Wysłany: Wto Lut 07, 2006 6:31 pm [15x01] Treehouse of Horror XIV
Sezon: 15
Odcinek: 01
Nr produkcyjny: EABF21
Data emisji: 02.XI.2003
Scenariusz: John Swartzwelder
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Jerry Lewis, Dudley Herschbach, Jennifer Garner, Oscar de la Hoya
1) "REAPER MADNESS" - Homer zostaje nowym żniwiarzem.
2) "FRINKENSTEIN" - Prof. Frink dostaje nagrode Nobla... żałuje jednak, że jego ojciec nie może zobaczyć jego sukcesu - postanawia więc go ożywić.
3) "STOP THE WORLD, I WANT TO GOOF OFF" - Bart wchodzi w posiadanie magicznego zegarka, który umożliwia władanie czasem.
1501.jpg
Plik ściągnięto 1783 raz(y) 9.25 KB
Homer91 [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 08, 2006 12:03 am
1. Pierwsza czesc jest swietna dobry pomysl humor itp jak dla mnie 9
2.Ta czesc jestniestety najgorsza ... jest kilka fajnych akcji ale to nie wystarcza ...6
3.Tutaj widac , odcinek po prostu piękny sam pomysł na odcinek jest juz ponad przeciętny, (chcialbym miec taki zegarek ) -10
mały minus ... mógły byc dłuzszy bo temat nadał by się na odcinek pełnonetrażowy...
no w sumie 9 jeden z lepszych halloweenowych odcinków
Dwójka słaba. A tym gorsza że jest tam Frink którego nie trawię i nie uważam go za zabawnego
Ale ogólnie bardzo pozytywnie
zylaq [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 8:54 pm
10/10 Początek najlepszy jaki widziałem!! Mój ulubiony kawałek The Simpsons, jak przychodzi śmierć, a Homer:
- My żadnej nie chcemy
A potem kawałek Benny Hilla. WYPASS!!
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 2:23 pm
Kolejny genialny i wspaniały odcinek Treehouse of Horror. Najlepsze były epizody 1 i 3. 10/10
+"Śmierć? My żadnej nie chcemy"
+"To za Snowballa i JFK"
+Fat Tony nie może załatwić kapusia :d
+znikanie pączków
+rodzinka jako Fantastyczna czwórka
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 10:01 pm
Siódemka.
Średni odcinek horrorowy i ogólnie średni odcinek. Pierwszy i trzeci odcinek punktują wyżej niż środkowy.Cały odcinek nie jest za bardfzo horrorowy, raczej śmieszny, ale czołówka jest naprawde przerażajaca - mocno podnosi moja ocenę odcinka.
wojber [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 3:17 pm
7. jeden z lepszych THOH, ale akurat Treehouse'y nigdy nie należały do moich ulubieńców. rzeczywiście drugi odcinek słaby. No i świetny moment "chwileczkę, to nie jest marge tylko jej gruba siostra selme" "To Patty matole!"
Jeden z lepszych THOH.
Już sama czołówka z Marge nie zgadzającą się z metodami wychowawczymi Homera jest super.
Homer jako śmierć jest rewelacyjny, zwłaszcza w szkole z Lisą no i motyw z Petty.
Drugi i trzeci epizod trochę słabsze ale tylko dlatego że pierwszy jest taki świetny, mimo to sporo dobrych gagów, np. telefon do Homera z widomością że dostał Nobla i jego odpowiedź: "Finally!" rozwaliła mie doszczętnie!
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 5:40 pm
O ile dwa ostatnie są dobre, o tyle "Reaper Madness" jest wręcz genialny. Obok "Kruka" z pierwszego Halloweenowego odcinka to moja ulubiona historia z "Threehouse of Horror". Poprostu seria arcy śmiesznych gagów splątanych w ciekawą fabułę.
Wstęp z Simpsonami atakującymi siebie także genialny.
Odcinek byłby 10-tkowy gdyby nie druga historyjka która była raczej nudna
Pierwsza i trzecia po prostu wymiatają!
Choć trzecia taka jakaś niezbyt halloweenowa Nie było tam halloweenowych klimatów
Plusy:
Przed historyjkami:
+Bart dusi Lisę - no nareszcie jest to jakoś wyraźnie pokazane
+Bart chce ugodzić w Lisę a trafia w Homera
+Podpalenie dziadka
+Bożo Narodzeniowe dekoracje u kosmitów
Pierwsza historyjka - 10/10
+Motyw bieganiny z Benny Hilla
+Zabójstwo kostuchy i w konsekwencji brak zgonów - heh w sumie to mogli ten wątek nieco wydłużyć i pokazać jak planeta się przeludnia!
+Mafia strzela do kapusia i nie może go zabić
+Moe powieszony na sznurku: "Gdybym wiedział że to tyle będzie trwało to bym wziął ze sobą tv"
+Homer zamienia się w żniwiarza
+Homer uśmierca Jaspera
+Dzieci się cieszą w szkole gdy Homer zabija
+Homer na swojej liście do zabicia
+Pati jako Marge
+Homer przy pociągu
Druga historyjka - 5/10 - Taka bardzo średnia...
+Ojciec Frinka: "Ale mam fajny kaloryfer zamiast żeber"
+Wyrwanie przewodu pokarmowego Flandersa
+Flanders umierając mówi, że widzi Konfucjusza
+Ojciec Frinka z narządami innych ludzi
+Muzyczka "Stayin' Alive"
+Tyłek CBG
+Goła policjantka w Szwecji
+Ojciec Frinka: "Przyszedłem odebrać Nobla za głupotę"
+Ojciec Frinka wyrywa mózgi ludziom, a z dziur w głowach wylewają się resztki innych narządów
+Marge o całej ceremonii: "To jest bardziej krwawe niż ceremonia rozdania nagród hip-hopowych"
Trzecia historyjka - 10/10 - Rewelacyjna Choć brak w niej halloweenowych klimatów Mimo wszystko nie zamierzam odjąć oceny odcinkowi bo przynajmniej miałem się z czego pośmiać a w Simpsonach to o to przede wszystkim chodzi
+Lisa z palcem w nosie
+Stłuczka Carla i Lenny'ego
+Zdejmowanie spodni Skinnera
+Homerowi znikają pączki, nóż zamienia się w banan, potem znika mu ubranie i Nelsonowi też znika - Rewelacyjna scena którą już wcześniej wiele razy widziałem w klipach na YouTube
+Zmieniający się burmistrz
+Naświetlone ślady Barta i Milhouse'a
+Zepsucie zegarka - no to dopiero był porządny zastrzyk emocji
+Milhouse: "łAł! Będę grał w koszykówkę nago!", Bart: "Nie, nie będziesz!"
+Bart pucuje swoją rodzinkę a tu Homerowi odpada głowa
+Bart i Milhouse postarzeni o 15 lat
+Martin jako kozioł ofiarny
+"Hej, tego dzieciaka się fajnie bije!"
+Lisa bawiąca się zegarkiem
+Simpsonowie jako Fantastyczna Czwórka
+Muzyczka 'Rock around the clock'
Minusy do historyjki trzeciej - Bart naciągający gacie papieżowi - tylko to chyba nie mógł być Jan Paweł II bo przecież nie był siwy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum