Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:35 am [10x21] Monty Can't Buy Me Love
Sezon: 10
Odcinek: 21
Nr produkcyjny: AABF17
Data emisji: 02.V.1999
Scenariusz: John Swartzwelder
Reżyseria: Mark Ervin
Gościnnie wystąpili: Michael McKean (jako Jerry Rude)
Pan Burns zazdrości pewnemu miliarderowi, który, oprócz pieniędzy, zaskarbił sobie również uwielbienie społeczności. Postanawia więc poprawić swój wizerunek poprzez występ w audycji radiowej, a gdy to nie przynosi skutku, chce podarować światu coś niezwykłego. Rusza więc do Loch Ness po tamtejszą Nessi.
Wiek: 39 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 6:13 pm
Ósemka.
Niezłe. Najlepszy jest Homer wpadający w rozmażnie na każde wspomnienie właściciela sieci marketów. Ciekawe jest to, że w niektórych odcinkach Burns nie pamięta jak nazywa się Homer, w innych jak w tym jest on jego zaufanym pomocnikiem.
-kevin costner
-cow-catcher
-burns w radiu - when did you have you're first gay experience - when i was 6
-2 pandy w zoo
-podekscytowani szkoci
-rozmowy willy'ego z rodzinka
-homer w pubie
-test selmy na kandydata na meza - wolny
-nessie w kasynie
Ale wątek z Nessim jakoś mi nie przypadł do gustu - w tylu kreskówkach i komiksach był już ten motyw poruszany że zdążył mi się już totalnie znudzić!
Plusy:
+Bart: "Lisa, dokończ za mnie zdanie", Lisa: "Sam sobie dokończ!"
+Homer drapie się po tyłku a tu wszystkie ekrany w Centrum Handlowym to pokazują
+Bart wykoleja pociąg
+CBG: "Moje majty znowu utknęły w pługu"
+Paralizator Burnsa
+Arthur Fortuna: "No no jak Pan się nazywa?", Homer: "Nie wiem, daj mi dolara!"
+Homer żongluje radioaktywnymi pałeczkami
+Burns i Homer rozrzucają pieniądze - jeden z nich trafia Lenny'ego w czoło - Lenny'emu za każdym razem gdy go zdejmuje leje się krew
+Czek rozprostowujący się w spodniach Homera
+Trucizna na świerszcze
+Homer honorowym dawcą i jego pomnik
+Lisa: "Może powinien Pan pokazać swoją twarz... w radio"
+Pytania do Burnsa na antenie radia
+Odgłosy pierdzenia podczas przemowy Burnsa w radio
+Homer: "Mmm... Arthur Fortuna"
+Rodzice Willy'ego
+Homer gra w Pinballa w szkockim barze, a wszyscy myślą że jest pod wodą
+żaba na bucie Profesora Frinka
+Zalana wioska
+Kent Brockman o Burnsie: "Dziewczyny, on jest wciąż wolny!"
+Homer: "Panie Burns, co robimy z Nessim? Wyrzucamy go do śmieci?"
+moneta w głowie Lenny`ego
+Homer wkłada sobie czek do kieszeni
+Willy rozmawia z rodzicami
+Homer gra na automacie do gry
+maszyna do osuszania jeziora
Średniak. Przeważnie odcinki z Burnsem w roli głównej należą do moich ulubionych(zaraz po Barcie) ale tym razem nie powaliło mnie na kolana.
+ Moe i podkładka na piwo w programie Kasa w spadku;
+ Simpsonowie na rodzinnym spacerze;
+ otwarcie megasklepu;
+ pług w samochodzie Burnsa;
+ Homer i Burns rzucają srebrnymi dolarówkami;
+ skrzydło w szpitalu imienia Homera i jego pomnik;
+ Homer w kilcie.
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 6:42 am
+Homer drapie się po tyłku
+Człowiek, którego problemem jest za dużo pieniędzy
+Srebrna moneta wbija się w Lenny'ego
+Potwór z Loch Ness
+Rodzina Willy'ego
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 12:54 pm
8/10
+ Homer drapiący się po tyłku w nowym sklepie
+ Artur Fortune
+ Monety spadają z nieba
+ Lenny i moneta w jego głowie
+ Skrzydło Homera w szpitalu
+ Urządzenia Prof. Frinka
+ Krewni Willy'ego
Lubie gdy w każdym odcinku dowiadujemy sie czegos nowego - np. teraz mamy szanse poznac rodzine williego... Dan Castallaneta musiał sie chyba wspiac na wyzyny swoich oralnych zdolności bez skojarzen prosze
Uwielbiam odcinki z Burnsem, on jest taki znakomity, niedzisiejszy. Fajne też gagi poboczne (kawał Homera o Lennym i Carlu, Lenny z monetą w mózgu, ponadto Otto i Judas Priest - bardzo lubię utwór "Living After Midnight" i - już najbardziej na świecie - szkockie miasto)
Mimo gorszej ostatniej minuty i tak 10
(bo tak ogólnie to około 9,75)
DOPISEK - Ale Marge to jednak jest nudna, to jej zachowanie na spacerze - żenada
Super odcinek jak zawsze odcinek z Burnsem wyszedł super najbardziej mi się podobało Bart na psie, Homer drapie się po tyłku i widać to na telewizorach, Bart wykoleja pociąg, Burns taranuje ludzi, i utyka w tyłku gościa od komiksów, Homer nie wie jak się nazywa, Burns i Homer żucają monetami w ludzi i jedna wbija się w głowę Lenyego, rozwijający się czek w spodniach Homera, pomnik Homera w szpitalu za darowiznę, Burns w audycji radiowej, Homer myśli że Burns chce dać światu trzeźwego Irlandczyka, rodzina Willyego, Homer w kilcie, wszyscy myślą że Homer siedzi w wodzie a on gra we flipery w barze, wypompowanie wody, Burns vs Nessi, Burns wszystko niszczy na festiwalu i Nessi pracuje w kasynie
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum