Wysłany: Pią Gru 16, 2005 9:00 pm [10x16] Make Room for Lisa
Sezon: 10
Odcinek: 16
Nr produkcyjny: AABF12
Data emisji: 28.II.1999
Scenariusz: Brian Scully
Reżyseria: Matthew Nastuk
Gościnnie wystąpili: (brak)
Lisa przeżywa trudne chwile, gdyż jest tymczasowo zmuszona mieszkać z Bartem w jednym pokoju. Tymczasem Marge uzależnia się od podsłuchiwania rozmów telefonicznych obcych ludzi.
10x16.jpg
Plik ściągnięto 2079 raz(y) 8.03 KB
Buczek96 [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 6:03 pm
Plusy:
- Pozdróż w czasie
- Głos Homera w radiu "Whoho Let's Party".
- Narzekanie gdzie spędzic Sobote.
- Pytanie się lisy o jej ulubiony film.
- Homera przejęcie tym że słychac rozmowy (majonez)
- Rozwiazanie Homera wyscigi pstrykaniem dlugopisów.
- Notka "Marge Krusty- Gay ?"
- Homer w Komorze wyzwalania snów.
- Milhouse jak dostaje w łeb.
W sumie ocena 7/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 9:29 pm
Dziesiątka.
Bardzo dobry odcinek. Podstawa to świetny pomysł na fabułę, do tego wartka akcja przez cały odcinek, sporo dobrego humoru i wzruszajaca scena na zakończenie. Takie odcinki lubię najbardziej. ,,Przejażdżka" Homera w kapsule była obłędna, tak samo jak jego podróż w czasie.
ten odcinek bardzo mi się podobał 9/10. Dobre było jak Homer zasłonił się konstytucją i mogli do niego strzelać a potem zlizał ustęp o zakazie używania przemocy hehe.
-Marge uderzająca Milhousea
-Marge "ale jakby co to Ty go uderzyłeś"
-Krusty- gej
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 11:43 am
Bardzo dobry odcinek z mnóstwem gagów. Wciąż mam przed oczami leżącego Homera i jego 'oo ee oo ah ah', 'booooring!' oraz 'woo hoo, let's party!' w radiu Daję zasłużoną 9, bo przez cały czas głośno się śmiałem.
-sir drinks-a-lot
-podroz w czasie
-dzieki bogu za okradanie grobow
-'mowilam ci,ze nie lubie jak jedziesz tunelami. wiesz co to symbolizuje'
-podroz homera
8/10 - Odcinek dość dobry, ale jeszcze daleki od doskonałości...
Najbardziej to chyba śmieszyła mnie Marge podsłuchująca rozmowy innych, żart Barta...
No a Lisie to trochę współczułem - zwłaszcza gdy Bart zaczął jej dogadywać... ech ten to potrafi prowokować :]
Plusy:
+W radiu puszczają jakąś starą muzykę, a Homer: "1939??! O Boże! Cofnąłem się w czasie!"
+Do Homera zasłaniającego się konstytucją: "Pożałujesz za to komunisto!"
+"Zlizałeś ustęp, który zakazuje stosowania okrutnych i niepospolitych kar!"
+Rozmowy ludzi podsłuchiwane przez Marge
+Zabawa Homera i Barta w długopisy w celu rozdrażnienia Lisy
+Kapsuła Homera przyłożona cegłą tak by Homer nie mógł jej otworzyć
+Lisa jako kot
+żart Barta na Marge - Bart straszący mafią Fat Tony'ego
+Marge wali Milhouse w łeb - omyłkowo
+Wszystkie sceny podróży kapsuły z Homerem - najlepsze było jak Flandersi wzięli to za trumnę i go zakopali
+Lisa jako Homer
+Lisa i Homer na zawodach w rozwalaniu aut
Dobry odcinek. Leciał kiedyś na Fox Kids. Dużo dobrego humoru ale nie wiadomo co się stało z tą wieżą. Dobre sceny to Homer myślący, że cofnął się w czasie, Homer wyjący nim Lisa wypowie co wybiera i Homer przy kapsule "o nie żadnego zamrażania"
Reszta też przyzwoita. Zakończenie miłe. 8/10
+Homer podróżuje w czasie
+Lisa wybiera zajęcie na sobotę i stękanie Homera
+Homer zlizuje czekoladę z konstytucji
+pokój Lisy
+Homer zaprowadza Lisę do pokoju Barta i mówi, że ma z nim mieszkać
+Homer je majonez rękami ze słoika
+Homer wita się z babką w sklepie New Age
+Homer śpiewa w jakimś czymś w sklepie
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 1:58 pm
Bardzo dobry odcinek godny uwagi: daję 9.
+ Homer przy radiu
+ Wybór zajęcia na sobotę
+ Bart i zasady w jego pokoju
+ Kapelusz Lincolna
+ Sklep New Age
+ Cała scena z wcieleniami Lisy
+ Homer zakopany przez Flandersów
Ten odcinek miał jeden świetny gag - "Seymour, nie wjeżdżaj do tunelu, wiesz co to symbolizuje", fajny motyw z Marge (typowa rozrywka kury domowej), gorszy z Homerem i Lisą. W sumie jednak za to hasło z Seymourem podnoszę o 1
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 9:36 pm
9/10
Świetny odcinkek, jest z czego się pośmiać. Sceny z Bartem i Lisą w jednym pokoju były kapitalne. Kujonizm Lisy jest w tym odcinku naprawdę odpychający -jak można czerpać przyjemność z robienia zwykłego zadania domowego? Wciągnęła mnie ta podróż Homera, gdy Flanders go zakopał, byłem przerażony. Lisa w swojej komorze też miała ciekawe przygody (przydało jej się spojrzenie na świat z innego punktu widzenia).
Super odcinek tym razem bardziej pokazali relacje Lisa Homer najbardziej mi się podobało Homer cofnął się w czasie, Homer niszczy konstytucje, Homer każe mieszkać Lisie z Bartem, rozmowy ludzi które podsłuchiwał Marge, cegła na kapsule Homera, Lisa w różnych wcieleniach, żart Barta, Flanders zakopuje Homera i zakończenie odcinka
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum