Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 7:29 pm [13x15] Blame it on Lisa
Sezon: 13
Odcinek: 15
Nr produkcyjny: DABF10
Data emisji: 31.III.2002
Scenariusz: Bob Bendetson
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: (brak)
Lisa sponsoruje sierociniec w południowej Ameryce. Kiedy okazuje się, że dziecko znikło, cała rodzina wyrusza do Brazylii.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 9:06 pm
Siódemka.
Odcinek jest sporo lepszy od odcinka z poprzedniego sezonu, w ktorym rodzinka była w Afryce. Tyrazem fabuła jest lepsza, chociaż pomysł, że rodzina leci do Brazylii szukać chłopca jest sporo naciągany. Całe szczęście przygody w Rio są sporo ciekawsze niż w Afryce.
Duży plus za spacer Barta i Homera po plaży.
9/10 bardzo fajny odcinek:) dobre sceny:
-programy dla dzieci w Rio
-nowe buty
-małpy i drzwi hehe
-Bart "tak chcę zobaczyć małpy"
-parada:)
-wszystkie sceny Homera z zakładnikami:)
Wysłany: Sob Mar 31, 2007 1:50 pm
Bardzo mi się podobał, rzeczywiście o niebo lepszy od odcinka w Afryce. 9/10
+Lisa: Dlaczego musisz walczyc z każdą organizacją? Homer: Mówiłem ci - mam za dużo wolnego czasu
+czerwony kabelek. aaaaa. moze zielony. aaa. moze znowu czerwony. aaaa. a moze czerwony. aaaa hehe
+dzięki tobie mamy drzwi w sierocińcu. teraz małpy nie mogą mnie pogryźć
+brazylijski program dla dzieci
+przejście Homera po plaży
+Homer i porywacze - majstersztyk
+karnawał
Była Australia, były Indie, Afryka, Tokio, Hollywood, Waszyngton, Włochy... a teraz jeszcze Brazylia... Powoli to się robi już nudne... Heh... Simpsonowie to już niedługo cały świat objadą wzdłuż i wszerz
W dodatku miałem nadzieję, że będzie jakiś wątek miłosny z Lisą i Ronaldo... że któreś z nich się w sobie zakocha... a IMO oni by do siebie pasowali Ronaldo w końcu nie jest kolejnym casanowatym przystojniaczkiem dużo starszym od Lisy, w których Lisie zdarzało się zakochiwać (a takie sceny mnie niestety obrzydzały)
Plusy:
+"Odetnę Wam telefon!", Homer: "Odetnę Ci kucyka!"
+Homer na słupie
+Homer: "Lisa?! Ty, którą obaj lubimy?!"
+Małpy atakujące Ronaldo
+Homer: "Simpsonowie jadą na Antarktydę!... W przyszłym roku "
+Homer do Lisy: "Więc gorący śnieg pada w górę?! SUPER!"
+Pilot gej
+Boye hotelowe grające walizkami w piłkę nożną oraz Homer próbujący ich naśladować
+Program dla dzieci, który ogląda Bart
+Homer o szczurach: "U... wyglądają jak żelki!"
+Homer dźga mieczem kelnera
+Spacer po plaży i Homer w podwójnych kąpielówkach
+Bart: "Skąd Pani wiedziała o Ronaldo?", "Nie wiedziałam... Odwracam tylko Twoją uwagę od okradających Cię dzieci!"
+Porwanie Homera
+Moe: "Homer potrzebuję od Ciebie 50 kawałków... A i nie! To ja poprosiłem Cię pierwszy!"
+Lisa dająca się porwać tańcowi
+Ronaldo: "Ponieważ nie mam rodziców, nikt mi nie może ukraść tych pieniędzy"
+Spadająca kolejka z Simpsonami
+Bart we wnętrzu węża
+Homer siada na zakonnicy
+znikające kąpielówki Homera
+Homer je ziemie
+Bart połknięty przez węża
Super odcinek no podróż do Brazylii wyszła o wile lepiej niż do Afryki najbardziej mi się podobało Homer grozi odcięciem kucyka, Homer grzebie przy kablach, ochrona przed małpami dzięki Lisię, wyjazd do Brazylii, ludzie grający w nogę wszystkim co jest pod ręką, Bart ogląda program dla dzieci, Homer próbuje lecieć na zakonnicy, spacer Homera po plaży, reakcja Homera na to że został porwany, policjant myśli że Marge go podrywa i reakcja policjanta na postrzelonego gościa, Homer próbuje wyciągnąć okup od ludzi, uwolniony Homer, album ze zdjęciami porywaczy i Homera i Bart w wężu
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum