Wysłany: Sob Mar 25, 2006 3:05 pm [13x10] Half-Decent Proposal
Sezon: 13
Odcinek: 10
Nr produkcyjny: DABF04
Data emisji: 10.II.2002
Scenariusz: Tim Long
Reżyseria: Lauren MacMullan
Gościnnie wystąpili: Jon Lovitz (jako Artie Ziff)
Chrapanie Homera wywołuje bezsenność Marge. Ale operacyjne zoperowanie tego jest bardzo drogie. Były chłopak Marge, Artie Ziff, ofiarowuje Simpsonom mnóstwo pieniędzy za weekend spędzony z nią. Czy Marge się zgodzi?
1310.jpg
Plik ściągnięto 2029 raz(y) 11.38 KB
sachen [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 2:37 pm
kolejny odcinek na może być. nie za bardzo lubie epizody z marge w roli glownej.
-couch gag
-"jeżeli marge wyjdzie za artiego to nigdy sie nie urodze"
-dziwna historia podpalenia szybu
5/10
Pavcio [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 12:32 am
Szczerze mówiąc myślałem, że wynajmą doktora Nicka. Ale cóż całkiem śmieszny odcinek. Mi się podobała historia zapalenia szybu...
7/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 6:10 pm
Ósemka.
Jak na odcinek z Marge w roli głównej jest bardzo dobrze. Fajna fabuła, całkiem niezłe gagi - najlepszy jest co prawda związany z Homerem: -"jeżeli Marge wyjdzie za Artiego to nigdy sie nie urodze". Nie patrząc na tytuł też myślałem,że skorzystaja z pomocy Dr. Nicka.
8/10 dość fajny odcinek, choć motyw z Artim mi się nie podoba dobre sceny:
-Patty i Selma "to jest jak u nas w domu" "muszą tu mieć ukrytą kamerę"
-bal maturalny
-Homer "...a ja znowu jestem sam"
Odcinek został przeze mnie zapamiętany jako dość fajny, choć nie za bardzo lubię tego całego Artiego... Za bardzo się narzuca Marge, zresztą nie pierwszy to już raz
Ale jego wynalazek na samym końcu był bardzo bardzo git
Plusy:
+Piosenka z tekstem "Dream Dream Dream..." na samym początku odcinka (którą dość dobrze znam, ale niestety nie znam jej tytułu ani wykonawcy...)
+Homer chrapiący oczami
+Dr Hibbert rozwalający skrzynki na listy
+Niewyspana Marge za kierownicą przyciska klaskson i krzyczy: "JA OTWORZĂŠ!" no i wyskakuje z samochodu... Bart do Lisy i Milhouse'a: "Do pedałów! Już!" no i konwersacja Lisy i Milhouse'a przy pedałowaniu :]
+Babski wieczór u Pati i Selmy - jedna z nich zdejmuje stanik
+Piosenka modemowa Artiego
+Mail do Artiego napisany przez Selmę i wysłany przez nią
+Gadżety Marge'owate Artiego
+Homer: "Poślubić Marge to jak poślubić najlepszego kumpla co daje pomacać swoje piersi"
+Kapitan McCallister: "Dobra robota Artie... ups sorry miało być Arrrrrrrrtie!"
+Homer podający powód dla drugiej operacji - jego dziwaczne wygibasy w łóżku
+Homer chrapiący na jawie
+Napis Homera z kamyków: "Nie zdejmuj ubrania!"
+Springfieldczycy przebrani na balu w stylu lat 70-tych
+Homer kopie pomnik Artiego
+Homer: "O nie! Jeśli Marge wyjdzie za Artiego to nigdy się nie urodzę!"
+Breakdance w wykonaniu Artiego
+Moe: "Tak Homer... zwal wszystko na mnie, że Marge Cię rzuciła!"
+Scena z Baronem von Całusem, którego wymyśliła Marge
+Homer na filmiku: "Dzieci zostawię u Pati i Selmy", Bart zza kamery: "Pati i Selmy?!", Homer atakuje Barta i go dusi, a kamera to kręci
+Góra CarlMore wyrzeźbiona przez Lenny'ego (tak IMO odnoszę wrażenie, że on to chyba czuje coś do Carla... )
+Gościu z hakiem zamiast głowy
+Lenny: "Najlepiej jak dostaniemy pracę przy toalecie!"
+Płonące mrówki, płonąca ropa i płonący szyb
+Homer: "Fajnie! Nie mogę wziąć pieniędzy od Artiego, nie mogę wydrukować se pieniędzy i nie mogę na nie uczciwie nawet zarobić! Może po prostu położę się tu na ziemi i umrę?!"
+Muzyczka Sweet Dreams
+Kamera w wynalazku Artiego podglądająca Marge
Chrapanie... tak, to jest problem
Ale za to nie dałbym "10". Pierwsza dziesiątkowa rzecz pojawiła się na balu - jak wyglądał Willy i Flanders - odlot! (swoją drogą Luanne van Houten za pójście z Kirkiem musiała dostać jakąś dodatkową gratyfikację )
No i końcówka, Lenny i jego miłość do Carla rozbraja.
Scena z mrówkami należy moim zdaniem do bardzo wstrząsających, świetnie zrobiona.
Średni odcinek myślałem że odcinek będzie ciekawszy i bardziej opierał się na problemie Homera najbardziej mi się podobało chrapanie Homera, Marge wyskakująca z samochodu, Dr Hibert niszczy skrzynki, Homer myśli uważa że jeśli Marge wyjdzie za Artiego to on się nie urodzi, Barta duszony przy kamerze, góra Carla, kolesie po wypadkach z szybami, paląca się mrówka, uratowany Homer i wynalazek Artiego
ogólnie daje 6/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum