The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 14x13, bornagain, star

[14x13] A Star is Born-Again

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
6%
 6%  [ 1 ]
6
20%
 20%  [ 3 ]
7
20%
 20%  [ 3 ]
8
26%
 26%  [ 4 ]
9
20%
 20%  [ 3 ]
10
6%
 6%  [ 1 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15

Autor Wiadomość
gesh  
Bohater Springfield

Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:25 pm   [14x13] A Star is Born-Again

Sezon: 14
Odcinek: 13
Nr produkcyjny: EABF08
Data emisji: 02.III.2003
Scenariusz: Brian Kelley
Reżyseria: Michael Marcantel
Gościnnie wystąpili: Helen Fielding (jako ona sama), James L. Brooks (jako on sam), Marisa Tomei (jako Sara Sloane)

Flanders chodzi na randki ze znaną gwiazdą filmową i planuje się z nią ożenić.

1413.jpg
Plik ściągnięto 2154 raz(y) 15.96 KB

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 11:22 pm   

Ogólnie odcinek mi się bardzo podobał. Świetna była scena jak Marge smarowała Maggie kremem przeciwsłonecznym - wylała na nią pół tubki i pokryła całą kremem, że była biała, a potem okularki i kapelusik. Super! Potem Ralph bawił sie meduzą, sparaliżowało go, ściągnęło go w stronę morza i zaczął gadać, że płynie do Afryki - zobaczy lwy, żyrafy, świętego mikołaja... :D . Ned jest smutny, bo to jego pierwsze święto meduzy spędzone samotnie, a potem poznaje "niezłą laskę", przewidywalne, ale fajne. Scena jak gąsienica chodzi po śpiącym homerze, wchodzi mu do ust, a potem wychodzi jako motyl, hehe. Dziwne, że Ned bez żadnych oporów się spotyka z Sarą i trochę przesada w scenie z "brukowcami". Fajny był striptiz Biblii w wyobrażeniu Neda. Dobre było jak przyszedł rainier wolfcastle i Sara Sloane mówi, że znalazła kogoś milszego, kto nie mówi jak świr, a wtedy Ned wyskakuje z swoim didly-nie diddly, a Rainier - moje libido zostało stłamszone :D - świetne. Dobre było wyobrażenie Hollywood przez Neda, gdy Sara powiedziała, że chce, żeby z nią pojechał. Wspaniała była scena, gdy Sara założyła wyzywającą sukienkę, a Homer patrzył się na jej biust i wywrócił się z nachos, a potem co chwila pomrukiwał na jej widok i odwracał się do nachos z żalem w głosie :mrgreen: . Oczywiście rozeszli się, ale najpierw "skonsumowali" swój związek hehe, fajnie. Należało się Nedowi trochę szczęścia. 9/10

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 9:39 pm   

Szóstka.

Cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego twórcy usmiercili zone Neda. Jeśli powodem miały być fabuły odcinków takich jak ten to mogli sobie darować, oszczędzić Moud i wymyślic inne fabuły. Chociaż ten odcinek nie jest taki zły. Całkiem sporo w nim niezłego humoru. Mimo to żał mi Flandersa, chociaż jest nudny i wkurzajacy.

Willy  
Sponsor

Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 10:36 am   

7/10 no nie kolejny odcinek z prostą fabuła to tego się nie spodziewałem, kolejna powtórka...

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Czw Lis 08, 2007 9:00 pm   

5/10

Taki niespecjalnie ciekawy odcinek... Może i dużo gagów, ale trochę za dużo Flandersa... :/
A o tej aktorce to ja w życiu nie słyszałem... (chyba...) - choć nawet ładna jest... :) tzn. ładnie wyszła po Simpsonowemu :P

Plusy:

+Obluzowany sznureczek z kąpielówek Homera :mrgreen:
+Maggie w olejku do opalania
+Meduzy
+Ralph mówiący że w Afryce zobaczy m.in. Świętego Mikołaja... no chyba że chodziło mu o Lisę w stroju afrykańskiego Mikołaja z odcinka [01x01] Simpsons Roasting On An Open Fire :mrgreen:
+Profesor Frinka tańczący z robocicą
+Flanders: "Zdaję się że płyniemy tutaj solo panie kapitanie", Kapitan McCallister: "Czy Ty na mnie lecisz?"
+Ned do tej aktorki: "Jestem równie prawdziwy jak nos na pani twarzy"
+Homer wsysa gąsiennicę leżąc i śpiąc na hamaku
+Homer: "Masz nową kobietę? Niech no zgadnę... Matka Skinnera?"
+Lenny proszący Sarę o autograf
+"Kim u diabła jest Pan Flanders?" - Kurka, zapomniałem już kto to powiedział... ech, tak to jest niestety jak się opisuje odcinki z pamięci i nie odnotowuje się na kartce wszystkiego :(
+Rodd o Sarze: "Tatusiu ta Pani klnie!" - a to teraz odnośnie powyższego pktu to już chyba wiem... to Sara tak powiedziała... być może, ale nie jestem pewien...
+Paparazzi do Neda: "Czy ma pan zamiar zabić Sarę tak jak poprzednią żonę?"
+Striptiz Biblii :mrgreen:
+Moe jako paparazzi
+Sara do Neda: "Masz wąsy a mimo to nie jesteś gejem"
+Rodd i Todd w koszmarnej wizji Flandersa w Hollywood: "Hej tato, jesteśmy producentami filmowymi i jesteśmy żydami!"
+Comic Book Guy zadający pytanie Nedowi: "Jak to jest całować kobietę?" - a wcześniej od kogoś innego (chyba od Lenny'ego, ale nie jestem pewien) padło pytanie: "Jak to jest całować znaną gwiazdę" :mrgreen:
+Zdjęcia Wigguma
+Moe jako paparazzi chowający się w jakiejś lodówce czy tam zamrażarce w Kwik-E-Markcie
+Motywy z Benny Hilla
+Rodd patrzący na biust Sary: "Tato, skąd się biorą dzieci?"
+Homer gapi się w biust Sary i się podnieca a po chwili rozpłakuje się nad rozsypanym nachos, a potem znów biust i znów nachos i znów biust i tak wkółko również i w jednej z następnych scen :mrgreen:
+Sex Sary i Neda a tu nagle przebieg Wilczego Biegu i Nelsonowe Ha Ha :mrgreen:
+I kolejny motyw z Benny Hilla

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 11:33 pm   

+Homer wyciąga sznureczek ze spodenek
+Marge wylewa całą tubkę kremu do opalania na Maggie
+Ralph bawi się meduzą
+Homer połyka gąsienicę i wyfruwa motyl
+Lenny prosi o odlew piersi aktorkę
+Ned wyobraża sobie siebie w Hollywood
+zdjęcia Wigguma
+Homer podniecony na widok biustu dziewczyny Neda

Ciut lepszy od poprzednika.

7/10

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 9:24 pm   

Po kilku szóstkowych odcinkach jakaś milsza odmiana. Fabuła dobrze poprowadzona, lecz trochę za dużo było tam Flandersa. Maggie w olejku (w zasadzie olejek na Maggie :P ), Moe-paprazzi i wyobrażenia Neda o Hollywood to były niezłe gagi.
Siedem.

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

sh  
Marge

Wysłany: Pon Maj 04, 2009 9:07 pm   

7/10
Zwrotów akcji nie ma, fabuła nie zaskakuje, ale fajnie jest zobaczyć Flandersa z jakąś kobietą. Chociaż jedna rzecz mnie zdziwiła – Ned uprawiał seks bez ślubu, trochę to do niego nie podobne. Nawiązanie do Benny Hilla średnio mi się podobało. Kilka niezłych gagów (Homer Moe jako paparazzi). Ogólnie odcinek dość dobry.

gacjan  
Profesor

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 11:52 pm   

ocena: 8/10

o jaki dziwny odcinek.
Trzeba przyznać, że rysownicy w tej gwieździe filmowej chcieli chyba ideał piękna zawrzeć, naprawdę jak z obrazka ;)
nie dziwne, że nawet Ned uległ przedmałżeńskiemu didly, a kto by nie uległ...

Szkoda tylko końcówki, szkoda mi poczciwego Flandersa

Shark214  
Profesor

Wysłany: Nie Lut 28, 2010 11:03 am   

Shaggy napisał/a:
A o tej aktorce to ja w życiu nie słyszałem

Bo ona nie istnieje :D

MNDT1992  
Profesor

Wysłany: Nie Lut 28, 2010 12:08 pm   

Mylisz się, istnieje. Tylko, że nie jest aktorką, ale pisarką. Tu jest dowód:
http://www.imdb.com/name/nm0276144/

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Pią Cze 18, 2010 11:28 am   

Całkiem dobry odcinek szkoda Flandersa z tą jego samotnością najbardziej mi się podobało Maggie w kremie, meduza sparaliżowała Ralpha, kapitan myśli że Flanders go podrywa, Homer połyka gąsienice i wypluwa motyla, paparazi meczą Flandersa, wizja Flandersa o Hollywood, reakcja Homera na sukienkę Sary, Flanders nie dał rady się powstrzymać i wilczy bieg
ogólnie daje 8/10

Odpowiedz do tematu