The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 14x21, bart, war

[14x21] The Bart of War

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
7%
 7%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
15%
 15%  [ 2 ]
7
30%
 30%  [ 4 ]
8
23%
 23%  [ 3 ]
9
15%
 15%  [ 2 ]
10
7%
 7%  [ 1 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
gesh  
Bohater Springfield

Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:29 pm   [14x21] The Bart of War

Sezon: 14
Odcinek: 21
Nr produkcyjny: EABF16
Data emisji: 18.V.2003
Scenariusz: Marc Wilmore
Reżyseria: Michael Polcino
Gościnnie wystąpili: (brak)

Po tym, jak Bart i Milhouse demolują piwnicę Flandersa, rodzice postanawiają zorganizować Bartowi dodatkowe zajęcia, m.in. zabawę w Indian.

1421.jpg
Plik ściągnięto 1614 raz(y) 22.07 KB

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 11:03 am   

Fajny odcinek, dobra fabuła, dużo humoru. 9/10
+parodia South Park
+Ned kocha Beatlesów bardziej niż Jezusa
+Nelson widzacy tatę w drzewach :D
+walka "kawalerii" z "Indianami"
+słodycze z środkiem przeczyszczającym
+rozróba na stadionie

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 9:28 pm   

Siódemka.

Jak na odcinek z Bartem w roli głównej średnio. O moim nastawieniu do odcinka zadecydował postępek Barta i Milhausa. Domyślam sie co musiał czuć Flanders widząc, że ktoś włamał mu sie do domu. Dzieciaki zdrowo przegieły. Swoją drogą scena w ,,panic room" jest genialna.

Willy  
Sponsor

Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 10:32 pm   

8/10 bardzo fajny odcinek:) dobre sceny:
-piwnica Flandersa
-napój z piwnicy:)
-Homer jako wódź nadający imiona
-sprzedaż ciasteczek

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Lis 09, 2007 11:00 pm   

6/10

Uła... patrząc na tytuł już myślałem, że Bart będzie prowadził jakąś kolejną wojnę z Lisą, ale na szczęście ciutkę się pomyliłem :P
Wątek z Beatlesami był całkiem całkiem :) Ba... co za zbieg okoliczności - akurat w okresie w którym ten odcinek był kręcony (pierwsza połowa 2003 r.) ja sam byłem wtedy wielkim fanem Beatlesów :mrgreen:
Ale tak wogóle to najfajniejsze było lanie się na stadionie :mrgreen:
To co mnie zdziwiło w tym odcinku to prawie całkowity niemalże brak Lisy...

Plusy:

+South Park - nawet nieźle przedstawiony w Simpsonowym stylu :) Choć w sumie mogli go spróbować puścić nawet i w oryginalnym :P
+Milhouse bawi się światłem u Flandersa: "Bright, Brighter, Brightest... Off"
+Pokój u Flandersów z napisem: "Strzeżcie się Boga - Zakaz wstępu dzieciom"
+Pokój z Beatlesowymi motywami i gadżetami
+Bart na zdjęcie swojej rodziny z napisem "Błogosław naszych sąsiadów": "Rany, ale to gejowskie"
+Milhouse w wyobraźni Barta na Beatlesowo - Ej a czy ktoś wie czy ta scena w której Milhouse nago jest przez jakąś kobietę całowany... czy to nie jest nawiązanie do jakiegoś obrazu?
+Piosenka Flandersa w schronie
+Lou do Wigguma: "Skoro chcemy pogadać to dlaczego nie pogadamy jak Eddy śpi z moją byłą żoną?"
+Bart i Milhouse chowający się za tekturową żółtłą łodzią podwodną - motywem z Beatlesów
+Homer jako wódz indiański
+Homer: "Idę do Moe, żeby pogadać normalnie"
+Nelson i jego omamy - myśli że każde drzewo to jego ojciec! :mrgreen:
+Nelson na wyczyszczony teren: "To okropne! Wygląda jak Wisconsin"
+Przebijanie zwierząt - żółwia i skunksa - masztem od flagi
+Odpowiednicy z obu drużyn patrzą na siebie wściekle
+Ralph do wilka: "Zostaniesz moją mamuśką? Pachniesz jak martwe króliczki"
+Nagłówek w gazecie: "Prezydent zastrzelił żonę"
+Apu do Marge: "Muszę się nie zgodzić Pani Bart"
+Pokaz obu drużyn w domu starców - najlepsze było gdy wszyscy dostawali zawału na widok drużyny Barta na motocyklach w kuli zorbingowej czy jak to się nazywa...
+Konkurencja na zupy
+Ralph wlatuje przez szybę z listem i mówi: "Jestem cegłą"
+Homer o piuropuszu: "A! Jest za ciasny! Zdejmij to!"
+Zakradanie się i podmienienie batonów
+Nelson: "Nasze batony rozpływają się w ustach a nie w majtkach"
+Drużyna "Mali Eleganci" (ci chłopcy z XVIII-wiecznymi perukami) wzięta tak po prostu znikąd
+Staruszkowie jedzący przeczyszczające słodycze
+Wrobienie przeciwnej drużyny znakiem
+Homer mówi, że każdy postępuje jak mu znak każe no i zaczyna pić jak to piszę na billboardach z Duffem :mrgreen:
+Kamuflaże
+Sfałszowany hymn
+Lanie się - najlepsze jest to że każdy lał swojego odpowiednika: Bart Milhouse'a, Nelson Jimbo, Jakiś kujon Martina i Ralph jakiegoś dzieciaka
+Homer leje Kirka van Houtena a tu wyskakuje chłopak Louenne i krzyczy: "Przestań bić byłego męża mojej dziewczyny!"
+Wszyscy się leją - poza Marge, Maggie i Lisą - a szkoda :mrgreen: :P Szkoda też że nie było np. Lovejoy'a lejącego się z Flandersem :mrgreen:
+Nawet Pati i Selma się ze sobą leją :mrgreen:
+Moe lejący się z Drederickiem Tatumem
+Ktoś do płaczącej Marge: "Otrzyj łzy..." a Otto: "...i pokaż cycki!"
+Hymn Kanady

Minusy:

-Homer wyrzucający bieżnię do jeziora - co za bezsens... a ja kocham bieżnie!

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Czw Lip 17, 2008 11:50 pm   

+mucha na sznurku
+Milhouse bawi się lampką Neda
+pokój bezpieczeństwa u Flandersów
+Homer wodzem plemienia Indian
+Nelson całuje drzewo myśląc, że to jego tata
+Ojciec Milhousea zabija żółwia i skunksa
+Ralph pyta wilka czy zostanie jego mamą
+Ralph jako cegła z wiadomością
+poza oczekiwania
+Patty bije się z Selmą

8/10

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 3:13 pm   

8/10
+ Homer-wódz
+ Ralph-cegła
+ Cały stadion śpiewa hymn Kanady
+ Homer pije (bo mu każe Znak :P )
+ Nelson myślący, że drzewo to jego tata

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Homer.S  
Grampa

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 1:33 pm   

7/10

+ Ralph jako cegła. :D
+ Homer pijący piwo po przeczytaniu plakatu.
+ Ralph pyta wilka czy zostanie jego mamą.
+ Homer jako wódź

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 2:24 pm   

ocena: 7/10

mam wrażenie, że w tym sezonie czasem mieli drug problem twórcy :) bo ten odcinek jest porąbany
niemniej podobał mi się ten odcinek

żal mi było Flandersa - sam jestem wielkim fanem Beatlesów (w usta Flandersa scenarzysta wkłada hasło Johna Lennona o popularności Beatlesów i Jezusa, zaś Bart cytuje na haju słowa piosenki "I Am The Walrus"), potem wątki są śmieszne, acz zupełnie bez sensu :)

Marty  
Maggie

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 7:23 pm   

Nie podobał mi się ten odcinek, jakiś taki kiepski pomysł. Dobry motyw z 'kapliczką' Flandersa :> Ogólnie to 4/10.

Shaggy napisał/a:
+Milhouse w wyobraźni Barta na Beatlesowo - Ej a czy ktoś wie czy ta scena w której Milhouse nago jest przez jakąś kobietę całowany... czy to nie jest nawiązanie do jakiegoś obrazu?

Przecież to słynna okładka The Rolling Stone i ostatnie zdjęcie Johna Lennona: http://www.fotografie.pl/...-johna-lennona/
I to nie jekaś kobieta, tylko Yoko Ono! Coś słaba była Twoja wiedza jak na wielkiego fana Beatlesów :P

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 9:59 pm   

Marty napisał/a:
Przecież to słynna okładka The Rolling Stone i ostatnie zdjęcie Johna Lennona: http://www.fotografie.pl/...-johna-lennona/
I to nie jekaś kobieta, tylko Yoko Ono! Coś słaba była Twoja wiedza jak na wielkiego fana Beatlesów :P

Gdy pisałem swoją recenzję odcinka w tym temacie to był listopad 2007, a w recenzji napisałem iż byłem fanem Beatlesów w roku 2003. Jako, że pisałem to w czasie przeszłym nie sugerowałem wówczas, że nadal nim jestem(no bo faktycznie już nim nie byłem :P ), więc oglądając ten odcinek jesienią 2007 nie będąc już fanem czwórki z Liverpoolu moja wiedza na ich temat do tego czasu mogła już się po prostu ulotnić. :P Zresztą nigdy specjalnie dużych zasobów tej wiedzy o zespole nie posiadałem. :P
A, że napisałem, że byłem wielkim fanem to to jednak troszeczkę na wyrost powiem szczerze było. :P Za aż takiego ich wielbiciela to się jeszcze nie uważałem. ;) W tamtym czasie ich po prostu dużo słuchałem, ale tylko tyle, bo specjalnie i jakoś zawzięcie to się zespołem raczej nigdy nie interesowałem.

Nie mniej jednak dzięki za info odnośnie tego obrazka. ;)

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pią Cze 26, 2009 7:07 am   

warto odnowić Beatlesów Shaggy, bo lepszego zespołu od nich chyba nie było (mówię to jako zaprzysięgły fan całego rocka) :)

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Cze 26, 2009 8:05 pm   

gacjan napisał/a:
warto odnowić Beatlesów Shaggy, bo lepszego zespołu od nich chyba nie było (mówię to jako zaprzysięgły fan całego rocka) :)

Oj był był i to nie jeden, np. taki Queen wskazując na ich miejsce(grupa uformowała się dokładnie w tym samym czasie, w którym Beatlesi się rozpadli)to niemal od razu ich przebił i miał jak dla o wiele dłuższą, bogatszą i piękniejszą karierę. :P Co nie znaczy oczywiście, że czwórki z Liverpoolu już nie cenię, lecz jakoś po prostu mnie do nich już nie ciągnie.
Gdzieś tak mniej więcej w tym samym czasie w którym zacząłem słuchać Queen to tak jakby odłożyłem Beatlesów na bok i już od nich nie wróciłem. Czyżby to miało z sobą jakiś związek? :)

Oczywiście nie narzucam Ci swojego zdania ani nie chcę tu wdawać się w polemikę z Tobą. Po prostu przedstawiam swój osobisty pogląd, a jak wiesz każdy ma swój gust. ;)

No ale dobra, dobra, bo widzę, że się rozpisałem(jak zwykle zresztą :lol: ), a to temat na inną dyskusję, więc jak chcesz to proponuję o tym pogadać gdzie indziej. ;)

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 2:03 pm   

heh - ja Queen zaliczam do moich ABSOLUTNYCH faworytow, ale jednak bardziej cenie Beatlesow :)

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 10:00 am   

Super odcinek ciekawy pomysł na rywalizację dwóch kółek młodzieżowych najbardziej mi się podobało Flanders fan Beatlesow, Bart po wypiciu napoju, Homer wódz, Nelson myśli że drzewo to jego tata oczyszczanie lasu, złowrogie spojrzenia przeciwnych drużyn, Ralph chce żeby wilk był jego mamą, sztuczki dwóch kółek dla staruszków, batoniki przeczyszczające dla staruszków, Homer słucha znaków, przebranie kółka Barta za kółko Milhousa, walka drużyny Barta z drużyną Milhousa, walka ludzi na stadionie i śpiewanie hymnu Kanady
ogólnie daje 10/10

Odpowiedz do tematu