The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 12x04, lisa, treehugger

[12x04] Lisa the Treehugger

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
7%
 7%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
7%
 7%  [ 1 ]
6
23%
 23%  [ 3 ]
7
30%
 30%  [ 4 ]
8
15%
 15%  [ 2 ]
9
15%
 15%  [ 2 ]
10
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 4:32 pm   [12x04] Lisa the Treehugger

Sezon: 12
Odcinek: 04
Nr produkcyjny: CABF01
Data emisji: 19.XI.2000
Scenariusz: Matt Selman
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Joshua Jackson (Jesse Grass)

Lisa wstępuje do ruchu o nazwie "Najpierw Gleba" wypowiadając tym samym wojnę korporacjom produkującym zanieczyszczenia. Jest zauroczona przywódcą "Najpierw Gleba" Jesse`m.

1204.jpg
Plik ściągnięto 1483 raz(y) 11.07 KB

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Sob Lut 17, 2007 8:24 pm   

Ósemka.

Jak na odcinek z Lisą w roli głównej całkiem nieźle.żamieszanie związane ze ,,śmiercią" Lisy to całkiem udana historia.

Najlepszy gag: sunący pal.

Willy  
Sponsor

Wysłany: Nie Mar 18, 2007 1:06 pm   

6/10 jak dla mnie to ten odcinek był całkiem nudny jak zresztą wszystkie odcinki z Lisą w roli głównej dobre sceny:
-Bart rozwieszający ulotki
-Lisa oglądająca sytuację w domu przez lornetkę
-malowanie jajek i ubieranie choinki hehe
-fryzjer hehe

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Wto Mar 27, 2007 4:34 pm   

+Marge "pomagająca" w problemie 200$ na nową konsolę - piosenką :D
+Bart i ulotki
+krowi protest, Homer: krowy upomniały się o swoje :D
+taniec Teksańczyka
+Maggie budząca Lisę
+krzesło elektryczne na baterie słoneczne

9/10

cookie-rolo  
Grampa

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 6:35 pm   

-trening w rozwieszaniu ulotek
-bart ninja
-'lubie chronic srodowisko. moje motto to mmmmmmm... paczek'
-aukcja drzew
-'poptrz na tych uchodzcow. moze by sie usmiechneli?'
-krzeslo elektryczne na baterie sloneczne

7/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Czw Paź 25, 2007 4:44 pm   

9/10

Nieźle zakręcony odcinek...
Początkowo pomyślałem sobie że Lisa jako protestująca znowu wypadnie blado albo wręcz denerwująco... ale jak usłyszałem że ma zamieszkać na drzewie by go nie ścięto to już się o wiele pozytywniej nastawiłem :lol: No i się nie zawiodłem! :mrgreen: Cały odcinek był bardzo zabawny, Lisa mnie prawie niczym nie wkurzyła, aczkolwiek w pewnych momentach czułem, że ona podejmuje się tej misji chyba raczej ze względu na Jesse'a a nie z racji swoich pro-ekologicznych przekonań :P Parę razy dawała to po sobie poznać ;)
No a ze śmiercią Lisy było naprawdę niezłe zamieszanie! :mrgreen:

Plusy:

+Teletubisiowaci Simpsonowie w Couch Gagu
+Palenie konsoli
+Homer: "Przykro mi synu, ale żeby zarobić, musisz znaleźć pracę tak jak Twój stary!"
+Bart z ulotkami u Moe
+Psy Burnsa z ulotkami
+Bart jako ninja rozwieszający ulotki
+Lisa zauroczona Jessem - heh jaka ona głupiutka :mrgreen: (Edit by Shaggy dnia 07.07.2008r.: Na początku byłem tym faktem zgorszony, ale po oglądnięciu odcinka za którymś tam razem zdołałem się do tego przekonać jak i do samego Jesse'a :P Nie żeby mi jakoś zaimponował tylko teraz po prostu nic już do niego nie mam ;) )
+Homer w limuzynie Krusty'ego
+Homer: "Marge, Lisa będzie ćpać w naszej kryjówce" (Swoją drogą to nawet chciałbym bardzo zobaczyć taki odcinek... :twisted: )
+Widok z sekwoi na St. Louis, Paryż i jeszcze jakieś miasto
+Patent z liną przymocowaną do Lisy i drzewa
+Lisa mieszkająca na drzewie
+Lisa czytająca kartkę od Barta i dziękująca za prezent od niego - to było takie słodkie! :mrgreen:
+Lisa widzi przez zasłony Barta i Homera - myśli że się przytulają i robi się jej smutno... a tymczasem Homer dusi Barta :lol:
+Homer do gościa z "Najpierw Gleba": "Słuchałbym Ciebie, ale właśnie zatonąłem w Twoich oczach" :lol: - OBłĂŠD!
+Homer i Bart śpią w pozycji duszącej :lol:
+Lisa przebrana za Maggie
+Zamieszanie związane ze śmiercią Lisy
+Lisa na nagraniu zmuszona przez Homera: "Panie Moe, chciałabym aby wsadził se Pan w spodnie marynowane cebulki" - niezłe, choć wolałbym aby Lisa sama coś takiego wymyśliła :P
+Tocząca się kłoda z Lisą
+Snake na krześle elektrycznym zasilanym bateriami słonecznymi: "Dalibyście mi chociaż jakąś gąbkę do zmoczenia?"
+Wszystkie sceny z teksańczykiem

