Sezon: 10
Odcinek: 11
Nr produkcyjny: AABF07
Data emisji: 17.I.1999
Scenariusz: Larry Doyle
Reżyseria: Mark Ervin
Gościnnie wystąpili: Cyndi Lauper (jako ona sama)
Homer z pijanymi kolegami z baru, świętując zwycięstwo drużyny Springfield Isotopes, demolują szkołę. Wiggum, błędnie osądzając sytuację, obwinia za to dzieciaki i wprowadza im godzinę policyjną.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Sty 02, 2007 9:21 pm
Dziesiątka.
Super odcinek, juz myślałem że w tym sezonie się już takich nie doczekam. Przede wszystkim obłędne tempo początkowych scen odcinka tj. świetowania zwycięstwa Izotopów. Odcinek wcześniej drażniła mnie przewidywalność Homera, tym razem jego zachowanie jest jednym z plusów tego odcinka. Również dużym plusem jest puenta odcinka tj. godzina policyjna dla młodszych niż seniorzy. Kolejne bardzo simpsonowe rozwiązanie.
Polecam ten odcinek.
10 i to jeszcze z plusem świetny odcinek. Świetna była scena w barze jak Homer udzielał wywiadu:) inne dobre sceny:
-akcja pod prysznicem w szkole jak Barney się wywrócił Homer "uważaj Barney"
-bilboard z Wiggamem "najpiew trzeba zainwestować żeby były efekty"
-dziciaki w pomarańczowych ubraniach
-homer's night out w stylu niemego filmu
-nelson jako hibbert
-milhouse ogladajacy teletubisie
-i majacy bokserki z teltubisiami
-piosenka
-zakonczenie
Tekst Homera, kiedy Wiggum powiedział dzieciom żeby zeszly z bilbordu bo obiecuje, że je nie zastrzeli "Mów za siebie, Bart!, złaź, zrobię Ci z pupy epokę kamienia łupanego (tak było w tłumaczeniu - w oryginale mniej dosadnie - ale brawa dla tłumaczy)
tekst Wigguma "dzieci nigdy niczego się nie nauczą niech to będzie dla Was nauczka"
+ "200 kanałów w tv i tylko koty (bo w telewizorze był kot)
Homer do Marge "Włącz cokolwiek (w tv) co pozwoli mi zapomnieć o moim życiu"
Odpowiedz Homera dlaczego nie lubi Isotopów: "kiedyś ich pokochałem a oni mnie zawiedli, niech to będzie dla Ciebie (do LIsy) nauczką żeby nigdy nikogo nie kochać"
na to Lisa "Nawet Ciebie tato???" - Zwłaszcza mnie.
I w ogóle cały motyw z Homerem, który gdy tylko dowiedział się że Isotopy wygrywają zaczął im kibicować
Do czasu piosenki 10/10. Ale jak pojawiła się ta durna piosenka to przeklinałem sam do siebie. Odejmuję 3 punkty.
Odcinek miał dobrą fabułę ale to zakończenie z godziną policyjną dla wszystkich poniżej 70 lat zostało wprowadzone w dziwny sposób. Nie zostało pokazane nawet o co wybuchł konflikt z seniorami. Tak po prostu w czasie piosenki przyszli i zaczęli się wykłucać. I za to również obniżam ocenę o 1 punkt.
A reszta to już dobry Simpsonowy Humor.
+ Niemy film Homera
+ akcja w barze przed kamerą
+ Telewizor u Moe. 5 drinków minimum aby patrzeć w górę
+ Nelson jako Hibbert
Podobało mi się tu dosłownie wszystko
Nawet ta piosenka, a zresztą ja wszystkie w Simpsonach lubię
Fajnie, że i Lisa zaangażowała się w ten bunt, bo po niej bym się spodziewał raczej protestów przeciwko buntowi i patrolowania tej godziny policyjnej, ale na szczęście do tego nie doszło
Plusy:
+Wystąpienie Cyndi Lauper
+Homer na meczu: "Pośpieszcie się z tą przegraną, żebyśmy mogli już iść do domu!"
+Homer: "Lisa, nigdy nikogo nie kochaj!", Lisa: "Nawet Ciebie?", Homer: "Zwłaszcza!"
+Homer: "Co jest? Czy Moe odstrzelił sobie mózg?"
+Homer przy Kencie myśląc że wprowadził go w błąd: "Przegrali? Co za patałachy!"
+Barney ostrzela piwo z beczki prosto na Brockmana
+Przejażdżka i demolka Homera i kumpli
+Scena z Barney'em pod prysznicem
+Niemy filmik Homera
+Homer do Lisy: "Witaj duża Maggie"
+Wiggum do Nelsona: "Przepraszamy za najście Panie Dr Hibbert"
+Homer z watą i podniecający się faktem że jest wesołe miasteczko a jego nie obowiązuje godzina policyjna
+Bart: "Ci wstrętni dorośli drapią się po tyłkach!"
+Bilboard z Wiggumem
+Milhouse oglądający Teletubisie
+Muzyczka kryminalna podczas gdy dzieciaki czmyhają po kryjomu z domów
+Gacie Milhouse'a z teletubisiami
+Filmik w kinie samochodowym
+Eddie oświetla oczy dzieci które wyglądają teraz tak samo jak w filmie
+Dzieci czyszczące billboard z Wiggumem w więziennych strojach
+Tyłek Nelsona
+Kot w telewizorze Jaspera
+Homer: "Włącz coś, bo zaczynam myśleć!"
+Aresztowanie Wigguma
+Wszystkie sekrety jakie wyjawiły dzieciaki
+Napis "Oink" na tyłku Wigguma
+Nelson: "Wy dorośli zachowujecie się tak jakby wam pierdy nie śmierdziały!"
+Piosenka
+Wyzywanie staruszków
+Godzina policyjna dla osób poniżej 70-ego roku życia, i staruszkowie na ulicy - i tutaj widzimy też Hansa Molemana co świadczy że wcale nie ma 31 lat
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 1:18 pm
+ Drużyna Izotopów pół roku wcześniej
+ Homer u Moe podczas meczu
+ 'Film' ze wspomnieniami Homera ('Brak sceny' )
+ Godzina policyjna
+ Stacja radiowa dzieci
+ Zakończenie
Dobry odcinek. 8.
Nie no, odcinek niezły, ale nie na 10... Piosenka mi się akurat podobała fajny pomysł z radiem, świetne sceny pomeczowe i horrorowe. Ciekawe, co Moleman robi na ulicy, jak ma dopiero 31 lat czyli 29 lat młodszy od Flandersa... ech... Simpsonowie
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 9:28 pm
9/10
Początek jest świetny. Później jest trochę gorzej, ale nadal śmiesznie. Scena w której oglądają film jest niezła (czy to czasem nie była ekranizacja powieści S. Kinga- w jego stylu, ale mogę się mylić). W pewnym momencie widać psa z jakiegoś starego filmu o dzieciakach. Odcinek miał jakieś przesłanie, lecz takie… naciągane. Końcówka w typowo Simpsonowa.
Super odcinek ciekawy pomysł z tą godziną policyjną myślałem ogólnie że Marge będzie przeciw godzinie no ale się pomyliłem najbardziej mi się podobało Homer obrażony na izotopy, Lisa ma nie kochać Homera, Homer znów oddany kibic izotopów, Homer i reszta ekipy robią rozróbę w szkole, Homer próbujący se przypomnieć co robił w nocy, reakcja Homera na swój samochód, Nelson Dr Hibert, Milhaous ogląda teletubisie, bunt dzieciaków, parodia wioski przeklętych, dzieciaki wyznają sekrety dorosłych i nowa godzina policyjna
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum