Kolejny pokaz głupoty Homera. Generalnie odcinek może być, ale strasznie przypomina ten ze skaczącym Bartem Za bardzo nie będę się tutaj rozpisywać, mam tylko jeden plus, oraz jedną uwagę:
PLUS:
+Bart spada z klifu po pokonaniu przeszkód i Homer mówi: "Ten chłopak poprostu nie słucha."
UWAGA:
Właśnie, klifu. Rozumiem, że to kreskówka, która była z początku myślenia dla dzieci, ale jak wielki może być ogródek? Bart biegnie przez psa, krzaki i te inne i w końcu spada z klifu. To mi się wydało zbyt dziwne.
Podsumowując, dam 2/5: za powtórkę z rozgrywki.
+upadek Barta z klifu
+skandowanie Lisy i jej zachwyt po tym jak złapał piłkę
+Bart pijący shake'a z piłką w ustach Ech, biedny Bart. A Homer nawet nie domyśli się co mu jest. Ach ta jego głupota. :]
Co do odcinka to jest ok, ale jakość tego nagrania jest po prostu okropna! Nie dość, że obraz nieostry to jeszcze są tu zakłócenia. I nie wiem czy są gdzieś jakieś wersje bez tych zakłóceń, bo zawsze tylko na tą w necie trafiałem.
W tym odcinku Homer jest mądrzejszy niż w tym ze skaczącym Bartem, ale nadal głupi. Właśnie to jest dziwne. Raz Homer jest tak średnio inteligenty, zły i poważny. A tak jak tu jest głupi, nie zauważył nawet piłki w gębie Barta i w ogóle. Ale wracając... Mi się bardzo podobało taki kreskówkowy ogród. Te wszystkie przeszkody i klif jak w jakimś Looney Tunes. Na plus zaliczam jeszcze "Ten chłopak nie słucha", złapanie piłki za pomocą ust i picie shake'a z piłką w ustach.
Wielki + za "ten chłopak mnie nie słucha". Odcinek (jak na TUS-y) jest bardzo dobry, nawet rewelacyjny. Ale nie jest jeszcze arcydziełem. Więc daję 4/5.
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 1:44 pm
Odcinek bardzo dobry, ale na pięć nie zasługuje. Głupota Homera tutaj jest aż dobijająca. Tak samo jak "realizm" - od kiedy Simpsonowie mają tak wielkie podwórko, że są tam urwiska, doły itp. ? A nawet jeśli - czy Homer by tak mocno mógł rzucić piłkę? Jeśli tak, to niech pójdzie do NFL czy coś... Dobra, dobra, żartowałem - to tylko kreskówka, wiem.
Daję 4/5.
+Bart omijający wszystko za pomocą skoku (nawet psa)
+"Ten chłopak w ogóle nie słucha"
+Scena z shake'ami
-Spora absurdalność sceny, nawet jak na kreskówkę
-Głupota Homera, aż razi (ale nadal śmieszy)
Kolejny genialny pomysł Homera na trenowanie syna. Podobny dość do tego ze skakaniem. Sytuacje, w których Bart uderzał w drzewa, mury itp. jakoś mnie nie zachwyciły. Przewidywalne wydawało mi się, że nie da rady wyciągnąć tej piłki. Co mi się podobało?
+ "Go, Bart, Go!"
+ "Ten chłopak po prostu nie słucha"
+ Lisa wkłada Bartowi koktajl
Głupota Homera była chyba zbyt wielka. Po za tym- tak jak moi poprzednicy- ogród Simpsonów był za duży i zdecydowanie za bardzo zmodyfikowany (urwiska i klify?). No i nieprawdopodobna siła Homera. To wszystko po zsumowaniu daje 3. Takie sobie moim zdaniem.
_________________ "People curse the government and shovel hot food down"
Ten odcinek niezwykle mi się podobał m.in.
Dlatego
+Wielokrotne uderzenia Barta w różne przeszkody
+Teksty Homera
+CAłA KOŃÓWKA
Świetny odcinek z przyjemnością daję 5/5 i gorąco polecam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum