"
+Kent Brockman: "Proszę Pana, dlaczego dopiero teraz zdecydował się Pan zapłacić podatki?", Otto: "Podatki?! Myślałem, że to kolejka po bilety na Metallicę!"
+Krusty na to samo pytanie odpowiada: "Bo jestem idiotą! Zadowolony?!"
+Homer: "Ile mamy dzieci? Przyjmijmy, że 9..."
+Podatki Homera sprytnie lądujące w skrzynce
+Drzwi urzędu przygniatają Homera
+Homer z ukrytym urządzeniem szpiegowskim pod koszulką u Moe: "NIE! To ja pobiłem Busha!"
+Apu chcący zrobić sobie zdjęcie mówi 'Cheese' i wyświetla mu się supertajny filmik
+Burns ze zniecierpliwienia oblewa Homera zimną wodą, zamiast czekać na wrzątek
+Burns: "Olejmy ten faszystowski kraj!"
+Homer próbujący kupić coś w automacie ze słodyczami za trylionowy banknot
+Lisa: "Po co nam edukacja? Jesteśmy bogaci! Kupmy sobie (tu już zapomniałem co powiedziała)" - na podstawie tego można wywnioskować chyba co naprawdę dla Lisy jest ważne i po co robi z siebie taką kujonicę
+Homer, Burns i Smithers na Kubie
+Plakat z Che Guevarą reklamujący piwo Duff
+Fidel Castro
+Homer kładący rękę jednego agenta na pośladkach drugiego - to było BOSKIE!
+Homer, Burns i Smithers na tratwie
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Czw Lis 22, 2007 10:03 pm, w całości zmieniany 2 razy
10/10
najlepszy tekst w całym serialu to Moe w knajpie:
"Więc Leny powiedzmy że wyciągnąłeś cierń z tyłka papieża i masz jedno życzenie"
Leny: "Tylko jedno?, całe życie zastanawiałem się jak to jest nosić coś uprasowanego"
Marge do Homera "nie podoba mi się że będziesz szpiegować kolegów" a Homer oburzony: "Nie szpiegować tylko donosić"
Homer: "Przejść się! Tego nie było w umowie"
Homer na propozycję szpiegowania p. Burnsa "Ale pan Burns przyjął mnie do pracy i nie wyrzucił pomimo 3 wycieków z reaktora i jednego chińskiego syndromu"
O Kubie: "Trudno uwierzyć, że jest miejsce gorsze od USA i my je znaleźliśmy"
Fajny odcinek, nie będę wymieniać plusów, bo wcześniej prawie wszystko zostało już opisane. Dobry pomysł na odcinek, przecież Homer nic nie może zrobić normalnie
Odcinek miał trochę za mało gagów, ale tematyka była ciekawa, za co dostanie 9/10. Gagi wyżej wymienione.
Obejrzałem właśnie na Canal +, i o dziwo lektor mówił o BILIONOWYM banknocie, choć widać było, że to trylionowy. Nie wiem, o co w tym chodzi, ale to było bardzo głupie
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Obejrzałem właśnie na Canal +, i o dziwo lektor mówił o BILIONOWYM banknocie, choć widać było, że to trylionowy. Nie wiem, o co w tym chodzi, ale to było bardzo głupie
Lektor właśnie dobrze czytał. Amerykanie inaczej nazywają swoje pieniądze. U nich Bilion Dolarów to u nas miliard bo oni nie mają takiego słowa jak miliard. Więc u nich Trilion to u nas Bilion
Aaaa... :o ! To wszystko wyjaśnia . Wielkie dzięki, tomeczek
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum