Wysłany: Sob Lut 18, 2006 11:54 pm [13x04] A Hunka Hunka Burns in Love
Sezon: 13
Odcinek: 04
Nr produkcyjny: CABF18
Data emisji: 02.XII.2001
Scenariusz: John Swartzwelder
Reżyseria: Lance Kramer
Gościnnie wystąpili: Julia Louis-Dreyfus (jako Gloria), George Takei (jako kelner)
Burns dostaje ciasteczko z przepowiednią, że się zakocha. I zakochuje się w policjantce. Homer pomaga mu na randkach.
13x04.jpg
Plik ściągnięto 2364 raz(y) 9.91 KB
sachen [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 10:21 pm
Musze poczekać z oceną czy ten odcinek jest najlepszy z sezonu 13. Fajna fabuła i smakowite gagi
Dycha.
Genialne gagi, wspaniały pomysł. Do zobaczenia tego odcinka nie lubiłam Burnsa. A po zobaczeniu... poczułam do niego sympatię. Jest tu przedstawiony zupełnie inaczej niż w innych odcinkach.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 10:34 pm
Ósemka.
Całkiem niezły odcinek, dobra fabuła, sporo fajnych gagów. Jedyny minus, który mnie wkurza to powtarzajaca się nieścisłość: w niektórych odcinkach Burns nie zna Homera, w innych , jak w tym zna go i powierza mu swoje sekrety. Jest to trochę podobne do relacji między Bartem a Krustym i może denerwować niekonsekwencją. Bez tego szczególu odcinek jest O.K.
8/10 odcinek dość fajny chociaż mógłbyć lepszy:) dobre sceny:
-Homer po zażyciu magicznego środka Marge "...mam nadzieję że dzieci nie słyszały..."
-Burns "...połóż ręke na kolanie..."
-Homer z ciastem hehe
-Snake bijący Homera
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 4:51 pm
Fajny odcinek, pokazujący, że Monty Burns też może okazac uczucia. Dużo genialnych scen:
+przepowiednie Homera
+Burns znajdujący przepowiednię znajdziesz rawdziwą miłość, a Smithers: jesteśmy tu tylko my
+bar ze striptizem (Smithersowi się nie podobało )
+afrodyzjak
+Snake. pistolet: jest, torba z oznaczeniem dolara: jest
+dziewczyna wyciągająca Monty'ego z płonącego domu
9/10
-woody allen
-gostek z monopoly
-'nude female fire station'
-'mam nadzieje,ze dzieci nas nie slyszaly'
-burns ratujacy ukochana
Okropnie nudny odcinek - mógłbym postawić niżej ale jako że to Burns w roli głównej i to w dość nowej sytuacji zawyżam do trójki ale tylko tyle
A ta Gloria to jakaś taka... ech, nieładna że tak powiem...
Plusy:
+Bart: "Poproszę tyłek z rekina z sosem z tyłka"
+Smithers osaczony przez tancerki w nocnym klubie
+Burns udający pieska przed Glorią
+Gloria: "Przy Tobie czuję się bezpieczna, to tak jak randka z moim bratem!"
+Burns gadający ze swoim mózgiem
+Homer z plackiem
+Homer niesie Burnsa, który niesie Glorię
+Homer z Marge pod wpływem tego środka co se wstrzykiwał Burns
+Homer lub Marge: "Mam nadzieję, że dzieci tego nie słyszały...", a tu Flanders: "łAł!"
+Sceny w których Burns i Gloria balują - kręci się przy nich Homer
+Snake: "Wyrzuciłem Cię z wozu, bo gliny nas ścigały i trzeba było odciążyć czymś wóz!"
+Pistolet z bitą śmietaną w wyobraźni Homera
+Wiggum: "'Samochodu nie ma?' To wiemy, ale gdzie on jest?!"
+Płonący Homer
+Wiggum: "Panie Burns, to niebezpieczne by ją ratować, ale mam siostrę, która Ci się spodoba"
+Gloria wynosi Burnsa z płonącej chaty
+Gloria najpierw narzeka na Snake'a a potem lgnie do niego
Minusy:
-Ta cała Gloria była po prostu brzydka!
+Homer i Burns przybijają piątkę
+zachowanie Homera po afrodyzjaku
+Homer niesie Burnsa i jego narzeczona do sypialni
+ Gloria wyciąga Burnsa z płonącego budynku
+ Homer po afrodyzjaku
+ Homer z plackiem
+ Smithers i Burns w klubie nocnym
+ Homer przybija piątkę Burnsowi
+ Burns zakochany
+ pomagający mu Homer
+ elektrowstrząsy, "jedzenie" makaronu, "połóż moją rękę na jej kolanie"
+ afrodyzjak ("wow")
+ wynoszenie z budynku
+ "jeżeli nie mówię za głośno albo nie pokaże tego telewizja..."
+ przybijanie piątki
+ Smithers i Burns w barze
+ ciasteczka z wróżbą
- Gloria wybrzydza na Snake'a a później do niej wraca
- Burns nagle pała niesamowitą sympatią do Homera, pamięta jego imię itp - średnio pasuje względem wcześniejszych relacji
wow! takie odcinki lubię. Burns w roli głównej i bardziej ludzkiej, dla odmiany Gloria jest tutaj idiotką, która woli degenerata (bo to ona jedyna, jest taka?). Świetne gagi, a już Homer pomagający Burnsowi na randce to creme de la creme. Zresztą - tak jak i reakcja Barta, Lisy i Flandersa na sex Homera i Marge
Super odcinek fajnie czasem zobaczyć taką postać jak Burns z zupełnie innym zachowaniem najbardziej mi się podobało prawdziwy smok, Homer wymyśla próby, przepowiednia z ciastka Burnsa i reakcja Smithersa, Burns i Smithers w klubie ze striptizem, Homer pomagający Burnsowi przy rankach, Homer po specyfiku Burnsa, Snake zabiera Homera, Burns wlatuje do palącego się domu i Gloria ratuje Burnsa
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum