Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:22 pm [14x06] The Great Louse Detective
Sezon: 14
Odcinek: 06
Nr produkcyjny: EABF01
Data emisji: 15.XII.2002
Scenariusz: John Frink, Don Payne
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: (brak)
Gdy ktoś próbuje zamordować Homera, policja prosi geniusza zbrodni – pomocnika Boba – o pomoc w znalezieniu niedoszłego zabójcy.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Mar 31, 2007 2:38 pm
Dziesiątka.
Bardzo lubię odcinki z serii Bart vs. Pomocnik Bob, bałem się że już nic nowego nie da się w nich wymyśleć. Myliłem się.
Odcinek jest bardzo dobry. Fabuła jest doskonała, intryga ,,kryminalna", odwrócenie roli Boba - chociaż nie do końca, przypomnienie charakterystycznego bohatera, który pojawił się tylko w jednym odcinku - Franka Grimsa. Dużo dzieje sie w tym odcinku, ale natłok wydażeń wcale nie przytłacza.
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 9:32 pm
Genialny odcinek, idealna fabuła, dużo humoru, 10/10.
+Maggie w odkurzaczu
+sortownik poczty
+nożna masażystka zapadająca się w Homera
+porażanie Sideshow Boba prądem
+jesteś taki mądry... poraź go
+zdjęcia Moe i peklowanych jajek w weku hehe
Plusy:
+Maggie w worku od odkurzacza
+Sortownik poczty - w złych wiadomościach jakaś kartka od Pati i Selmy -> zamieniona na mięso do hamburgera - hehe nawet całkiem inteligentny ten sortownik :]
+Kent Brockman w salonie piękności
+Masaże dzieci Simpsonów
+Nogi masażystki wtapiają się w cielsko Homera
+Yes-Man: "Czuję to CZUJĂŠ!" a tu Marge muska go włosami po tyłku!
+Goły McBain w saunie z Homerem
+Zmarszczony Homer po uwolnieniu z sauny -> Ktoś krzyczy: "Zamawiał ktoś gościa na parze?", a Homer: "Mmm... gość na parze..."
+Zamiana więźniów miejscami
+Bob: "Spokojnie dzieci... teraz możecie mi mówić po prostu 'Bob'", Bart i Lisa: "AAA!!! BOB!"
+Homer bawi się pilotem od wstrząsów na Bobie oraz wszystkie sceny w których Bob doznaje tych wstrząsów
+Bob do Homera na paralotni: "To ma być Twój normalny dzień?!", Homer: "Chciałem Ci zaimponować!"
+Kukła Homera
+Moe z baseballem atakuje kukłę Homera, a potem jeszcze Pati, Selma, Willie, Lovejoy oraz sam HOMER!
+Bob strzela rzutkami do tarczy w barze Moe a rzutki układają się na kształt Barta
+Trzęsące się drzwi u Moe
+Zdjęcia Moe ze słojem
+Fryzurka Afro Boba
+Homer ukrywający się za firankami i zwalający karnisz
+Podrywy Lenny'ego i Carla
+Przejeżdżanie
+Jimbo i Kearney na szczudłach
+Jimbo: "Jezus jest naszym jedynym królem!"
+Syn Franka Grimesa - HA! Jak tylko go zobaczyłem to od razu go skojarzyłem z Frankiem
+Usypianie Boba
+Homer: "To marzenie własnego rodzica przeżyć własne dzieci"
+Nieudana próba zabójstwa Barta - mocna scena - wydawało się że Bob już się nawrócił, a tu proszę - niespodzianka!
+Piosenka Boba
+Homer słysząc tą piosenką: "Bart, ścisz to radio i kładź się spać!"
+Ptaki bawią się pilotem os wstrząsów!
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Pią Wrz 19, 2008 2:13 pm, w całości zmieniany 1 raz
+Marge bije rekord w odkurzaniu
+sortownik poczty
+naciągnięta skóra Kenta
+masażystka tonie w tłuszczu Homera
+Marge drapie włosami chińczyka
+Homer wypada z sauny
+Homer testuje pilot do paralizatora
+Homer na lotni
+pastor kopie kukłę Homera
+trzaskające drzwi
+zdjęcia Moe z migdałami
+Homer chowa sie pod firanka
+policjant na szczudłach
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 8:07 am
Znowu bardzo dobry odcinek, szczególnie przez nową rolę Boba: tym razem staje po stronie dobra. Bardzo dużo gagów, całe 20 minut byłem uśmiechnięty . Elektrowstrząsy za pomocą pilota, fryzura Boba po elektrowstrząsach Marge, i syn Franka Grimesa (podobnie jak Shaggy skojarzyłem go od razu ojcem ) to silne plusy. Dziewięć.
+ Rażenie prądem Boba przez ptaki (szkoda mi go trochę było, że go tak ciągle razili)
+ Końcówka z Bartem
+ Sortownik poczty
+ Fryzura Boba
i wiele innych
Super odcinek świetna nowa rola Boba najbardziej mi się podobało sortowanie poczty Kent Brockman, koleś ze szkieletową twarzą, kobieta tonąca w tłuszczu Homera, goły Mcbain, Homer po uwolnieniu z sauny, zamiana miejsc więźniów, Bob ratunkiem Homera, rażenie Boba prądem, lista osób która może chcieć zabić Homera, Homer chciał zaimponować Bobowi, ludzie bijący kukłę Homera łącznie z Homerem, opoje rzucający się pod platformę Homera, trafiony Duffman, syn Grimesa jest zamachowcem, Bob niemogący zabić Barta, piosenka Boba i ptaki męczące Boba
ogólnie daje 10/10
Odcinek na mocne 9 . Było kilka akcji, działo się też trochę. Tak w sam raz. Nawet ciekawy pomysł z tym Ale najlepsza sytuacje była wtedy, gdy Japonka (Chinka?, nieważne) zaczęła tonąć w Homerze.
Plusy
* couch gag
* Maggie w odkurzaczu
*"wzmocnienie, pieczenie, morderstwo"
* kukła Homera
* drzwi u Moe
* Moe ze zdjęciami słoja
*Marge i zacięcie się pilota
Minusy
- żółwie i ich "rola".
- Heroiczny Bob
- Muzeum Włóczników
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum