Wysłany: Nie Lut 12, 2006 6:51 pm [15x08] Marge vs. Singles, Seniors, Childless Couples and...
Sezon: 15
Odcinek: 08
Nr produkcyjny: FABF03
Data emisji: 04.I.2004
Scenariusz: Jon Vitti
Reżyseria: Bob Anderson
Gościnnie wystąpili: (brak)
Po rozróbie, jaką spowodowały „niegrzeczne dzidziusie” część mieszkańców Springfield zawiązuje stowarzyszenie „Samotni Starcy, Bezdzietne Pary, Nastolatki i Geje Przeciw Pasożytniczym Rodzicom”. Marge jest po drugiej stronie barykady.
Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 12:20 am
Odcinek bardzo przecietny, nawet go ze skupieniem nie ogladalam wylecialo mi wszystko z glowy oprucz tego ze nie przepadam za nim no ale nikt nie jest idealny
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 1:42 pm
W tym odcinku jedyne co było fajne to Maggie.Na początek schizolska pioseneczka, potem wściekła mina, gdy przełączyło się kanał, zez od siedzenia przed TV, genialne. Strasznie denerwujący ten motyw z dzieciakami, Teletubbisie, te sprawy. Zakończenie całkowicie beznadziejne. 3/10
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 10:57 am
Szóstka.
Problem poruszony w odcinku jest ciekawy, sam odcinek już raczej nie. Jak zwykle to ,,wina" Marge. Jej postać, z całą jej poprawnością działa na mnie wręcz odpychająco.Z drugiej strony tylko Marge pasuje do scenaruiusza tego odcinka.
a ja uwazam,ze nie byl az taki tragiczny... przesmiewal cala ta histerie jaka teraz przezywaja matki sadzajace swe pociechy przed tv i puszczajace jakies totalnie wkurzajace dyrdymaly... a pozniej sie dziwic,ze mlodsze pokolenia jakies nie takie sa
-maggie w klatce wentylacyjnej
-koncert jako parodia woodstock
-u luigiego
-gosciu z tabacco company
-reklamy
Podobnie jak odcinek 2 odcinki wcześniej tak i ten był jednym z najnudniejszych jakie widziałem i były takie chwile, że już normalnie zapominałem o co w nim chodzi...
Tylko ten koncert Roofiego jako parodia Woodstocka i rozróby dzieci tak jakoś bardziej mi się podobały co uratowało odcinek przed jedynką
Plusy:
+Krokodyl gryzie swojego tresera w 'klejnoty' a później go jeszcze rozszarpywuje
+Walka Barta i Lisy o pilota
+Dziwny język którym w kospiracji posługują się Lisa i Bart a tymczasem okazuje się, że i Marge zna dobrze ten język...
+"Spójrz Maggie! Fajny tatuś" i Homer wali się młotkiem w głowę
+Zez Maggie
+Wściekła Maggie
+Maggie ssie ogon SLH
+Homer i Maggie walczą o pilota
+Maggie bawi się Homerem
+Koncert Roofiego jako parodia Woodstocku
+Omdlała matka na koncercie
+Tańce gołych dzieci
+Teletubisie
+Extra-pieluszka Maggie
+Dzieci na płozach helikopteru i sposób na ich pozbycie się z wykorzystaniem wielkiego lizaka
+Kent Brockman: "...podrapał się po tyłku, podciągnął spodnie... i znowu się podrapał!"
+Organizacja SSCCATAGAPP i jej skład
+Krwawiący pomnik Itchy & Scratchy
+Długopis z duszami
+Ktoś udający na antenie Marge Simpson
+Homer biorący Marge za oszustkę
+YeeeesMan na antenie i wszystkie sceny z nim
+"Nie jesteśmy nimi, podpinamy się tylko pod ich forum"
+Lisa: "Bart, czemu się kłócimy?", Bart: "Bo jesteśmy dziećmi"
+Ralph przytula się do CBG: "Kocham klej"
Minusy:
-Program który chciała oglądać Lisa... kurczę... trochę się jej dziwię... Niby taka dojrzała... jak na swój wiek... a jednak interesuje się lalkami... takie to moim zdaniem niepodobne do niej... już wolałem, żeby zamiast tego oglądała jakiś edukacyjny kanał żeby rozzłościć Barta... a tak to się poczułem dziwnie od tej sceny... Ale sama walka o pilota już mnie nie wnerwiła, mimo że nie lubię pojedynków Bart vs Lisa
-Bart mówiący w jednej z końcowych scen o Lisie że ma brzydką twarz (prowokacyjne to IMO było, ale na szczęście nic się nie stało... )
-Wielokrotnie gubiłem wątek oglądając ten odcinek
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 6:06 pm
air chris napisał/a:
Jak zwykle to ,,wina" Marge.
Momentami nie rozumiem społeczności forumowej w sprawie postaci Marge. Ludzie, czy gdy tylko zobaczycie Marge jako bohaterka pierwszoplanowa (w fabule, oczywiście), to zmniejszacie oceny? To czyste odrzucenie postaci!. Nie chcę was za to krytykować, ale na Marge lepiej patrzeć pod nieco innym kątem. W końcu jest wzorowana na klasycznej mamuśce z sitcomów, które czepiają się wszystkiego. Rozumiecie?
Dobra, lepiej przejdę do oceny epizodu
Już na początku rozwalił mnie program przyrodniczy oglądany przez Barta. Pewnie gdyby w szkole naukę uczniowie czerpali by z takich filmów, Bart byłby prymusem Świetna jest też w tym odcinku parodia Woodstocku Do tego super-chłonna pielucha Maggie, czy ona sama przed telewizorem (z rozbieżnym zezem! ) podwyższają ocenę. Daję 8.
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 1:16 pm
4/10
Odcinek jest naprawdę słaby i to nie tylko wina Marge, która ma główną rolę. Pomysł z rozróbą zrobioną przez dzieci zdecydowanie mnie się nie podobał. Później walka ze stowarzyszeniem „Samotni Starcy, Bezdzietne Pary, Nastolatki i Geje Przeciw Pasożytniczym Rodzicom” ciągnie się jak flaki z olejem. Lekki plus za duży udział Maggie, bo to rzadkość. Ogólnie nuda.
Shaggy, najpierw do Ciebie info - to nie była parodia Woodstocku, oj nie Woodstocku.
Niedługo po Woodstock był festiwal w Altamont, gdzie ideały hippisowskie upadły. Tam był syf, kiła i mogiła, za dużo ludzi The Rollings Stones, którzy nie wiedzieli co się dzieje, Hell's Angels, którzy terroryzowali publiczność itp.
Dokument o tym, którego akurat nie widziałem, nosił tytuł "Gimme Shelter" jak piosenka Stonesów, której wstęp leciał właśnie w tym momencie odcinka.
Inny wielki utwór, jaki leciał w tym odcinku to "My Generation" The Who.
Dałbym 10, ale druga połowa z kaznodziejstwem Marge obniża poziom
Ja też się wyłamię. Odcinek przedstawia ciekawy problem i w sumie dobrze jest pokazany. Nie brakuje też świetnych scen. Jak na razie jeden z lepszych odcinków tej serii.
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Jak dla mnie taki średni odcinek czasem odcinek robił się nudny najbardziej mi się podobało walka Lisy z Bartem o pilota, dziwny język Lisy i Barta, Maggie oszalała na punkcie programu dla dzieci, Homer bije się młotkiem, rozróba na koncercie, diabeł chcący zabrać duszę Marge, Burns podpisuje petycje Marge, reklama z przebraną kobietą za Marge, dzieci zatrzymują dorosłych i ustawa nie przechodzi
ogólnie daje 7/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum