Wysłany: Wto Gru 20, 2005 12:11 pm [11x12] The Mansion Family
Sezon: 11
Odcinek: 12
Nr produkcyjny: BABF08
Data emisji: 23.I.2000
Scenariusz: John Swartzwelder
Reżyseria: Michael Polcino
Gościnnie wystąpili: Britney Spears (jako ona sama)
Po zdobyciu nagrody dla najstarszego mieszkańca Springfield, pan Burns, w towarzystwie Smithersa, wyjeżdża na kompleksowe badania. Pod jego nieobecność, pieczę nad posiadłością sprawować ma rodzinka Simpsonów.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 9:22 pm
Czwórka.
Co to było? Dziwny odcinek, zupełnie do mnie nie dotarł. Owszem jest całkiem sporo niezłych gagów, to one złożyły się na 4/10, ale sama fabuła cieniutka. A zakończenie to już zupełnie bez sensu.
Pytanie: jak imprezowicze uwięzili się z sieci? Może zniósł ich prąd morski, o którym mówił Homer, ale to cienkie wyjaśnienie.
8/10
+ za postać Britney Spears (dobre wykorzystanie tej postaci - teraz to już chyba niemożliwe)
+ Burns: "Teraz kiedy jestem najstarszym mieszkańcem Springfield, uświadomiłem sobie że nie jestem już młody"
Fajny odcineczek Fajnie że możemy poznać bliżej rezydencję Burnsa no i wszystkie sceny na jachcie też były bardzo git
Mam tylko pytanie: Czy to nie Jan Paweł II był w tej klinice? Tam obok Fidela Castro??
Plusy:
+Homer siada na jakimś facecie: "A Ty kim jesteś?", Facet: "Jestem wypełniacz miejsc"
+'Wypełniacz miejsc' siada na Dziadku Simpsonie, a Dziadek: "Ej, przecież ja jeszcze żyję"
+Britney Spears - IMO nie bardzo podobna, ale wyszła dość ładnie Kurczę, jak ona dziecinnie wtedy wyglądała... :]
+Najstarszy człowiek Springfield pomagający... wyskoczyć oknem podczas Wielkiego Kryzysu
+Homer zabierający dekorację myśląc że to nagroda
+Homer z tyłkiem utkniętym w obrazie
+Obraz gołego Burnsa
+Bart, Lisa i Homer jeżdżą po rezydencji - każdy z nich wykrzykuje kim jest, a Homer: "A ja jestem pijany!"
+Lisa: "Mamo, Bart robi głupie miny!... Albo tak mi się wydaje"
+Homer krzyczy przy stole
+Marge drapiąca się widelcem po tyłku
+Jan Paweł II i Fidel Castro w klinice - choć co do tego pierwszego to nie jestem pewien, ale chyba można wywnioskować że to on...
+Marge: "(...) i żadnych imprez charytatywnych!"
+Wessana twarz Burnsa podczas badań
+"Ogłaszam was mężem i krową"
+Probówki z małymi Burnsami i jedna ze Smithersem
+Walka małp z nożami
+Wzruszenie Homera: "Wprost nie umiem tego powiedzieć... CHCĂŠ BYĂ? BOGATY!!"
+najstarszy człowiek w Springfield przyjmuje kulę
+dziadek w dwa razy wstaje gdy Kent pyta o wiek
+Homer wynosi część dekoracji
+Homer z tyłkiem w obrazie
+mechaniczny stylista
+Homer jeździ kosiarką do trawy po domu Burnsa
+widelec do skrobania się po tyłku
+Bart pali cygaro
+igła przechodzi przez ramię Burnsa
+Burns zaklinowany w rezonansie
+kaktus na jachcie
+embriony Burnsa w formalinie
+małpia walka na noże
+Homer bije papugi
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 8:50 am
8/10
za imprezowy klimat i pomysł z pilnowaniem rezydencji Burnsa. Swoją drogą to dziwne, że Monty nie zdenerwował się stratą jachtu. Dobrego smaku dodaje obraz, który Marge namalowała w drugim (?) sezonie, na ścianie w rezydencji.
Nie jest to "10", końcówka jakaś taka od czapy, więc w sumie mógłbym dać "9", ale obniżam o jeszcze "1" za Britney - chronicznie nie znoszę (swoją drogą ładniej niż w Simpsonach nie wyglądała nigdy chyba )
A dużym plusem jest rozdanie nagród, a już skupienie Lenny'ego mistrzostwo świata (no i znów aluzja do wieku Flandersa - jakoś nikt nie zauważył )
aaa - i zbalansowane choroby Burnsa
Super odcinek Homer opiekujący się rezydencją widać też ma pełno szalonych pomysłów najbardziej mi się podobało koleś zapchaj miejsce, Homer chce ukraść nagrodę Marge, pomoce w samobójstwach, osłonięcie faceta przed kulami, Burns dostaje nagrodę, Homer tnie swoją konsole w elektrowni, Homer włamał się do barku Burnsa, pijany Homer na kosiarce jeździ po domu Burnsa, testy Burnsa u lekarza, Homer organizuje imprezkę na jachcie Burnsa, Moe odgania ludzi batem, Burns chory na wszystkie choroby a nawet te nieznane, walka małp, napad piratów, Homer próbuje ratować załogę i załamany Homer że nie jest bogaty
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum