The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 12, cards, house

12. House of Cards

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
40%
 40%  [ 2 ]
4
40%
 40%  [ 2 ]
5
20%
 20%  [ 1 ]
Głosowań: 5
Wszystkich Głosów: 5

Autor Wiadomość
kuba98  
Marge

Wysłany: Pon Cze 22, 2009 4:03 pm   12. House of Cards

Odcinek: 12
Nr produkcyjny: MG12
Data emisji: 25.X.1987

Bart próbuje ułożyć domek z kart...

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 11:49 am   

No, nawet mi się trochę zrobiło żal Barta, że na końcu nawet mu się nie udało... No ale cóż: "Life is life". Trochę mnie wkurzyła Lisa, kiedy na początku rozpraszała Barta. No proszę, bez przesady, może w latach '80 to kogoś bawiło, ale mnie się to wydaje co najmniej irytujące. Jedyne wyburzenie kart, które mi się podobało, to to, kiedy Bart wpuścił Lisę i Maggie do pokoju pod warunkiem, że nie będą wydawały żadnego odgłosu i wieża się zburzyła, kiedy Maggie cmoknęła smoczkiem :lol: . Przecudnie :wink: . No, ale mimo wszystko odcinek troszki przynudzał, wystawiam 3/5, ale to chyba bardziej z dobrego serca dla Simpsonów :wink:

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 9:31 pm   

5/5

No świetny odcinek nie powiem. Może 5 to troszkę naciągana ocena, no ale stawiam właśnie taką, bo 4 to z drugiej strony za mało. :P

Mnie akurat nie przeszkadzało to że Lisa rozprasza Barta przy budowie. Rozbroiło mnie to jej nagłe i głośne 'RELAX!'
Poza tym super były te jej rozjeżone włosy w 0:13 oraz to sarkastyczne "Very neat Bart". ;) Tak, nie przeszkadzało mi to, a wprost przeciwnie nawet mnie to wyjątkowo rozbawiło pomimo iż raczej nie przepadam za złośliwością Lisy wobec Barta. ;)
Fajne było też gdy wieża się rozpadła po cmoknięciu Maggie. O właśnie a co do niej - wypowiedziała tutaj swoje pierwsze słowo! :mrgreen: Tzn. żadne konkretne słowo to to nie było, tylko jakiś bełkot, ale mimo to śmiesznie i do tego słodko to zabrzmiało. :)

To co mogę zaliczyć do minusów to właściwie tylko subiektywne odczucie co końcówki, bo ja mam wrażenie jakby po słowach Lisy "Oh, forget it" miało się coś jeszcze dziać, a tymczasem nic nie było. Czuję taki jakby lekki niedosyt. Oglądając ten odcinek wielkokrotnie wcześniej na YT zawsze miałem wrażenie, że coś się jeszcze po owych słowach Lisy działo. Jakbym jeszcze Homera w tym odcinku ujrzał, no ale być może po prostu pomyliłem ten odcinek z jakimś innym.
Szkoda też trochę Barta, że praktycznie przez cały odcinek miał pecha, no ale bynajmniej nie zaniżam przez to oceny. :P

gacjan  
Profesor

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 4:41 pm   

ocena 2/5

w sumie bardzo sztampowy dowcip, sympatyczne, ale słabe

Gienio  
Bart

Wysłany: Czw Lip 16, 2009 10:09 pm   

Czwórka.

Znowu czwórka. Trzecia pod rząd. Wkurzał mnie trochę w tym odcinku pech Barta, no ale przez to było śmiesznie. Najśmieszniejsze sceny to rozwalenie wieży za pomocą cmoknięcia i "Zapomnij...". Tak to się nic szczególnego nie działo. Za ten pech obniżyłem ocenę.

BJS  
Lisa

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 12:48 pm   

Najlepszy moment to wtedy kiedy domek się rozwala :) , Lisie tak wydłużają się włosy :D , a Bart tak stęka "GHYYY!" :mrgreen: .

Odcinek jak na TUS rewelacyjny, 4/5.

MNDT1992  
Profesor

Wysłany: Sob Sie 08, 2009 1:50 pm   

Może w latach 80. to kogoś śmieszyło, ale dziś - nie bardzo. W każdym razie mnie. Dam 3/5 za:

+mówiącą Maggie
+wieżę rozwalającą się od smoczka Maggie
+ostatnią scenę
+fajnie wydłużyły się włosy Lisy w 13 sekundzie
-reszta
-Lisa trochę irytowała
-trochę sztampowy i nudny

Ronaldo  
Grampa

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 9:25 pm   

4/5
-rozpadająca się wieża na skutek cmoknięcia smoczkiem Maggie
-końcówka

olguiss  
Marge

Wysłany: Sob Mar 20, 2010 10:53 pm   

Ja daję 5. Mi się to przeszkadzanie nawet podobało.
+ Lisie najeżają się włosy
+ "Take it easy"- tak cichutko; no i potem "reeeLAX"
+ Musisz się nauczyć słuchać naszych rad
+ MAGGIE MÓWI
+ Maggie cmoka, a Bart pada na ziemię, jakby miał atak astmy
+ "Udało ci się! Co? O, zapomnij"
Wszystko to daje pełną piątkę. Tak nawiasem mówiąc nie wiem tylko czemu Bart wpuścił je do pokoju, jak mu się już udało zrobić domek. Chciał się pochwalić? Powinien wiedzieć, co za to grozi.

Homer  
Bart

Wysłany: Sro Lip 07, 2010 7:35 pm   

Nieco nudny odcinek, ponieważ chyba każdy wie żę jeśli ktoś buduje domek z kart nie mini chwila a on się zburzy :spi: . Wykonanie jest nawet dobre
+Maggie (smoczek) :lol2:
+Lisa (Burzenie domku)
Końcówka jest wspaniala! :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
MOJA OCENA TO 4,5/5 :jupi:

Odpowiedz do tematu