Minusy:

-Bart przed Skinnerem nie przejmujący się śmiercią Lisy - albo brak czułości dla siostry, albo on po prostu wiedział o tym, że nie umarła... jeśli było to drugie to cofam to co powiedziałem.
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Pon Lip 07, 2008 8:38 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Sob Maj 10, 2008 10:36 pm   

+Bart prosi Homera o pieniądze
+Bart zawiesza menu na stojaku
+całe miasto w ulotkach
+grochozooka
+Jesse nie je nic co rzuca cień
+Bart zawiesza skarpety na prezenty a Homer maluje pisanki
+Homer woła Neda
+Bart rozmawia ze Skinnerem
+kaseta nagrana dla Moe
+bóbr wyciąga ogon spod opony
+Snake na krześle elektrycznym zasilanym bateriami słonecznymi

9/10

Scav  
Homer

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 2:51 pm   

Kolejny dobry odcinek ale nie rewelacyjny. Jak dla mnie ocenę zaniża motyw miłosny - Lisa znowu się zakochuje i a koleś ma ja głęboko w 4 literach (nawet imienia nie może zapamiętać :p). Twórcy nabijają sie z wegetarian - tekst w stylu 'jestem weganem 5 stopnia, nie jem nic co rzuca cień' mnie po prostu rozwalił :D Odcinek ratują dobre gagi - np. scena gdy bart rozwiesza ulotki w kostiumie ninja świetnie pasuje do muzyki (a raczej muzyka do sceny), reakcja Homera widzącego krowy na dachu Krusty Burgera, to jak szybko teksańczyk zmienia swoje szlachetne postanowienie by tylko zarobić :p oraz podróż pnia po całych stanach.

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Pią Lip 18, 2008 11:25 am   

Odcinek niestety przeciętny, niczym się nie wyróżniający. Tak jak Scav, zaniżam ocenę przez ten wątek miłosny. Lecz sama fabuła (w połączeniu ze wspomnianym wątku) dość dziwna... Było kilka lepszych gagów jak Bart z menu latający po mieście, czy tekst Jesse'ego o tym, że nie je nic co rzuca cień. Do tego Snake na krześle elektrycznym na energię słoneczną: to mnie omal nie zwaliło z krzesła :lol2: .Lecz kolejny minus za to, że Homer chciał za wszelką cenę zachować w tajemnicy to, że jego córka żyje. I jeszcze wykorzystywał fakt śmierci do różnych 'przywilejów' :weird:

Wystawiam 6.

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Krusty  
Maggie

Wysłany: Sob Paź 04, 2008 3:38 pm   

Najlepszy tekst tego odcinak: Jestem weganinem piątego stopnia, nie jem niczego co rzuca cień.

Lubie odcinki kpiące z postępowych ideałów lisy, czy z ochrony środowiska. Ten odcinek nie jest jakiś powalający ale zabawny jest tak na powiedzmy 7.

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pon Maj 11, 2009 9:09 pm   

OCENA: 5/10

Dziwny odcinek... W sumie wydawało się że będzie to kolejny do bólu chamski i poprawny politycznie odcinek jak potworek o nazwie "Lisa the Vegetarian", albo i gorszy...
I byłoby tak (z jednym tylko fajnym hasłem o weganach) gdyby nie motyw Lisy na drzewie i - przede wszystkim - śmierci Lisy

Ale szału ni ma

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 10:18 am   

Całkiem dobry odcinek Lisa niby znów chciała ochrony środowiska tylko teraz miała dodatkowy powód najbardziej mi się podobało piosenka paląca się konsola, Marge dla Barta, propozycja Homera dla Barta jeśli chodzi o pieniądze, Bart ninja, Homer myśli że krowy się buntują, Lisa mieszka na drzewie, Lisa myśli że Bart i Homer się przytulają, nagranie dla Moe od Lisy, pień który niszczy fabryki trucicieli środowiska i Snake na krześle elektrycznym napędzanym energią słoneczną
ogólnie daje 8/10

Odpowiedz do tematu