Wysłany: Pon Gru 19, 2005 7:31 pm [11x10] Little Big Mom
Sezon: 11
Odcinek: 10
Nr produkcyjny: BABF04
Data emisji: 09.I.2000
Scenariusz: Carolyn Omine
Reżyseria: Mark Kirkland
Gościnnie wystąpili: Elwood Edwards (jako Wirtualny Doktor)
Po tym, jak Marge łamie nogę, jeżdżąc na nartach, Lisa przejmuje dowodzenie w domu. Dziewczynka przyjmuje nawet własną strategię - losowanie obowiązków domowych przez każdego członka rodziny. Jednak czy na pewno podoła zadaniu?
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 9:28 am
Szóstka.
Odcinek potwierdza, że odcinki z Marge i Lisą w rolach głównych trochę odstaja poziomem od pozostałych. Charakter obu pań odciska swoje piętno na fabułach, nie są tak zakręcone jak te z Homerem i Bartem.
9/10 mi się ten odcinek podobał ponieważ było tam dużo o Homerze i Barcie razem. Dobre sceny:
-Marge w górach
-Homer przy karetce
-Marge pod wpływem masażu
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 6:43 pm
Niezły bajzel w domu, podczas nieobecności Marge (to już zresztą norma). Już dla tego warto obejrzeć ten odcinek. Słaby epizod w górach, trochę zamulający. Mimo wszystko odcinek nie najgorszy. Taki przeciętniak.
- Itchy & Scratchy - killing machine ;D
- Homer utknął w drzwiczkach dla kota (?)
- pogoń Homera za ciężarówką i balansowanie z kartonem turlając się po ulicy
- 'stupid sexy Flanders'
- 'this is the worst pain ever...au, au, au'
- imagination christmas
- electric needle hut
- śpiew Homera na końcu xD
Odcinek dobry ale bywały lepsze. 8/10 - Z tym że ocena podciągnięta dzięki 'nothing at all, nothing at all, nothing at all... stupid sexy Flanders' .
Bardzo przyjemny odcinek
Najpierw klimaty górskie... a potem hawajskie Fajna mieszanka... Tak trochę wakacyjnie się poczułem.
Oglądając epizod na nartach to tak jakoś przypomniała mi się Szklarska Poręba - a i patrząc na datę odcinka przypomniałem sobie że mniej więcej wtedy byłem tam po raz ostatni (zimą) - a mam sentyment do tego miejsca.
Co ciekawe... Nawet podobała mi się tutaj rola Lisy i jej kawał - choć z reguły nie lubię gdy zajmuje się takimi obowiązkami to jednak tutaj mi się podobała (nie to co jako opiekunka do dzieci w odcinku [08x17] My sister, my sitter
Jeszcze słówko o Marge - gdy zegar na nią spadał to chyba pomylono jej nogi, bo z tego co pamiętam to zegar spadł jej na lewą nogę, a gips miała na prawej... dziwne...
Plusy:
+Maszyna do klonowania i maszyna do zabijania w Itchy & Scratchy - świetny patent z klonowaniem Scratchy'ego
+Homer wychodzący przez drzwiczki dla zwierząt, a Lisa i Bart go jeszcze kopią
+Homer zwisający na wyciągu
+Marge myśli że to wysiadka z wyciągu a tu niespodzianka... druga górka
+Kombinezon Flandersa i jego eksponowanie pośladków: "I feel like I have nothing at all... nothing at all... nothing at all..."
+Homer próbuje sobie przypomnieć co mówił instruktor a tu Flanders pojawia mu się w myślach w tym swoim kombinezonie "AA! Stupid sexy Flanders!"
+Jelenie atakują Lisę
+Homer i Bart polewają się kroplówkami
+Lisa: "Tato, gdzie masz spodnie? Tylko mi nie mów że to mama Cię ubiera", Homer: "Może... albo któraś z jej przyjaciółek"
+Losowanie obowiązków Homera: "Czekaj to była tylko próba... i to... i to... i to też próba!"
+Homer czyści talerze karmiąc rybki brudami z nich
+Maggie rozleniwia się przed tv i ogląda razem z Bartem i Homerem i odpycha Lisę
+Zalany dom
+żart Lisy
+Lisa stykająca koniuszki palców i mówiąca 'Excellent' tak jak Burns W dodatku podczas tej sceny leci muzyczka która zwykle towarzyszy Burnsowi
+Homer i Bart u Flandersów: "Use your delicious brains to help us!"
+Maude wsysająca odkurzaczem wąsy Neda
+Ned: "Dzieci, przynieście mi bezalkoholowy alkohol!"
+Owłosiona noga Marge
+Plasterek Neda pod nosem
+Dzieci Flandersów podniecające się na myśl o wyimaginowanych świętach
+Homer do Barta na Hawajach: "(...)Pooglądamy sobie kilku gejów biorących ślub!(...)"
+Homer zaczepiony narta o wyciąg
+Homer zjeżdża ze stoku
+krwiożercze jelenie
+Homer i Bart oblewają się kroplówkami
+Homer losuje obowiązki z kapelusza
+Homer rozmawia przez cukierkową komórkę
+Homer i Bart u Flandersów
+Maude wydziera Nedowi wszystkie wąsy
+owłosiona noga Marge
+święta w wyobraźni
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 1:22 pm
5/10
Taki gorszy odcinek, oczywiście nie na tyle, żeby go nie oglądać. Myślałem, że wszystko inaczej się skończy, Lisa wyjdzie ze swojej nowej roli obronną ręką, lub poniesie totalną porażkę. Kawał z trądem był trochę przesadzony, nie w stylu Lisy. A wyjazd na Hawaje zepsuł kompozycję odcinka.
ciężko ocenić, bo chwilami był denerwujący (MARGE), chwilami niesmaczny (jak z tymi włosiskami na nogach), ale... fajny
Super Itchy i Scratchy, super też motyw z trądem i wszystkie bez wyjątku sceny z Flandersami (szkoda, że tak niewiele już ich zostało)
Super odcinek dobry odcinek z głównym udziałem Lisy i z lenistwem i głupotą Barta i Homera najbardziej mi się podobało Zdrapek i Poharatka, Homer goniący za śmieciami, wyjazd na narty, kombinezon Flandersa, Homer próbuje se przypomnieć słowa instruktora a przypomina sobie Flandersa w kombinezonie, krwiożerce jelenie, Bart i Homer leją na siebie płyn z kroplówek, Homer nie umie sam się ubrać, losowanie obowiązków przez Homera, leniwi Bart i Homer, kawał Lisy, Homer zna kogoś bardziej świętego niż Jezus, Bart i Homer mówiący Flandersowi że chcą jego mózg, jedzenie żarcia Roda i Toda przez Homera i Barta, wciągnięte wąsy Flandersa, wyimaginowane święta Flandersów, operacje Barta i Homera i wakacje Simpsonów na Hawajach
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum