Wysłany: Pią Lut 17, 2006 1:20 pm [14x04] Large Marge
Sezon: 14
Odcinek: 04
Nr produkcyjny: DABF18
Data emisji: 24.XI.2002
Scenariusz: Ian Maxtone-Graham
Reżyseria: Jim Reardon
Gościnnie wystąpili: Burt Ward (jako Robin), Adam West (jako Batman), The Baha Men
Marge idzie na zabieg odsysania tłuszczu, gdzie omyłkowo powiększają jej biust. Jak się okazuje, ma to duży wpływ na zachowanie się mężczyzn w stosunku do niej.
+byli prezydenci budują domy dla bezdomnych
+El Homo
+Homer pokazuje jak Marge rodziła Barta
+Hoo,Hah,Hee
+spray do zastrzymywania karuzel
+Marge z wszczepionymi implantami
+Milhouse na karuzeli
+pan Teenee na wolności
8/10
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 1:21 pm
Ósemka.
Niezłe, niezłe...
Pomysł na fabułę odcinka jest przezabawny. Całe szczęście, że realizacja nie odstaje poziomem, przez co odcinek jest bardzo dobry - szczególnie jak na odcinek z Marge w roli głównej.
Niezły motyw
Mógłbym dać nieco wyżej, ale ponieważ to odcinek z Marge w roli głównej która dla mnie jest średnia to tylko siódemka
Plusy:
+Program dokumentalny o wyborach prezydenckich oraz zakłady Lisy i Homera - te... tak wogóle to ja sobie dzięki temu przypomniałem, kto wygrał wtedy te wybory, bo już mi z głowy to jakiś czas temu wyleciało... Chwała temu filmikowi
+Bush, Carter i Clinton leją się na budowie - najlepsze było jak Bush rozciągał Carterowi dziurki w nosie młotkiem
+Napis 'El Homo'
+Sztuczna obrączka
+Piosenka 'Who let the milkcows"
+Maggie zatyka uszy smoczkami
+Homer pokazuje jak Marge rodziła Barta - OBłĂŠD!
+Bush piłuje głowę Clintona
+Jaszczurki pomiędzy podłogą a sufitem u Simpsonów - heh... zawsze jak robią ujęcie na to miejsce to tam zawsze jest coś ciekawego ukrytego
+Krusty w filmie z Batmanem
+Kręcenie na karuzeli
+Manjula: "Marge! Spójrz no na ten tłuszcz!"
+Duży biust Marge i wszystkie sceny w których Marge miała przez to kłopoty, np. jak chciała przytulić Maggie
+Marge: "Przyprowadzę tu swojego męża żeby sobie na panu popraktykował!"
+Kręcenie Milhouse'a - karuzela odrywa się od podłoża
+Milhouse dewastuje amerykańską flagę
+Skinner: "No więc Krusty pozna mój gniew!"
+Generał do Milhouse'a: "Zamknij rzygaczkę!"
+Helen Lovejoy do Krusty'ego: "Przestań psuć nasze dzieci!"
+Krusty w śmietniku
+Homer obmacowuje piersi Marge
+Homary gapiące się na biust Marge
+Przeżuwacz
+Spaghetti w śmietanie
+Piosenka
+Marge jako modelka
+Carl: "Nigdy nie wytrzymałem dłużej patrząc na Lenny'ego"
+Moe do Marge: "Nie radziłbym Ci jeść tych orzeszków bo są wyplute"
+Milhouse do Marge: "Moja mama zabrania mi się na panią patrzeć"
+Gapia za oknem w kuchni Simpsonów
+Uśmiech Marge
+Ktoś z publiczności o Marge: "Chciałbym 89% Ciebie!"
+Lisa: "Proszę przestać traktować moją mamę jak przedmiot!", Ktoś: "Przestanę za chwilę... JESTEŚ PRZEDMIOTEM!"
+Homer pożarty przez słonia
+Marge pokazuje biust, Krusty na ten widok wypowiada właściwe słowo i ratuje sytuację - no no, ale to wszystko było sprytnie zaplanowane
Minusy:
-Szkoda że nie było żadnej sceny z Ralphem i Marge - jestem ciekaw co on powiedziałby o piersiach Marge bo on zawsze śmieszne teksty od rzeczy odwala
-Lisa mówi do Barta: "Bart to Twoja wina!" - niby słusznie (bo Bart wrobił Krusty'ego), no ale wkurzyło mnie jednak to jej czepialstwo
-Bart: "Mamo, Lisa wrzuciła mnie do kosza na brudną bieliznę", Lisa: "Cokolwiek mówi Bart to kłamstwa!" - Kolejny konflikt między rodzeństwem... ludzie, litości!
-Bart do Lisy: "Lisa dostała nauczkę!" - dobrze że Lisa jednak nie dała się sprowokować
-Marge nie udało się ukryć biustu tak jak zaplanowała... heh... myślałem, że nałoży na siebie stos jakichś grubych ubrań i wogóle a tymczasem Homer za szybko wszystko odkrył...
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 7:58 am
Pomysł na fabułę dobry, a potencjał nie został zmarnowany. Gagów było sporo. Trudno dopatrzyć się większych minusów. Odcinek na przyzwoitym poziomie: 8.
Super odcinek widać że z Marge w roli głównej da się zrobić świetny odcinek najbardziej mi się podobało bijący się prezydenci, el Homo, Homer pokazuje jak Marge rodziła, Krusty vs batman, Marge w klinice, Milhous niszczy flagę, Homer zadowolony z większego biustu Marge, ludzie nękają Krustyego, pan Teenee na wolności, Marge jako modelka, słoń je Homera, Barta i Milhousa, Marge odwraca uwagę policji, reakcja Krustyego na pokaz Marge i Krusty ratuje sytuacje
ogólnie daje 10/10
było na co popatrzeć choć marge to nie jest moja ulubiona laska w los simpsonos. wolę zdecydowanie mindy simmons albo ednę krabappel. a jak milhous się podniecił na widok tych balonów to po prostu umarłem. ten dzieciak rzeczywiście jest jakiś upośledzony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum