Hehe, Jeśli chodzi o ten odcinek, to mimo, że trochę gorzej niż poprzednik, to i tak dobrze . Trzy gigantyczne plusy, można tutaj spokojnie wystawić:
+ Maggie kopie Barta, kiedy ten bawi się z nią w małe świnki
+ Maggie widzi Barta i Lisę jako potwory, a po chwili Lisa stwierdza, że Maggie ich lubi xD .
+ Maggie łaskocząca Barta i Lisę w kołysce.
Oprócz wyżej wspomnianych plusów, chcę jeszcze wspomnieć, że to kolejny odcinek z Maggie w roli głównej. Może w myśli Groeninga, to właśnie ona miała rozbawiać publiczność, a nie Homer czy Bart?
EDIT: Zapomniałbym: 4+/5
Najbardziej mnie rozbawiło oczywiście kopnięcie Barta przez Maggie, a oprócz tego również duża Maggie łaskocząca mniejszych Lisę i Barta. Odnośnie tej sceny to ja chyba mam jakieś jamais vu(przeciwieństwo deja vu), bo widziałem ten odcinek już wielokrotnie wcześniej, ale tą scenę to ja mam wrażenie jakbym widział po raz pierwszy...
Ale Bart i Lisa jako potwory przed oczami Maggie to już mi się niestety nie spodobali.
Nie ma zbyt wiele ciekawego do powiedzenia o tym odcinku. Mogę tylko powiedzieć, że wszystkie wyobrażenia Maggie były świetne. I kopnięcie Barta. Trochę w tym odcinku mało się dzieje, dlatego odjąłem jedno oczko.
Serio, nic więcej do powiedzenia nie mam....
+ ogólnie domysły dotyczące "body language"
+ kopnięcie Barta (w TUS jakoś szczególnie często poszkodowanym zostaje)
+ "Guba Gaba Guba Gaba! Nasza młodsza siostra! Guba Gaba Guba gaba! Jedna z nas!"- cóż więcej rzec można
+ łaskotanie
+ "jak dorośniesz, będziesz taka, jak my"- mina Maggie
Miało być +4, ale ostatnie "myślę, że się tego nigdy nie dowiemy" dobiło do 5. Ciekawy pomysł
A tak właściwie, to wydaje mi się, że oryginalny tytuł tego odcinka brzmi "Maggie's Brain"- nawet Wikipedia to potwierdza.
_________________ "People curse the government and shovel hot food down"
Świetny odcinek Meggie popisała się w nim m.in. kopnięciem Barta
+Bart i Lisa jako potwory w oczach Maggie
+Końcówka (świetna)
Odcinek oceniam na 3,5/5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum