The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 11x10, big, little, mom

[11x10] Little Big Mom

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
6%
 6%  [ 1 ]
6
20%
 20%  [ 3 ]
7
13%
 13%  [ 2 ]
8
26%
 26%  [ 4 ]
9
20%
 20%  [ 3 ]
10
13%
 13%  [ 2 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15

Autor Wiadomość
Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Pon Gru 19, 2005 7:31 pm   [11x10] Little Big Mom

Sezon: 11
Odcinek: 10
Nr produkcyjny: BABF04
Data emisji: 09.I.2000
Scenariusz: Carolyn Omine
Reżyseria: Mark Kirkland
Gościnnie wystąpili: Elwood Edwards (jako Wirtualny Doktor)

Po tym, jak Marge łamie nogę, jeżdżąc na nartach, Lisa przejmuje dowodzenie w domu. Dziewczynka przyjmuje nawet własną strategię - losowanie obowiązków domowych przez każdego członka rodziny. Jednak czy na pewno podoła zadaniu?

11x10.jpg
Plik ściągnięto 2100 raz(y) 8 KB

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Sob Lut 03, 2007 9:28 am   

Szóstka.

Odcinek potwierdza, że odcinki z Marge i Lisą w rolach głównych trochę odstaja poziomem od pozostałych. Charakter obu pań odciska swoje piętno na fabułach, nie są tak zakręcone jak te z Homerem i Bartem.

Willy  
Sponsor

Wysłany: Wto Mar 06, 2007 8:45 pm   

9/10 mi się ten odcinek podobał ponieważ było tam dużo o Homerze i Barcie razem. Dobre sceny:
-Marge w górach
-Homer przy karetce
-Marge pod wpływem masażu

daf  
Lisa

Wysłany: Sob Maj 12, 2007 6:43 pm   

Niezły bajzel w domu, podczas nieobecności Marge (to już zresztą norma). Już dla tego warto obejrzeć ten odcinek. Słaby epizod w górach, trochę zamulający. Mimo wszystko odcinek nie najgorszy. Taki przeciętniak.

cookie-rolo  
Grampa

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 11:27 pm   

-uciekajaca marge
-zjazd homera
-jelenie
-pomysl lisy
-imagination christmass

6/10

Bazant  
Maggie

Wysłany: Wto Lip 10, 2007 8:00 pm   

- Itchy & Scratchy - killing machine ;D
- Homer utknął w drzwiczkach dla kota (?) :lol:
- pogoń Homera za ciężarówką i balansowanie z kartonem turlając się po ulicy
- 'stupid sexy Flanders' :lol:
- 'this is the worst pain ever...au, au, au' :lol:
- imagination christmas
- electric needle hut
- śpiew Homera na końcu xD

Odcinek dobry ale bywały lepsze. 8/10 - Z tym że ocena podciągnięta dzięki 'nothing at all, nothing at all, nothing at all... stupid sexy Flanders' ;) .

skalpel  
Homer

Wysłany: Nie Lip 22, 2007 5:24 pm   

8/10

a mi się epizod w górach bardzo podobał :) jak na odcinek z Lisą i Margę w rolach głównych to naprawdę było dobrze ;)

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Paź 24, 2007 1:51 pm   

10/10

Bardzo przyjemny odcinek :)
Najpierw klimaty górskie... a potem hawajskie :) Fajna mieszanka... Tak trochę wakacyjnie się poczułem.
Oglądając epizod na nartach to tak jakoś przypomniała mi się Szklarska Poręba - a i patrząc na datę odcinka przypomniałem sobie że mniej więcej wtedy byłem tam po raz ostatni (zimą) - a mam sentyment do tego miejsca. :)
Co ciekawe... Nawet podobała mi się tutaj rola Lisy i jej kawał - choć z reguły nie lubię gdy zajmuje się takimi obowiązkami to jednak tutaj mi się podobała :) (nie to co jako opiekunka do dzieci w odcinku [08x17] My sister, my sitter :P
Jeszcze słówko o Marge - gdy zegar na nią spadał to chyba pomylono jej nogi, bo z tego co pamiętam to zegar spadł jej na lewą nogę, a gips miała na prawej... dziwne...

Plusy:

+Maszyna do klonowania i maszyna do zabijania w Itchy & Scratchy - świetny patent z klonowaniem Scratchy'ego :)
+Homer wychodzący przez drzwiczki dla zwierząt, a Lisa i Bart go jeszcze kopią
+Homer zwisający na wyciągu
+Marge myśli że to wysiadka z wyciągu a tu niespodzianka... druga górka
+Kombinezon Flandersa i jego eksponowanie pośladków: "I feel like I have nothing at all... nothing at all... nothing at all..."
+Homer próbuje sobie przypomnieć co mówił instruktor a tu Flanders pojawia mu się w myślach w tym swoim kombinezonie :lol: "AA! Stupid sexy Flanders!"
+Jelenie atakują Lisę
+Homer i Bart polewają się kroplówkami
+Lisa: "Tato, gdzie masz spodnie? Tylko mi nie mów że to mama Cię ubiera", Homer: "Może... albo któraś z jej przyjaciółek"
+Losowanie obowiązków Homera: "Czekaj to była tylko próba... i to... i to... i to też próba!"
+Homer czyści talerze karmiąc rybki brudami z nich
+Maggie rozleniwia się przed tv i ogląda razem z Bartem i Homerem i odpycha Lisę
+Zalany dom
+żart Lisy
+Lisa stykająca koniuszki palców i mówiąca 'Excellent' tak jak Burns :) W dodatku podczas tej sceny leci muzyczka która zwykle towarzyszy Burnsowi
+Homer i Bart u Flandersów: "Use your delicious brains to help us!"
+Maude wsysająca odkurzaczem wąsy Neda
+Ned: "Dzieci, przynieście mi bezalkoholowy alkohol!"
+Owłosiona noga Marge
+Plasterek Neda pod nosem :mrgreen:
+Dzieci Flandersów podniecające się na myśl o wyimaginowanych świętach
+Homer do Barta na Hawajach: "(...)Pooglądamy sobie kilku gejów biorących ślub!(...)"

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 11:02 pm   

+Itchy&Scratchy
+Homer wychodzi przez drzwi dla psa
+Homer zaczepiony narta o wyciąg
+Homer zjeżdża ze stoku
+krwiożercze jelenie
+Homer i Bart oblewają się kroplówkami
+Homer losuje obowiązki z kapelusza
+Homer rozmawia przez cukierkową komórkę
+Homer i Bart u Flandersów
+Maude wydziera Nedowi wszystkie wąsy
+owłosiona noga Marge
+święta w wyobraźni

8/10

sh  
Marge

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 1:22 pm   

5/10
Taki gorszy odcinek, oczywiście nie na tyle, żeby go nie oglądać. Myślałem, że wszystko inaczej się skończy, Lisa wyjdzie ze swojej nowej roli obronną ręką, lub poniesie totalną porażkę. Kawał z trądem był trochę przesadzony, nie w stylu Lisy. A wyjazd na Hawaje zepsuł kompozycję odcinka.

gacjan  
Profesor

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 8:43 am   

ocena: 8/10

ciężko ocenić, bo chwilami był denerwujący (MARGE), chwilami niesmaczny (jak z tymi włosiskami na nogach), ale... fajny :)
Super Itchy i Scratchy, super też motyw z trądem i wszystkie bez wyjątku sceny z Flandersami (szkoda, że tak niewiele już ich zostało)

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 10:25 am   

Super odcinek dobry odcinek z głównym udziałem Lisy i z lenistwem i głupotą Barta i Homera najbardziej mi się podobało Zdrapek i Poharatka, Homer goniący za śmieciami, wyjazd na narty, kombinezon Flandersa, Homer próbuje se przypomnieć słowa instruktora a przypomina sobie Flandersa w kombinezonie, krwiożerce jelenie, Bart i Homer leją na siebie płyn z kroplówek, Homer nie umie sam się ubrać, losowanie obowiązków przez Homera, leniwi Bart i Homer, kawał Lisy, Homer zna kogoś bardziej świętego niż Jezus, Bart i Homer mówiący Flandersowi że chcą jego mózg, jedzenie żarcia Roda i Toda przez Homera i Barta, wciągnięte wąsy Flandersa, wyimaginowane święta Flandersów, operacje Barta i Homera i wakacje Simpsonów na Hawajach
ogólnie daje 10/10

Odpowiedz do tematu