Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 7:28 pm [13x13] The Old Man and the Key
Sezon: 13
Odcinek: 13
Nr produkcyjny: DABF09
Data emisji: 10.III.2002
Scenariusz: Jon Vitti
Reżyseria: Lance Kramer
Gościnnie wystąpili: Olympia Dukakis (jako Zelda), Bill Saluga (jako Ray Jay Johnson)
W życiu Dziadka pojawia się nowa kobieta - Abe postanowia jej zaimponować samochodem Homera. Niestety ukochana jedzie na wycieczke z młodszym facetem. Dziadek nie daje za wygraną i wraz z Bartem rusza w pościg.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 9:44 pm
Szóstka.
Smętnie, chociaż miejscami całkiem śmiesznie. Odcinek zapowiadał się całkiem nieźle, ale jako całość nie zachwyca. Poprzedni odcinek o podobnej tematyce, [02x17] Old Money był o niebo lepszy. Porównując te odcinki ten nie zasługuje na wyższą ocenę.
9/10 mi się bardzo podobało w szczególności "wyścig śmierci" hehe inne dobre sceny:
-wieść o śmierci
-Homer "nawet nie dożył wieku w którym był by warzywem"
-akcja w sklepie
-Abraham "Lisie wszystko wolno"
-Homer "to ma być muzyka"
A co mi tam - nie będę się litował... Do tej pory nie miałem serca stawiać jedynek tak kultowemu serialowi ale dosyć tego!!!
Z czasem muszą przyjść te najgorsze odcinki w historii!!
A ten się do takich właśnie zalicza!
Ogólnie odcinki Simpsonów w których starsi ludzie się w kimś zakochują są nudne...
Ten odcinek choć miał trochę śmiesznych scen i tekstów to jednak miał więcej minusów... tzn. mało minusów ale takich bardzo poważnych co sprawiło że odcinek jest gorszy niż lepszy... I gagi niestety ale nie ratują oceny odcinka Same w sobie wydzielone z odcinka są nawet ok, ale ja coś czuję że szybko o nich zapomnę
Ogólnie to w tym odcinku przeważnie wiało nudą...
Plusy:
+żart telefoniczny Abe'a o swojej śmierci
+Homer: "Nawet nie dożył bycia warzywem!"
+Homer: "On nigdy nie dowie się co do niego czułem...", Marge: "On doskonale wiedział, że go kochasz", Homer: "Ale nie wie że się w nim ZAKOCHAłEM!"
+Bart i Lisa ściągający skórę Abe'owi
+"Wyluzowani" śpiączkowcy
+Abe udaje martwego gdy Homer mu czegoś odmawia
+Wiggum: "Czy wiesz Lou, że ci starzy są utrzymywani przy życiu dzięki organom z młodych ludzi, których przejechali?"
+Muzyczka z Popey'a
+Lista Abe'a z zakupami dla dziecka i ze zdjęciem Homera
+Ludzie nabijający się u Apu z Abe'a: "Chicken, chicken, chicken!"
+Pościg oraz sceny ze spadającym autem
+Kraksa tuż przed hamakiem z Homerem
+Tabliczka z napisem "Zakaz cierpienia"
+Itchy & Scratchy w radio
+Homer widząc Neda i dzieciaki wsiadających do autobusu: "Poczekamy na następny"
+Abe pokazuje jakiemuś gościowi jego nekrolog i ten zamienia się w popiół
Minusy:
-Zelda
-Cały wątek miłosny z Abe'em i Zeldą
-Gościu próbujący odbić Zeldę
-Gang z Kwik-E-Marketu
-Przedstawienie w Bronston
-Stara baba na tym przedstawieniu
+gość się chwali, że ma podnośnik do wózków inwalidzkich w samochodzie
+dziadek kładzie się na podłodze i mówi, że jest martwy
+dziadek ssie swoje zęby
+Jasper ze złamaną brodą
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 4:32 pm
5/10
Słabizna. Jak już napisał Shaggy, tego typu fabuły są kiepskie. Do tego sporo minusów: gang z Kwik-E-Martu to wręcz żenada. Wystawiam 5, a nie 1 dlatego, że mimo wszystko ten odcinek jest w miarę śmieszny: śpiączkowcy, zdjęcie Abe'a na prawie jazdy i złamana broda Jaspera uratowały ocenę.
cóż... wielkie to nie było. właściwie poza sceną z besztem Homera i Marge dla Dziadka i krótkim dialogiem Lou z Wiggumem nie było tu wiele fajnego. Nie był to jednak "worst episode ever" tylko po prostu do bólu przeciętny odcinek.
Średni odcinek bardzo często przynudzał ten odcinek ale parę gagów jak zawsze się znalazło najbardziej mi się podobało załamana rodzina na wiadomość o śmierci Abrahama, naciągnięta skóra Abe'a, wypadek z akwaria Abe'a, wyścig śmierci, znaki włóczęgów i koleś zmieniający się w pył po swoim nekrologu
ogólnie daje 6/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum