Wysłany: Pon Gru 19, 2005 7:03 pm [11x08] Take My Wife, Sleaze
Sezon: 11
Odcinek: 08
Nr produkcyjny: BABF05
Data emisji: 28.XI.1999
Scenariusz: John Swartzwelder
Reżyseria: Neil Affleck
Gościnnie wystąpili: John Goodman (jako Meathook), Henry Winkler (jako Ramrod), Jay North (jako on sam), NRBQ (jako oni sami), Jan Hooks (jako Manjula)
Simpsonowie wygrywają motocykl w konkursie tańca. Homer postanawia załozyć gang motocyklowy o nazwie "Piekielni szatani". Okazuje się jednak, że gang o takiej nazwie już istnieje.
Podobała mi się reakcja Homera na propozycję Marge, żeby wziąć udział w konkursie tanecznym (zanim dowiedział sie że nagrodą jest motocykl)
"Nie zatańczę i mogę nawet wziąć rozwód!".
Rewelacja! Niestety znów końcówka nieco słabsza, ale tak to cały czas wielki ubaw ;D
+ gang motocyklowy ;D
+ Flanders na rowerze, Leny na kosiarce
+ Bart śmiejący się z Homera
+ cały bar
+ pierwsza reakcja Homera na konkurs taneczny (mogę nawet wziąć rozwód)
Czaderski odcinek z fajnymi motocyklowymi motywami
Plusy:
+Człowiek bez twarzy
+Lenny i okrzyki z kibli w kawiarence z lat 50-tych
+Homer podczas tańca trzyma Marge za włosy i kręci nią dookoła
+Bart śmieje się z Homera
+Ciuchy Homera wciągane przez motor
+Homer na motocyklu potrąca Martina
+Scena z Milhousem i Nelsonem: Milhouse: "Za późno żeby go nie słuchać Panie dyrektorze! To coś nie chce mi wyjść z głowy!" no i tutaj Nelson wali go książką po łbie
+Flanders chcący przyłączyć się do gangu Homera
+Zdjęcie Marge w piżamce w gazetce motocyklowej
+Gang motocyklowy każący Homerowi zjadać kurtkę, bluzę, czapeczki, frisbie i odznaki z ich logo - te sceny były po prostu obłędne
+Demolka jaką robi gang z domu Simpsonów - sceny które uchwyciłem w pamięci: Picie wody z kibla, podcieranie tyłka książką Lisy oraz walka z SLH o psie żarcie
+Rodd i Todd podglądają Lisę przed kąpielą
+Notka przyczepiona do głowy Homera... PINEZK¡! - kolejny obłęd! No i oczywiście treść tej notki: "Wzięliśmy Twoją starą"
+Marge upewniająca się przed gangiem czy jest dla niego podniecająca
+Homer wyrzucany z knajpy
+"Pani Simpson! Zabiłem ołówek!"
+"Rozstrzygniemy to w kole śmierci!", Marge: "W kole śmierci? Dopiero co tam posprzątałam!"
+Walka Homera z liderem gangu
+Homer chcący dokończyć porachunki w znanej już knajpie
Minusy:
-Lenny lub Moe lub Carl gadający jakieś bluźnierstwo na Chrystusa u Flandersa czy jakoś tak... nie wiem co to dokładnie było, ale to chyba chodziło o wyszydzenie...
+Bart śmieje się z Homera, że nie umie jeździć na motorze
+Bart uczy Homera jeździć motorem
Homer siedzi na motorze w kościele
+gang motorowy Homera
+pojazd Lenny`ego
+Homer je kurtkę
+gość ze stacji benzynowej mówi gdzie pojechał gang
+Homer bije się z całym gangiem
+walka na motory
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 2:02 am
Wildze że się nie wyłamie skoro mówię że 9/10. Duuużo gagów , fajny 'motorowy' klimat i parę odniesień też się znalazło (Pulp Fiction, Star Warsy i coś tam jeszcze chyba). Cały odcinek na dość równym poziomie.
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 4:31 pm
Ma swój klimat. Ale dwie rzeczy mnie się nie podobały: Bart uczący Homera jeździć na motorze, przesadzone- takim pojazdem nie jeździ się jak dziecięcym rowerkiem, gang Homera- o ile Moe na swoim złomie mnie śmieszył, o tyle Flanders na rowerze i Lenny na kosiarce już nie. Reszta odcinka jest dobra. Nieźle został rozwiązany problem kobiety pośród kilku mężczyzn. Gdyby nie było dialogu w którym przywódca gangu mówi Marge, że nie jest atrakcyjna dla żadnego z nich, to bym się zastanawiał jak Marge może sobie poradzić z paroma facetami, ewentualnie z którym jest bliżej (bo na miłych chłopców to oni nie wyglądali).
Daję maksiora, bo tyle świetnego humoru tu się nagromadziło.
Myślałem, że rozłoży mnie gang Homera, ale potem prawdziwy gang to było mistrzostwo.
No - i nudna natura Marge wpływ ma na wszystkich...
Super odcinek niezły pomysł z Homer vs gang motocyklowy najbardziej mi się podobało taniec Homera i Marge, nauka jazdy Homera na motocyklu, gang Homera i ich pojazdy, nazwy gangu Homera, Homer obrażający Wigguma, Apu z miotłom, zdjęcie Marge, Homer wcina rzeczy z logiem swojego gangu, gang rozwala dom Homera, wiadomość na głowie Homera, walka Homera z liderem gangu i sprawa do załatwienia Homera w knajpie
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum