Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:29 pm [14x22] Moe Baby Blues
Sezon: 14
Odcinek: 22
Nr produkcyjny: EABF17
Data emisji: 18.V.2003
Scenariusz: J. Stewart Burns
Reżyseria: Lauren MacMullan
Gościnnie wystąpili: (brak)
Moe chcąc popełnić samobójstwo, przypadkowo ratuje Maggie. Od teraz zaczyna spędzać z nią wiecej czasu i rodzice boją się, że Maggie będzie wolała go od nich. Gdy Maggie znika, wszyscy myślą, że to sprawka Moe.
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 1:37 pm
Wspaniały odcinek, głównie dlatego, że było dużo Moe i Maggie, a bardzo lubię odcinki z nimi jako głównymi postaciami. Dobrze, że Moe zaznał trochę szczęścia i miłości w życiu. Ponadto był też dość spory i świetny motyw z mafią i Fat Tonym co tym bardziej wpływa na ocenę. Genialny pomysł, genialna realizacja. Oby więcej takich odcinków.
+mięsożerna roślina vs. Homer hehe
+alarm u Moe - strzelba na sznurku
+pierdzący kwiatek
+Moe i Maggie
+Maggie próbująca się wydostać z objęć Homera
+szykuje sie wycieczk do Little Italy. Wezmę małe paszporty
:!: 10/10 :!:
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 9:23 pm
Dziesiątka.
Wspaniały, wzruszający odcinek na zakończenie całkiem dobrego sezonu. Dawno nie oglądałem tak pogodnego odcinka. Taki odcinek bardzo zaostrza apetyt przed kolejnym sezonem. Szczerze polecam.
9/10 bardzo smutny odcinek, aż mi się żal zrobiło Moe ale było kilka ciekawych scen:
-kamera w pokoju Maggie
-szynka Moe
-zakończenie i sesja Homera z szynką- mistrzowstwo
-mafia hehe
-Moe i jego mały bar w domu Simpsonów
-Homer zabierający Maggie
-Moe krzyczący na dziecko Apu
-bajki Moe hehe
Ten odcinek to KLASYK! Dawno już chyba nie wystawiałem żadnemu odcinkowi murowanej zasłużonej dziesiątki
Mamy tu nowy duet w rolach głównych: Maggie i Moe - fajnie wyglądało przywiązanie Maggie do Moe!
No i poza tym mnóstwo świetnych gagów oraz muzyczka Queenu z piosenki "You're my best friend"
Plusy:
+Śmiejąca się Lisa
+Homer: "To dlatego, że było 7 apostołów"
+Hot Dog w mięsożernej roślinie i Homer wojujący z nimi
+Pułapka w barze Moe - hehe, taka jak jedna z tych co Macaulay Culkin projektował w "Kevinie samym w domu i w Nowym Jorku"
+Moe ze strzykawką
+Moe się stacza
+Lisa siedząca Homerowi na barana - przez chwilę na pierwszy rzut oka myślałem, że to Maggie, a tu proszę - niespodzianka
+Bart: "Rany ta roślina puściła bąka!"
+Krusty skacze w nawóz
+Wszystkie samochody nagle zatykają Homera
+TV w samochodzie Hibbertów i to jak wszyscy chcą się popatrzeć no i patrzą
+Gwałtowne hamowanie
+Maggie wyskakuje przez okno
+Marge: "Moje dziecko!", Homer: "Twoje dziecko!"
+Moe próbujący popełnić samobójstwo
+Moe ratuje Maggie
+Pomocnik Mel: "Ten obrzydliwy człowiek jest bohaterem!"
+Maggie całuje Moe
+Homera reakcja na zdjęcie w gazecie: "Patrz! To straszne! Te spodnie stoją a nikogo tam nie ma!"
+Kawałek szkła w oku Moe
+Homer i Burns w jednym samochodzie do pracy
+Abe wariujący na ulicy: "Szwedzi nadchodzą!" (tak swoją drogą to ciekawe do czego to jest nawiązanie... bo wątpię że do naszego sienkkiewiczowskiego "Potopu" ) oraz inne jego jedwabiste teksty!
+Abe biegający nago - proszę, proszę Debiut kolejnego Simpsona nago Chyba tylko Lisa jeszcze nie została nago nigdzie pokazana...
+Plan zajęć Moe: "Wtorek: NIC, Środa: DALEJ NIC!"
+Moe do Maggie: "Proszę bardzo mała idiotko" gdy udaje że oddaje jej nos
+Scena w której jakaś babka próbuje poderwać Moe oraz tekst Moe: "CO?! Uważasz że jest odrażająca?!"
+Piosenka Queenu pt. "You're my best friend"
+Moe rozwala samochód Nelsona
+Homer: "To wspaniale, że Moe jest dla niej wzorem ojca... ej zaraz... to powinienem być JA!"
+Elmo wali Moe po twarzy
+Sprężynka
+Moe czytający Maggie "Alicję w krainie czarów" mówi: "To pewnie jakaś nocna wersja "Alicji w bieliźnie"
+Moe po przeczytaniu: "To jest jak Playboy Mansion"
+Moe ooowiada Maggie fabułę filmu "Ojciec chrzestny" na dobranoc
+Moe do Apu: "Ty Nahasa-Pasa-Wychowujący-Zboczeńca"
+Maggie próbująca wyjść z uścisku Homera i wrócić do Moe
+Makieta baru Moe w prezencie na urodziny Maggie
+Kukiełka Homera z makiety baru Moe: "Zsikałem się w majtki"
+Moe-bill
+Moe: "Może zdążę jeszcze na 'Alicję w bieliźnie'"
+Moe wyobrażający sobie Barney'a, Lenny'ego i Carla jako Maggie
+Moe do kumpli: "Mogę was pocałować w brzuszki?"
+Homer o Maggie do Marge: "Wiesz, gdy patrzę na to dziecko to chciałbym żebyśmy mieli własne"
+Jeden z mafiosów: "To dobre... mógłbym zabić za to swoją matkę" - mówi to śmiejąc się, a tu nagle Fat Tony: "Załatwione!", a potem ten sam gość: "Co? Serio chcecie zabić moją mamę?"
+Gadki Homera o farmie węży
+Moe przyłapany na gorącym uczynku - wszyscy myślą, że chce ugotować Maggie
+Wiggum do Moe: "Drań się nieruszaczu" - ale fajny przekręt, no ja nie mogę!
+Wiggum: "No zdaje mi się, że sprawa szynki już rozwiązana"
+Lisa: "Maggie rozwaliła się rowerkiem o płot", Homer: "Nie, to byłem ja"
+Sceny z mafią - najlepsze jest to że dokładnie pomiędzy nimi jest Maggie a nikt tego nie zauważa!
+Płacząca mafia
+Maggie zatrzymuje Moe, podczas gdy ten myśli, że to znowu gałąź
+Zdjęcia Homera z szynką no i jeszcze raz muzyczka Queenu
Podsumowując: Świetne zakończenie ale średniego jak dla mnie sezonu
+ alarm u Moe
+ Lisa: "Maggie rozwaliła się rowerkiem o płot.", Homer: "Nie, to byłem ja."
+ Moe opowiada "Ojca chrzestnego"
+Homer gryzie owadożerną roślinę
+alarm u Moe
+Homer zadeptuje ostatniego kwiatka
+Moe ratuje Maggie
+dziadek biega po ulicy z przykrywą od kosza na głowie
+Moe wykręca sobie ramię
+prezent dla Maggie od Moe
+Moe bawi się z Maggie a Homer z szynką
+Homer gra w szachy z szynką
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 3:16 pm
Dycha. Świetna realizacja, masa gagów, wszystko trzyma się kupy. Sceny i gagi jak Notes Moe, Moe opiekujący się Maggie (może było to trochę przesadzone...) czy Homer i szynka były świetne. Super epizod.
Zasłużona 10. Chyba to jest pierwszy odcinek Simpsonów przy którym się wzruszyłem, oczywiście było kilka śmiesznych momentów, lecz nie wiem dlaczego nie miałem nastoju do śmiechu podczas oglądania tego odcinka, może dlatego że żal mi było Moego, bo chłop ma ciężkie życie.
bardzo fajny, dobry i ciepły odcinek - podobnie jak Shaggy i dla mnie utwór Queen to duży plus
aż ciepło się robi na serduchu, jak ogląda takie odcinki, Moe w zupełnie nowej roli, poza tym Maggie taka słodziutka.
Super odcinek świetnie widać w tym odcinku że Moe niema łatwego życia najbardziej mi się podobało Lisa śmiejąca się z napisu, Homer vs mięsożerna roślina, alarm w barze Moe, bąk rośliny, Krusty w nawozie, ucieczka ludzi, ludzie chcą oglądać telewizję u dr Hiberta, Moe ratuje Maggie, Burns odwozi Homera do pracy, dziadek biegający na golasa, Moe opiekunką Maggie, reakcja Moe na Alicje w krainie czarów, Moe opowiada Maggie o ojcu chrzestnym, prezent Moe na urodziny Maggie z nagraniem głosu Homera, Maggie idzie za gangsterami, Homer rozbił się na rowerku, Simpsonowie myślą że Moe chce upiec Maggie, wojna mafijna, płaczący gangsterzy i Moe z Maggie i Homer z szynką na zdjęciach
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum