Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 6:16 pm [12x01] Treehouse of Horror XI
Sezon: 12
Odcinek: 01
Nr produkcyjny: BABF21
Data emisji: 01.XI.2000
Scenariusz: John Frink, Don Payne, Carolyn Omine, Rob LaZebnik
Reżyseria: Matthew Nastuk
Gościnnie wystąpili: (brak)
1) G-G-Ghost D-D-Dad - Homer przeczytał w horoskopie, że dzisiaj umrze. Jakimś cudem za każdym razem udaje mu się uniknąć śmierci aż do czasu feralnej kolacji gdzie zachłysnął się brokułą. Trafia w zaświaty gdzie dowiaduje się że ma 24 godziny na spełnienie dobrego uczynku aby trafić do nieba.
2) Scary Tales Can Come True - Domek Simpsonów zaczyna się rozpadać. Na dodatek Homer traci pracę przez co Marge nie jest w stanie wykarmić dzieci. Homer wpada na diabelski pomysł aby porzucić Barta i Lisę w lesie.
3) Night of the Dolphin - Rodzinka ogląda pokaz delfinów. Lisa uwalnia jednego z nich który ma na imię Snorky. Niestety niechcący wywołuje przy tym ich rewolucję.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 9:03 am
Ósemka.
Kolejny dobry odcinek na święto duchów. Wszystkie epizody trzymają równy poziom, no może trzeci jest odrobine gorszy od pozostałych.
Duży plus za sekwencje wydarzeń, które zakończyło zachłyśnięcie sie brokułem, a później kolejne zachłyśnięcie już jako duch. Homer jest obłędny w swojej głupocie.
Jak dla mnie to 10/10 bardzo lubię te odcinki hehe zawsze jest coś śmiesznego i irracjonalnego:) dobre sceny:
-śmierć Homera przez brokuły
-dr Hibbert przy trupie Homera hehe:)
-Homer w niebie
-Homer pomagający matce Skinnera "ona napewno by była drugim Hitlerem..."
-Bart i Lisa w lesie spotykający trupy swojego rodzeństwa
-Marge "co zrobiłeś mieliśmy ich sprzedać..."
-Bart i Lisa w domku z niedźwiedziami i Bart mieszający owsiankę hehe
-śmierć Złotowłosej
-Homer do połowy kurą heheehehehe
-delfiny atakujące miasto dobre
-delfin przemawiający na mównicy hehe
...
i wiele wiele więcej ten odcinek był naprawdę dobry
szczerze polecam
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 9:19 pm
Oj, słaby odcinek. Wydaje mi się, że z każdym kolejnym numerkiem Treehouse'y są coraz gorsze (z nielicznymi wyjątkami). Widać, że twórcom zaczyna brakować pomysłów...
Jako tako wypada jeszcze epizod 'G-G-Ghost D-D-Dad'. Ale reszta... nieciekawa.
-horoskopy
-zabity przez brokulke
-brama do nieba pod napieciem
-duch w duchu
-przenoszenie skinerowej
-koncowka
-'dopiero co wyzdrowialem z plagi'
-goldilocks (rewela!)
-zlotowlosa
-zaczarowany homer
-mmm.. ryba.. a to ja!
-'czy suzanne jest gotowa?' - prawie. daj jej 20 minut' (myslalem,ze zdechne)
-parodia uwolnic orke
-armia delfinow
-'zrobia wszystko by uciec z pracy'
-korek w delfinie
-koncowka
Pierwsza historyjka - 10/10 - najlepsza ze wszystkich!
+Homer atakowany przez różne przeciwności losu, a najlepsze jest zadrapanie się rogiem gazety
+Homer przed bramą niebios nabijający się z Flandersa że poszedł do nieba wcześniej niż on i wypinający na niego tyłek
+Święty Piotr w Simpsonowym stylu
+Brama niebios pod napięciem
Tutaj mi się przypomniał pewien odcinek Toma i Jerry'ego który miał dokładnie taką samą fabułę... tzn. podobną... Tom musiał uzyskać przebaczenie od Jerry'ego za to że go dręczył całe życie i miał na to tylko jedną godzinę...
+Duch Homera otruwa się brokułą i wyłazi z niego następny duch - Ta scena rozwaliła mnie na amen!!!! Groening to dopiero ma pomysły!!!
+Drugi duch Homera tłumaczący się u Św. Piotra, a Święty na to: 'no to zostały Ci tylko 23 godziny'
+Duch Homera przeprowadzający matkę Skinnera przez ulicę
+Duch Homera zjadający lody na których wszyscy się poślizgują
+Duch Homera próbujący nastraszyć Nelsona a ten go atakuje
+Duch Homera meldujący Świętemu Piotrowi o uratowaniu dziecka a ten "Sorry, nie patrzyłem", Homer: "Jak to! Przecież Ty widzisz wszystko!", Św. Piotr: "Mówisz o Świętym Mikołaju"
+Diabeł do Homera w piekle: "Cicho bądź, bo obudzisz Johna Wayne'a"
Druga historyjka - 7/10
Ciekawe połączenie dwóch klasycznych bajek - Złotowłosej i Jasia i Małgosi
+Homer wyrzucający dzieci do lasu i mówiący w ten sposób że w jego domu dzieci nie będą głodować
+trupy sobowtórów Barta i Lisy
+Atak niedźwiedzi na złotowłosą
+Wiedźma w domku ze słodyczy
+Homer włamujący się do domku w oryginalny sposób (teraz już wiem skąd nieniek1 ma ten avatar
+Homer zamieniony w rybo-osło-kurczaka; wrzucony do pieca mówi: "o...wędzona ryba... Zaraz... to przecież JA!"
+Wiedźma w piecu
+Chłopak wiedźmy
+Homer znoszący jajko
Trzecia historyjka - 4/10
Najsłabasza moim zdaniem ze wszystkich.
Na pewno nie spodobałaby się mojej dziewczynie która uwielbia delfiny, więc uznałaby to za profanację... ja zresztą też trochę to tak uznaję, bo ja też polubiłem bardzo delfiny dzięki niej
A fragment jak Lisa wypuszcza tego delfinka na wolność to chyba nawiązanie do odcinka sezonu 10 w którym Bart ocalił jaja ptaków które przyczyniły się do zagłady innych ptaków...
Podobało mi się z tego odcinka chyba tylko scena w której delfiny przybrawszy postacie rekinów osaczyły Lenny'ego w morzu
+pech Homer, (po przecytaniu horoskopu )
Shaggy napisał/a:
Ciekawe połączenie dwóch klasycznych bajek - Złotowłosej i Jasia i Małgosi
Popieram super historyjka Homer jedzący domek Baby Jagi
-niezbyt ciekawa ostatnia historyjka: Night of the Dolphin, mnie nie przypadła do gustu, trochę dziwna,
+Homer dostaje młotkiem w głowę
+dusza Homera dławi się brokułem
+Homer zrzuca na ziemie matkę Skinnera
+Złotowłosa zjedzona przez misie
+Homer wyrywa królewnie włosy
+George Kociołek przychodzi po czarownicę
+muzyka przy marszy delfinów
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 12:26 pm
Cóż.... Ten TOH raczej się nie wyróżnia ale stoi na dobrym poziomie. Sporo gagów i zwierząt . Pierwsza historia zaczyna się fajnie: Homer zacina się gazetą, i do tego później duch ducha Homera - Najlepsza scena odcinka. Do najlepszego fragmentu historii nr 2 zaliczam 'brata i siostrę' Barta i Lisy. Z kolei ostatnia historia wypada trochę słabiej na tle 2 pozostałych: nie mam tu ulubionej sceny.
Oceny:
Hist. 1: 8/10
Hist. 2: 7/10
Hist. 3: 6/10
Wychodzi siódemka
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 1:11 pm
Pierwsza historyjka jest dobra, wykorzystuje znany motyw filmowy, ale jest śmieszna. Najlepsze w niej było to, że Homer kilka razy ledwo uniknął wypadku, żeby zginąć poprzez zadławienie się brokułem.
Najbardziej podobała mi się druga część. Ta parodia bajek jest świetna, wymienię kilka fajnych momentów:
+Bart ugryziony przez szczura
+Homer: „żadne dziecko nie będzie głodowało w moim domu” i wyrzuca Barta i Lisę do lasu
+szkielety rodzeństwa
+Moe jako troll „Znowu za bardzo naciskałem, jestem taki samotny”
+Bart miesza owsiankę (myślałem, że jak Złotowłosa będzie jadł z trzeciej miski)
+Złotowłosa
+Homer próbuje ratować królewnę, ale wyrywa jej włosy
+Lisa: „Wiesz, że ona cię tuczy po to, żeby cię zjeść”, Bart: „I co poradzisz” i obsypuje się przyprawą
+lizak nośny
Trzecia historia jest najsłabsza. Początek jest parodią tanich horrorów- ta część nawet ujdzie. Ale delfiny wyganiające ludzi do morza, żeby znów zamieszkać na lądzie, nie podobało mi się to.
8/10 (była by dziewiątka, gdyby trzecia historia miała lepsze zakończenie)
okej - daję 10/10 - kiedyś nawróciłem się na odcinki horrorowe, to był jeden z tych lepszych, jak nie najlepszy
1: 10/10 - w sumie dycha, a i tak najsłabszy ze wszystkich - świetny motyw z dobrym uczynkiem - chociaż... jeszcze lepszy był początek jak Homer unikał śmierci, a zabił go brokuł
2: 10/10 - to już w ogóle jazda... ten bajkowy klimat. Rozwaliły mnie szkielety dwójki dzieci i Moe jako troll - i Joe Kociołek
3: 10/10 - surrealistyczne od początku do końca i ma to swój klimat i sens - dla mnie bomba
wyliczcie więc sami średnią
PS. TAK, PRZEJRZAłEM SWOJE OCENY - TO BYł NAJLEPSZY THOH
1.Historia jak dla mnie średnia podobało mi się w niej wąż gryzący Homera w ręke, śmierć Homera przez brokuła, próba pomocy matce Skinera i katusze w piekle 7.5/10
2.Historia najlepsz momenty dla mnie wyrzucenie Barta i Lisy do lasu, Moe troll, śmierć złotowłosej, chęć pożarcia Barta prze wiedźmę, chłopak wiedźmy i Homer kura 8/10
3.Historia jak dla mnie była dobra śmierć Lenyego, kapitana, Grandpy, Brocmana i Wiliego, walka ludzi z delfinami i wygnanie do morza 8.5/10
odcinkowi daje 8/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum