Sezon: 11
Odcinek: 14
Nr produkcyjny: BABF10
Data emisji: 13.II.2000
Scenariusz: Ian Maxtone-Graham
Reżyseria: Jim Reardon
Gościnnie wystąpili: Shawn Colvin (jako Rachel Jordan)
Podczas zawodów samochodowych ginie Maude Flanders. Homer próbuje pomóc zrozpaczonemu Nedowi w tragedii i aranżuje kilka randek.
5/10
Raczej słaby odcinek...
+Pogrzeb Maude - salwy koszulkami
+Wyścigi
+Flanders na randach
- niedokończony wątek - na końcu spotyka piosenkarkę ale odcinek się kończy... mogli kontynuować wątek w kolejnym odcinku (Flanders spotyka ją dopiero w poźniejszym odcinku - nie pamiętam w którym sezonie).
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 11:17 pm
Hehe nie pamiętasz?? UUU
Jakby ktoś był ciekaw a też nie wiedział, kiedy Flanders znowu ją spotkał – S12 E19 I'm Goin' to Praiseland. Oba odcinki są bardzo fajne, mimo że uderzają w temat, który nie musi się wszystkim podobać, czyli śmierć Maude.
PS: Ja też chce koszulkę!!! :D
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 11:28 pm
Wątek główny odcinka może i nie należy do najciekawszych, ale za jeden żart ten odcinek powinien dostać co najmniej 5 punktów dodatkowo: niedźwiedź i plastikowy woreczek ! Po prostu mistrzostwo świata.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Lut 05, 2007 10:52 pm
Dziesiątka.
Trzeba mieć dużą odwagę, żeby napisać taki odcinek. Właśnie za tą odwagę jest ta ocena. Poruszyć trudny temat jakim jest śmierć bliskiej osoby w taki sposób to mistrzostwo. Twórcy serialu nie raz już udowodnili, że nie boja się ciężkich tematów. Dobry odcinek.
+scena z niedźwiedziem najlepsza
+parodia wyścigów samochodowych (zwłaszcza Homer w pitstopie)
+Homer płączący, gdy Marge zabroniła mu zachowywać się jak jerk
+"Dlaczego zaparkowałeś koło moich rodziców" - "To także moi rodzice"
9/10
Witam.
Wie ktoś może, w którym odcinku rodzice Milhousa sie rozstali? Musiał mi ten odcinek umknąć...Na pogrzebie Maud pokazane jest, że są jakby w separacji.
Pozdrawiam
Witam.
Wie ktoś może, w którym odcinku rodzice Milhousa sie rozstali? Musiał mi ten odcinek umknąć...Na pogrzebie Maud pokazane jest, że są jakby w separacji.
Pozdrawiam
To był odcinek [08x06] Milhouse Divided
A co do odcinka - 8/10 - Duży plus za odwagę poruszenia tak ciężkiego tematu
Fakt, odcinek przykuł mnie do monitora... Mi samemu zrobiło się też smutno...
Ale poza tym również się pośmiałem
Jednakże nie podobało mi się że na pogrzebie wystąpiły te cheerleaderki w samej bieliźnie Co z tego że w czarnej? Na pogrzebie to dla mnie niedopuszczalne - nawet na kreskówkach!
Plusy:
+Zgniatanie Homera w Couch Gagu
+Niedźwiedź załatwiający swoją potrzebę przy użyciu plastikowej torebki
+Papuga: "Pokaż cycki", Homer: "Marge, lepiej zrób co Ci każe!"
+Rodd i Todd: "Tatusiu możemy usiąść bliżej?", Ned: "Nic z tego - tu jesteśmy bezpieczni od wyzwisk rajdowców", a tu nagle Bart i Lisa się leją i wyzywają "Przesuń swój cholerny tyłek!", "Naskocz mi!"
+Homer na torze i zmienianie opon
+Koszulka Hibberta z Fordem odlewającym się na Chevroleta
+Lenny dostaje oponą
+Ralph na widok Homera: "Tatusiu, mamusia ma takie same piersi"
+Flanders bije Moe na stypie - OBłĂŠD!
+Biblijna gra video
+Homer całuje Neda
+Homer z kamieniami - szczególnie z tym jednym wielkim z nazwiskiem Flandersa
+Filmik o Nedzie, a szczególnie kod PIN Neda, goły Ned pod prysznicem i wyznania Wigguma na temat Neda oraz poród Marge
+Comic Book Guy wynoszący wszystkie filmy
+Edna i Ned
+Homer gadający o swojej "żonie" z Las Vegas... oraz o "żonie" Neda :]
+Ned wystawiający cierpliwość Boga na próbę a potem: "Przepraszam, przepraszam, przepraszam, przepraszam!"
+Jasper grający w kościele na łyżkach
+Piosenka religijna
+Napis na zderzaku: "Jeśli ten van się kołysze to znaczy, że modlę się w środku"
Minusy:
-Cheerleaderki na pogrzebie w skąpych strojach (mimo że czarne)
+wymiana kostek w samochodzie
+Homer w pit-stopie
+Lenny dostaje oponą
+Ralph mówi, że mama ma takie piersi jak Homer
+Maude dostaje koszulkami
+salwy koszulkowe
+Ned bije Moe
+Bart zjada litery z tortu
+Homer usypia Neda i całuje w czoło
+kamienie do rzucania z okna
+poród na kasecie
Generalnie odcinków już nie komentuję ale muszę napisać o tym co mi się w tym odcinku nie podobało. Mianowicie dowcip Barta ze zlizaniem liter z tortu i wyszło "Spoczywaj w sikach" no przy pogrzebie Franka Grimesa to jeszcze się śmiałem ale tutaj naprawdę uważam, że przegli pałę. I dziwne, że nikt o tym jeszcze nie napisał. Tylko mnie to oburzyło?
A mi się ten odcinek po prostu nie podobał. Mam wrażenie że w nowszych seriach są 2 ekipy, które tworzą odcinki: stara i młoda kadra. Niektórych odcinków po prostu nie da się oglądać, bo nie przypominają w ogóle starych dobrych Simpsonów! Zgadzam się z przedmówcą w kwestii epizodu z Bartem i literami na torcie. Byłam nie tylko zszokowana, ale także zniesmaczona i zbulwersowana! Daję temu odcinkowi 2/10!
Znacznie bardziej mi się podobał odcinek z Festiwalem Piwnym, po którym Moe robi sobie zabieg plastyczny (bodajże 2 odcinki dalej).
Pozdrawiam.
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 9:43 am
Mimo takiego tematu odcinek dobry. Spodobało mi się kilka scen (np. tor wyścigowy w środku lasu, publika zawiedziona brakiem kraks), lecz kilka mnie zezłościło (Bart i tort, cheerleaderki na pogrzebie z koszulkami). Lecz największy plus dla Homera, który chociaż próbował być miły dla Neda.
7/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum