The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[10x06] D'Oh-in' in the Wind

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
4%
 4%  [ 1 ]
5
4%
 4%  [ 1 ]
6
12%
 12%  [ 3 ]
7
12%
 12%  [ 3 ]
8
16%
 16%  [ 4 ]
9
20%
 20%  [ 5 ]
10
29%
 29%  [ 7 ]
Głosowań: 24
Wszystkich Głosów: 24

Autor Wiadomość
Scav  
Homer

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 7:32 pm   

Hipisowski klimat, dobra muzyka, parę niezłych gagów i pomysłów (chociażby to co jest na screenie 1 posta :D ) czegóż chcieć więcej 10/10.

maneksss  
Lisa

Wysłany: Wto Lip 01, 2008 3:38 am   

Homer Jay Simpson - Jak cudownie to brzmi :D

gacjan  
Profesor

Wysłany: Sob Lip 05, 2008 12:56 pm   

OCENA: 10/10

A mówiłem coś o "zmęczeniu materiału" to jeden z najlepszych odcinków, jakie widziałem, perła w koronie... Przede wszystkim tak jak Shaggy uwielbiam klimaty hippisowskie, choć przyznaję się, nie wszystkie piosenki znałem (jednak mocniej mimo wszystko siedzę w rocku progresywnym i hard-rocku), niemniej rozwaliła mnie piosenka końcowa, na melodię "Tomorrow Never Knows" The Beatles (ze znakomitego albumu "Revolver") Homer wydziera się "Uptown girl" :) w ogóle motyw z tym kiczowatym utworkiem jest świetny - jak Homer śpiewa go jako protest-song, wymiękam.

Co mnie tu rozbawiło najbardziej
- sama idea imienia Homer Jay Simspon, wymawianego tak samo jak inicjał "Homer J. Simspon" :D
- wizje, z Flandersem na czele. Przez ulice przechodziły młoty jak z Pink Floyd "The Wall", mające usta jak z logo The Rolling Stones
- "prywatne warzywa"
- cała sekwencja z Woodstock
- hasło dziadka ("też o tym słyszeliśmy"), musiała Mona mu mocno rogi przyprawić :)
- Homer jako hippis wymięka

Ale to nie wszystko. Ogólnie jestem ostatnio w melancholijnym nastroju, miałem dwa dni wolnego, w poniedziałek znów do roboty i tylko myślę "po co to wszystko, co się ze mną stało", mam podobne myśli jak Homer (choć dopiero 24 lata), z pełnego ideałów długowłosego buntownika zamieniłem się w chłopczyka w garniturku pracującego w banku (czego nie cierpię...), ech... życie czasem boli.

Długo jak na mnie, ale czasem trzeba się "unazewnętrznić" (jak to mówił Wesoły Romek)

skalpel  
Homer

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 4:33 pm   

5/10

Średnio. NA plusy oceiam Homera na Woodstocku oraz nowy sok (ale tutaj aż prosiłoby się, gdyby przedstawić większą liczbę mieszkańców Springfield "po spożyciu" ;) ). Poza tym mizeria :P

sh  
Marge

Wysłany: Czw Lis 13, 2008 2:38 pm   

9/10
Muszę przyznać, że to jeden z najlepszych odcinków. Głupota Homera jest w odpowiednich proporcjach, w sumie to niezły z niego hipis był w tym odcinku. Scena ze skutkami działania soku, to majstersztyk, trzeba ją zobaczyć.

+Homer sobie wyobraża siebie jako hipisa („Homer J. nauczysz nas jak uprawiać miłość?”)
+ „Wiesz Homer twoja matka była niezłą laską”, „I demonem seksu”, Abe: „Słyszeliście o tym?”
+ mały Homer na Woodstock i tekst dziadka „Załóż majtki i ściągnij je bo pora na lanie”
+Homer śpiewa kiczowatą piosenkę jako hipisowski hymn
+ wszystkie sceny z sokiem (sporządzonym przez Homera)

Lady A.90  
Lisa

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 11:54 pm   

Dam 8. Odcinek miał fajny klimat, ciekawych rzeczy dowiedziałam się o przeszłości Homera, ale gagi raczej nie rzuciły mnie na kolana.
Jednak cały odcinek był całkiem porządny, tylko że niewiele momentów jakoś zapadło mi w pamięc, może poza małym Homerem na Woodstocku i rysunkiem hippisowskiego Homera ;)

Homer.S  
Grampa

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:05 pm   

7/10

+ Jimi Hendrix
+ frisbee
+ ponczo
+ hymn hipisów

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 8:06 am   

Super odcinek Homer jako hipis był super najbardziej mi się podobało otwieranie słoika, reklama elektrowni, Homer trzyma rękę w ulu, Homer na Woodstock, Homer z brudnymi nogami na stole, Homer leży na golasa przed domem na kanapie i reakcja Mod, Homer międzygalaktyczny błazen, Homer zamyka szkołę, nowy sok produkcji Homera, Homer i jego walka z policją i Homer z kwiatkiem w głowie
ogólnie daje 10/10

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 10:42 pm   

zdecydowanie najbardziej w tym odcinku rozbawił mnie fakt, że Homer postanowił zostać hipisem w momencie jak mu dziadek powiedział, że miałby wtedy długie włosy :lol:
drugi bardzo fajny tekst, to jak dziadek mówi: "też o tym słyszeliście?" :lol2:
bardzo fajny odcinek. mocne 8/10

Arientar  
Grampa

Wysłany: Sro Sie 03, 2011 3:27 pm   

Coż, ten odcinek zachwycił mnie genialnym outrem.
Przerobienie tła muzycznego Simpsonów na modłę "Tomorow Never Knows" zespołu The Beatles i piosenka Homera - coś genialnego. Przez tą piosenkę obejrzałem napisy końcowe kilka razy.

Sam odcinek też nie był zły. Zwłaszcza odkrycie Homera, że skrót J. oznacza Jay (obie wersje mają dokładnie tę samą wymowę), oraz wizje spowodowane narkotycznym soczkiem.

Cóż, za piosenkę końcową dam temu odcinkowi 7/10
Metalocalypse: 1, 2...
My Little Pony: Friendship Is Magic: 1, 2...

Odpowiedz do tematu